Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Bekerparcours eindigt in Schiervelde

Par-ky Menen
14 december 2017

Knack Roeselare - Par-ky Menen: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-21, 25-17

Het Sportpaleis krijgt de verwachte bekerfinale. Zonder Par-ky Menen dus, maar met Knack Roeselare en Noliko Maaseik.

Menen had na het 1-3 verlies uit de heenwedstrijd nog een waterkans om zich te plaatsen voor de finale, maar ging al te vaak receptioneel in de fout om aanspraak te kunnen maken op setwinst. Was het de kennismaking met de nieuwe - fraaie - vloer van Schiervelde of een gigantische vertrouwensdip? In ieder geval wisten de serverende Knackies al na 3 halfslachtige recepties wie ze konden viseren op deze natte woensdagavond.

Nochtans was Par-ky in de eerste 2 sets aanvallend minstens de evenknie van Knack. Bij de thuisploeg draaide vooral Tuerlinckx goed, maar Menen bood weerwerk via Winkelmuller, Ver Eecke en Vandecaveye. Helaas stokte de machine iets te vroeg en belandden belangrijke ballen net iets te weinig op de grond, waardoor Roeselare in extremis met de eerste set ging lopen (25-23). Ook in set 2 lagen er kansen voor de bezoekers (5-9 en 13-16 voorsprong), maar van 18-20 ging het uiteindelijk naar 25-21. De derde en laatste set was een maat voor niets.

Par-ky Menen moet zijn bekerdroom dus een jaar langer opbergen en kan zich nu volop op de competitie concentreren. Komende zaterdag komt met Haasrode-Leuven de killer uit de heenronde op bezoek in Vauban. Deze wedstrijd moet absoluut gewonnen worden om aanspraak te kunnen maken op plaats 3 in de eindnotering. Zelfs na 2 nederlagen op een rij (uit in Maaseik en Roeselare) rekent het team op een massale opkomst voor deze belangrijke thuismatch. Forza VCM!

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.