Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen doet wat moet tegen Zoersel

ploegfoto 17-18
24 februari 2018

Menen doet wat ze moeten doen in zijn eerste match van de poulefase van de play offs. Zoersel kon het de thuisploeg vooral in de tweede set moeilijk maken, maar de overwinning kwam nooit echt in het gedrang.

Zoersel begint sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Robin de Bont kan deze kwalificatiewedstrijden zonder druk aanvangen en dat merk je in het spel. De bezoekers nemen meteen de leiding en het duurt tot bijna halverwege de set voor Menen die kan overnemen. Na een knap staaltje verdedigingswerk en attent spel kan Winkelmuller de 13-12 op het scorebord zetten. Met zijn service kan hij de voorsprong nog uitdiepen. Even ligt het spel stil. Libero Van Dam bezeert zijn schouder in receptie en kan niet verder. Het spel wordt hervat, maar Menen komt eigenlijk nooit meer echt in de problemen. Zoersel probeert wel, maar het is Gorski die de 25-18 op het scorebord zet.

De tweede set begint erg gelijkopgaand. De thuisploeg ziet een kleine bonus wegsmelten en vanaf dan gaat het nek-aan-nek richting de eerste time out. Die brengt echter geen beterschap. Pas aan de tweede technisct time out heeft Menen een kloof van twee punten. De opslag van Hofmans gaat in het net: 16-14. Ratko Peris kan zijn troepen gaan bijsturen. Vanaf dan lukt het wel voor Menen. Op aangeven van Maddens dwingt Winkelmuller Zoersel in een time out. En het duurt niet lang vooraleer de bezoekers ook hun tweede time out nodig hebben. Vandecaveye, misschien wel de revelatie van de terugronde, bezorgt de Zoerselse receptie kopzorgen: 20-16. Vanaf dan gaat het in regelrechte lijn naar de finish van de tweede set. Zoersel maakt te veel fouten en ziet zo ook de tweede set naar Menen gaan: 25-17 en 2-0.

De derde set is eigenlijk een kopie van de eerste. Menen ziet Zoersel 1-4 uitlopen en kan gaan achtervolgen. Deze keer is het echter Menen die aan de eerste time out het laken naar zich toe trekt. Vanaf dan gaat het goed voor de thuisploeg. Folguera tekent voor zijn wekelijks blok en jut het publiek nog wat meer op. Dit mag eigenlijk niet meer misgaan voor Menen. En mislopen doet het niet meer. Ver Eecke steekt het vuur nog eens in de zaal met een killblock en even later doet kapitein Sinnesael dat kunstje over. Voor Ratko Peris et ideale moment om de basisspelers wat rust te gunnen. Gorski, Maddens, Vercruyse en Andriessen komen in en brengen de ploeg naar een 25-17 en dus 3-0 overwinning.

Door de winst springt Menen naar de eerste plaats in de poule. Aalst pakte afgelopen woensdag drie punten tegen Zoersel, maar kreeg een set tegen. De volgende matchen worden meteen een bepalende. Menen moet op 3 maart naar Aalst. Op 7 maart ontvangen de Volleystars Aalst in de Hel.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.