Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Het ABC van Par-ky Menen: deel 3

Par-ky Menen wint in een overvolle zaal tegen Knack-Roeselare
2 januari 2018

Om de wedstrijdloze periode te overbruggen, heeft Par-ky een terugblik gemaakt op het voorbije seizoen. De komende dagen lanceren we telkens een aantal letters in de miniserie: het ABC van Par-ky Menen. Vandaag het laatste deel: deel 3.

Roeselare: Veel supporters duiden de matchen tegen Roeselare al voor het seizoen aan in de agenda. Op 11 november stond opnieuw een ware veldslag op het programma. Alle ingrediënten voor een topmatch waren aanwezig: televisie, fans, spelers, staf en heel veel motivatie. Op de tonen van het supportersgejoel begon Menen aan zijn kruistocht. Roeselare, met een halve reserveploeg, maakte het de thuisploeg knap lastig, maar dat stond de overwinning niet in de weg: 3-1. Het feestje achteraf was onverhoopt maar welverdiend. Enkele weken later moest Menen wel het onderspit delven tegen de landskampioen in de halve finale van de beker. Lees hier het matchverslag van onze overwinning: http://www.volleymenen.be/menen-haalt-volle-buit-eigen-huis-na-ijzerster...

Sfeer: De Hel heeft opnieuw gebrand dit jaar. Veel ploegen komen niet graag spelen in Vauban. De sfeer is een van de redenen waarom. Dankzij jullie, supporters, is een volleybalmatch in de Hel van Menen steeds een belevenis op zich.

Transfers: We verwelkomden dit jaar een hoop nieuwkomers. Julien Winkelmuller, Rune Fasteland, Xavi Folguera, Basile Andriessen, Rait Rikberg, Gilles Vandecaveye en Jop Vercruysse maakten de overstap naar Par-ky Menen. Het bleek een geslaagde combinatie met de vaste waarden. Coach Ratko Peris kan tevreden terugkijken op de afgelopen maanden.

Uitputtingsslag: De afgelopen maanden waren een ware uitputtingsslag. Niet zelden hadden onze Volleystars nood aan rust en dat is te begrijpen: meedraaien in de nok van het klassement, vechten voor de beker, afreizen naar Zwitserland. Het waren zware maanden. De trainingen werden wat teruggeschroefd zodat de spelers steeds uitgerust aan de opslag konden komen.

Vechtvolleybal: Na een leeg weekend door het forfait van Antwerpen, kwam VDK Gent langs in Menen. Op papier leek de ex-ploeg van Basile Andriessen een haalbare kaart. Met Dedeyne en Vandeweyer keerden ook twee ex-Menenspelers terug naar Vauban. Gent begon uitstekend aan de match, Menen was niet bij de les. Toch kon de thuisploeg nog een vijfsetter uit de brand slepen en zo twee punten thuishouden. Ver Eecke: “Met de overwinning zijn we zeker tevreden, maar niet met de prestatie. We hebben gevochten voor elk punt en uiteindelijk winnen we met dat vechtvolleybal ook de match.” Herbeleef de wedstrijd tegen Gent hier: http://www.volleymenen.be/volg-par-ky-menen-vdk-gent-live

Wieltjesfeesten: Dit jaar was de Grote Markt van Menen het toneel van onze ploegvoorstelling. Tijdens de Wieltjesfeesten werden de spelers en staf met toeters en bellen voorgesteld aan het grote publiek. Achteraf ging het naar de stand van de supportersclub Ziejollid, waar het feestje een vervolg kende. Foto's van de ploegvoorstelling kun je terugvinden op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/pg/volleystarsmenen/photos/?tab=album&album_id=...) of onze Instagrampagina (https://www.instagram.com/p/BYjHXTlhMZq/?taken-by=volleymenen)

X-Mass: De boog moet niet altijd gespannen staan. Na een loodzware periode met veel matchen konden de spelers bijna met vakantie, maar niet voordat gelukwensen werden overgemaakt aan de fans. Wie op maandag 11 december de Vauban-zaal binnenliep was getuige van een waar kerstconcert. Enkele spelers toonden niet eerder vertoonde talenten. Enkele bloopers later mocht het resultaat er best zijn: https://www.youtube.com/watch?v=M_Cg5qPkKhk

Youngsters: Veel jong bloed in de ploeg dit jaar. Jelle Sinnesael blijft de papa van de groep, maar de inkomende transfers zorgden voor een mix van jonge en ervaren spelers. De prestaties toonden aan dat deze succesvol blijkt.

Zenuwslopend: Meer dan eens was het nagelbijten voor de Par-kysupporter. Spannende vijfsetters, close sets, lange rally’s, enz. Keer op keer toonden de Volleystars zich stressbestendig genoeg om een positief einde aan de match te geven. Op naar meer van dat in 2018!

Lees ook:

Het ABC van Par-ky Menen: deel 1: http://www.volleymenen.be/het-abc-van-par-ky-menen-deel-1

Het ABC van Par-ky Menen: deel 2: http://www.volleymenen.be/het-abc-van-par-ky-menen-deel-2

 

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.