Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Mission impossible of stunt van het jaar?

Par-ky Menen Knack Roeselare
13 december 2017

Vanavond trekt Par-ky Menen richting Roeselare voor de terugwedstrijd van 1/2 finale van de beker. Ondertussen is de provinciebaan sneeuwvrij gemaakt, maar toch blijft de opdracht aartsmoeilijk. Daar waar de kansen voor de heenwedstrijd misschien wel fifty-fifty waren, heeft Par-ky na de 1-3 in Menen enkel nog een waterkans om door te stoten naar de finale.

Bovendien mist Par-ky met Górski een pak opslag- en aanvalsgeweld. Knack daarentegen bewees in de Champions League dat ze stilaan naar hun beste vorm groeien. Tuerlinckx, Coolman en een Verhanneman in grootse doen, ze mogen allemaal aan de opslag verwacht worden.

In het Nieuwsblad raadt Kris Tanghe Menen "selectief geheugenverlies" aan. Samen met het tactisch plan van Ratko Peris is dat wellicht een goede optie. De druk is vanavond dan ook iets minder dan in de heenwedstrijd. Na het 1-3 verlies heeft Menen nog weinig te verliezen en kan het dus onbevangen aan de wedstrijd beginnen. Wellicht ligt de sleutel weer in opslag-receptie, want uit de heenwedstrijd bleek dat Par-ky aanvallend zeker niet moest onderdoen voor de buren uit Roeselare.

Daarom een warme oproep aan al wie Menen een warm hart toedraagt: zak voor het eerst dit seizoen af naar Schiervelde. Je weet maar nooit dat je er getuige bent van een historisch moment. De spelersgroep gelooft er in ieder geval nog in. Vanavond laat weten we of dat tegen beter weten in was.

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.