Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Het ABC van Par-ky Menen: deel 2

kerstploeg
30 december 2017

Om de wedstrijdloze periode te overbruggen, heeft Par-ky een terugblik gemaakt op het voorbije seizoen. De komende dagen lanceren we telkens een aantal letters in de miniserie: het ABC van Par-ky Menen. Vandaag deel 2.

Herfstkampioen: Voor het eerst kon Menen aanspraak maken op de herfsttitel. Daarvoor moesten de troepen van Ratko Peris na de scalp van Roeselare en Maaseik ook die van Aalst nemen. In een uitverkochte Hel kon Menen na een loodzware match de titel binnenhalen. Aalst maakte meer punten, maar in volleybal tellen de gewonnen sets. Frank Depestele (Aalst) na de match: “Als je op achterstand komt in Menen weet je dat het moeilijk wordt. Dat hebben we vandaag opnieuw gemerkt.” De overwinning tegen Aalst was het begin van een welverdiend feestje. Herbeleef de match hier:http://www.volleymenen.be/par-ky-menen-haalt-herfsttitel-binnen   

Instagram: Sinds dit jaar heeft Menen ook een Instagram-account. Volgers kunnen er leuke foto’s van de ploeg vinden en tijdens de thuismatchen is er live verslaggeving op de Instagram-story. Volg je ons nog niet? Dat kan hier: https://www.instagram.com/volleymenen/

Jeugd: Zonder jeugd geen volleybal. Keer op keer staan de enthousiaste volleyballers klaar om de ploeg uit de nood te helpen. Bijzondere dank aan de ballenrapers en hun begeleiders.

Klassement: Menen sloot 2017 af op de derde plaats. Roeselare en Maaseik bekleden de twee hoogste posities. Naaste belager op de vierde plaats is Lindemans Aalst. In de terugronde moet Menen wel nog op bezoek in Roeselare (27 januari) en in Aalst (10 februari).

Leuven: Tegen de Vlaams-Brabantse ploeg heeft Menen het altijd moeilijk. Dat was dit seizoen niet anders. De eerste confrontatie resulteerde in het eerste verlies van het seizoen voor Par-ky. Ook in de beker moest steeds hard gevochten worden voor elk punt. In de heenronde haalde Menen het door tactisch vernuft van coach Peris, in de terugronde leek het er even om te spannen, maar Menen kon toch doorstoten. Enkele weken later kwam Leuven opnieuw op bezoek. Deze keer was het Leuven die het sterkst uit de startblokken schoot. In een thriller kon Menen nog twee punten winnen. De setstanden logen er niet om: 23-25, 22-25, 30-28, 25-17 en 19-17. Lees het verslag van de spannende match hier: http://www.volleymenen.be/de-comeback-het-nieuwe-handelsmerk-van-par-ky-...

Maaseik: Op de tweede speeldag ontving Menen vice-kampioen Maaseik. De eerste thuismatch voor Menen en dus veel spanning bij zowel spelers als fans. Menen stelde echter niet teleur. De nieuwe spelers toonden tot wat ze in staat waren en even later stond een 3-0 en eerste stunt op het scorebord. Na de trip naar Zwitserland bleven de Volleystars overnachten in Maaseik. Daar speelden ze op 7 december de terugwedstrijd. Deze keer was het Maaseik dat een 3-0 optekende en Menen naar de derde plaats verwees. Herbeleef de stunt van begin dit jaar hier: http://www.volleymenen.be/imponerend-menen-pakt-meteen-de-scalp-van-maaseik  

Nederlaag: Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn de afgelopen maanden. Er werd veel gewonnen, maar ook verloren. Leuven was de eerste die Menen met een kater huiswaarts stuurde. Later volgden Roeselare (beker) en Maaseik dat voorbeeld.

Overwinningen: Par-ky Menen heeft de voorbije maanden vriend en vijand met verstomming geslagen. Eerst ging Maaseik voor de bijl, daarna Roeselare en ten slotte Aalst. Ook tegen de kleinere ploegen lieten de Volleystars weinig punten liggen. Gent en Leuven konden de ploeg in een tiebreak duwen, maar Menen kon steeds terugvechten en de overwinning toch thuishouden.

Par-ky is terug als hoofdsponsor van Volley Menen. De parketfabrikant was al eens sponsor van 2002 tot 2006 en van 2007 tot 2009. Na een pauze is het Meense Par-ky nu terug als naamsponsor.

Quality time: Na een periode van veel matchen hebben staf en spelers een weekje vakantie. Perfect om wat quality time door te brengen met vrienden en familie, en te genieten van de feestdagen en bijhorende buffetten. 

 

Lees ook:

Het ABC van Par-ky Menen: Deel 1: http://www.volleymenen.be/het-abc-van-par-ky-menen-deel-1

Het ABC van Par-ky Menen: Deel 3http://www.volleymenen.be/het-abc-van-par-ky-menen-deel-3

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.