Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

De play-offs zijn binnen

Par-ky Menen
11 maart 2018

Amigos Van Pelt Zoersel - Par-ky Menen: 0-3

Setstanden: 18-25, 21-25, 22-25

Dankzij een vlotte 0-3 overwinning heeft Par-ky Menen zich gisterenavond geplaatst voor de Final 4 van de play-offs. Een oververdiende kwalificatie voor de herfstkampioen, waardoor dit seizoen nog minstens drie topwedstrijden te zien zijn in Vauban.

Op papier was een zege in Zoersel geen onoverkomelijke opdracht, maar de voorbije week waren er toch een aantal factoren die de Volleystars uit evenwicht hadden kunnen brengen. Zo lekte op donderdag de transfer van middenman Rune Fasteland naar Knack Roeselare uit. Gelukkig konden we op vrijdag al counteren met het positieve bericht dat Ratko Peris ook de komende twee seizoenen coach blijft van Par-ky Menen. Dezelfde dag werd Julien Winkelmuller ziek en was de Franse hoofdaanvaller dus onzeker voor de sleutelmatch in Zoersel.

De grootste poging tot destabilisatie kwam op vrijdagavond uit Guibertin. Daar stelde Maaseik-coach Joel Banks een reserveploeg op in een wedstrijd zonder belang. Uiteraard is dat zijn volste recht, maar als zelfs de basisspelers die wel mochten meedoen ver onder hun normale doen presteren, kunnen toch wat vraagtekens gezet worden bij dit maneuver. Resultaat: een 3-1 overwinning voor Urnaut & co, waardoor Guibertin nog beste tweede kan worden. De goochelarij van Maaseik werd niet bepaald gesmaakt aan de Leieboorden. Nochtans wilden de Maasvrienden de kwalificatie voor de play-offs 'waardig' afsluiten, zo stond voor aanvang te lezen op de website van Noliko (waar 2 dagen later nog radiostilte heerst).

Als de Volleystars al gemotiveerd waren voor de laatste wedstrijd, werden ze door de Maaseikse truc helemaal op scherp gezet. Gesteund door een mooie delegatie supporters (bedankt!) werd Zoersel knap met 0-3 opzij gezet en waren de play-offs een feit.

Vanuit Menen hopen we dat ook Lindemans Aalst volgend weekend in Zoersel gaat winnen. En wel om drie redenen. 1) Het is niet meer dan logisch dat de top 4 uiteindelijk ook de play-offs speelt (met deze competitieformule kon je als derde midden maart al uitgespeeld zijn). 2) Pogingen om een 'zwakkere' tegenstander de play-offs binnen te loodsen, worden zo in de kiem gesmoord. 3) De onderlinge confrontaties met Aalst leverden telkens spektakel op, en dat geven we supporters nu eenmaal liever.

Nu Par-ky Menen zijn stek in de play-offs vastheeft, ziet de voorlopige kalender er als volgt uit (wijzigingen nog mogelijk):

  • Zaterdag 24 maart (20u30): Knack Roeselare - PAR-KY MENEN
  • Vrijdag 30 maart (20u30): PAR-KY MENEN - Lindemans Aalst / Guibertin
  • Woensdag 4 april (20u30): PAR-KY MENEN - Noliko Maaseik
  • Zaterdag 7 april (20u30): Lindemans Aalst / Guibertin - PAR-KY MENEN
  • Woensdag 11 april (20u30): Noliko Maaseik - PAR-KY MENEN
  • Zaterdag 14 april (20u30): PAR-KY MENEN - Knack Roeselare

Tot slot: een dikke proficiat aan Julien Lemay, Tim Smit en Igor Juricic voor het behalen van de Franse beker! Met Tourcoing bogen ze een 2-0 achterstand alsnog om in een 2-3 overwinning.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.