Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Menen haalt volle buit in eigen huis na ijzersterke prestatie

Par-ky Menen
12 november 2017

Par-ky Menen - Knack Roeselare: 3-1

Setstanden: 25-18, 26-28, 25-15, 27-25

In een uitverkochte sporthal - dat moet van een jaar of 10 geleden zijn - heeft Par-ky Menen voor het tweede jaar op rij de scalp van de kampioen gepakt. Na de nipte kwalificatie voor de beker steeg elk radertje van de Meense machine nu wel boven zichzelf uit, waardoor Vauban iets na tienen op zijn grondvesten kon daveren.

Voor de camera's van Telenet Play Sports en een bomvolle zaal kon Par-ky geen beter moment kiezen om propaganda te maken voor het Meense volleybal. Door de zege nadert Menen tot 1 punt van de leiders Lindemans Aalst en Knack Roeselare (1 wedstrijd meer gespeeld).

Roeselare startte met een onuitgegeven zevental: Konings op de opposite, Kindt en Vandevelde in het midden, Verhanneman en Van Hirtum op de hoeken, Depovere aan de pas en Dejonckheere als libero. Bij Menen kreeg Van de Pontseele de voorkeur op Rikberg als libero. De derby begon met een 2 op 2 van Winkelmuller, een eerste score van Górski en een blok van Sinnesael op Kindt (4-1). De toon was gezet. Bij Knack leek enkel Verhanneman op de afspraak (19 punten in totaal), wat de thuisploeg deed doorstomen naar een 10-5 kloof (killblock Górski op een bleke Van Hirtum). Van de Pontseele hield ondertussen goed stand in receptie, waardoor Sinnesael aan het werk kon gezet worden (13-7) en Folguera uitpakte met een sublieme legbal (14-8). Toen Górski een eerste keer zijn opslagwapen bovenhaalde vergrootte de kloof zelfs tot 17-8. Bij Menen lukte zowat alles: knappe legbal Ver Eecke (18-9) en pipe Górski (19-10). Bij 19-13 vluchtte Menen toch in een time-out, maar bij 24-18 kreeg Winkelmuller toch de eer om zijn sterke start te bekronen.

Een score van Fasteland en een zeldzame van Verhanneman bezorgde Menen ook in deel 2 meteen een minikloofje (2-0). Dat verschil stond er bij de eerste onderbreking nog steeds (nadat Konings tot 3 keer toe niet door het blok raakte). Verhanneman bracht Knack echter voor het eerst op voorsprong (8-9). Het was het begin van een bijzonder spannende tussenfase. Beide ploegen losten elkaar voor geen vin. Pas bij 15-16 kon Par-ky 3 keer op rij scoren: Fasteland zonder blok, killblock Sinnesael op Konings en ace Fasteland (18-16). Górski was het punt daarna even overmoedig, maar met een ace voor 21-18 lagen de kaarten weer goed. Bij 24-23 kreeg Menen op tegenaanval een eerste kans op 2-0, maar Vandevelde had Fasteland doorzien. Górski deponeerde de eerste setbal van Knack nog in de goot van het klaarhangende driemansblok, maar toen Winkelmuller in de fout ging, stond het toch 1-1 (26-28). In ons notaboekje noteerde we 7 gemiste services voor Menen, tegenover 2 voor Knack. Dat spelonderdeel moest dus beter.

Met setwinst op zak leek Roeselare bij het begin van set 3 wel ingedommeld. In een mum van tijd stond het 6-1 (onder impuls van een zeer efficiënte Ver Eecke, 69% in aanval). Bij Knack vond Konings nog altijd moeilijk zijn draai, terwijl zijn overbuur Winkelmuller aan een hoog percentage bleef scoren. Na een blok van Sinnesael op Fornes stond het zowaar 16-9. De Spanjaard scoorde daarna een 3 op 3, maar het was Winkelmuller die bij 20-12 de wave door de zaal liet rollen. Par-ky cruisede daarna door naar 25-15 (wederom Winkelmuller).

Vroeg in set 4 moest Konings baan ruimen voor Kindt (van middenman naar opposite) en die noteerde meteen een 2 op 2 voor 6-6. Een punt van Folguera en nog eentje van Monsieur W. hielden Menen op voorsprong (8-7). Met Depovere aan de opslag namen de bezoekers het echter over: 2 loepzuivere aces en misser Górski: 12-15. Ver Eecke milderde voor 14-15, Górski blokte Kindt voor 17-17 en Winkelmuller etaleerde het punt daarna zijn klasse met een superscherpe diagonaal vanuit een onmogelijke hoek. Górski zette vervolgens een agressief blok op Depovere en scoorde de 22-21. De overwinning kwam steeds dichterbij, maar een magistrale verdediging van Verhanneman werd afgerond door Kindt (22-23). Dezelfde Kindt bezorgde Knack een eerste setbal, maar Menen bleef overeind. Uiteindelijk was het niet toevallig Winkelmuller die de match uitsmashte. Vauban was het delirium nabij.

Voor het tweede jaar op rij wint Par-ky dus de Slag om West-Vlaanderen. Het seizoen is echter nog lang en komende zondag (in Guibertin) wordt het zaak om deze topprestatie te bevestigen. Dat daar het schoentje wel eens durft te wringen, werd enkele weken geleden duidelijk in Leuven (3-1 verlies na 'stunt' tegen Maaseik).

Par-ky Menen: Folguera, Sinnesael, Fasteland, Ver Eecke, Górski, Winkemuller, Van de Pontseele (invallers: Rikberg, Maddens, Vercruysse)
Knack Roeselare: Depovere, Kindt, Vandevelde, Verhanneman, Van Hirtum, Konings, Dejonckheere (invallers: Coolman, Fornes, Robbe)

(Stijn)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.