Lars Maddens
 • Decospan Volley Team Menen
 • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Nieuws

Decospan Volley Team Menen

EuroMillions Volley League vandaag van start

16 oktober 2019

Vanavond staat speeldag 1 van de EuroMillions Volley League op het programma. Roeselare gaat op bezoek bij het Gent van Basile Andriessen en Gilles Vandecaveye, Xavi Folguera (Maaseik) ontvangt Waremme en Aalst krijgt met Leuven onze eerste tegenstander in eigen huis op bezoek.

Decospan Volley Team Menen krijgt nog een paar dagen rust tot het zondag naar Waremme trekt (wedstrijd om 14u...

Belgian Volley TV

Volleybal kijken vanuit je luie zetel

9 oktober 2019

Uiteraard zien we je het liefst in onze zaal, maar ook de wedstrijden op verplaatsing kan je vanaf dit jaar perfect volgen, en wel op 2 manieren:

Belgian Volley TV

De voorbije twee jaar kon je de wedstrijden uit de EuroMillions Volley League live via internet volgen op je tablet, smartphone of PC. Belgian Volley TV zorgt ervoor dat alle wedstrijden gestreamd worden zodat...

Decospan Volley Team Menen

Oefenprogramma

3 oktober 2019

De eerste oefenwedstrijden zitten er ondertussen op (winst tegen Marke-Webis, Lendelede en Saint Quentin, verlies tegen Knack).

De rest van het oefenprogramma ziet er als volgt uit:

 • 3/10 (20u00): Caruur Gent - Decospan VT Menen
 • 5/10 (18u00): Decospan VT Menen - Knack Roeselare
 • 8/10 (15u00): Saint Quentin - Decospan VT Menen
 • 11/10 (TBC): BDO...
Yentl Bille Anshel Ver Eecke

Zege in eerste oefenmatch tegen Marke-Webis

26 september 2019

Decospan Volley Team Menen heeft gisteren de eerste in een reeks van drie West-Vlaamse oefenmatchen afgewerkt. Op bezoek bij Marke-Webis werd het 1-3. De eerste set ging met 26-24 naar de thuisploeg, de volgende drie sets gingen naar de bezoekers. Op De Beul en de revaliderende Vanneste na, kwam iedereen in actie.

Vrijdag om 20u30 staat de tweede oefenmatch gepland in Lendelede, de dag...

Peter Roesems

Peter Roesems wordt assistent van Frank Depestele

4 september 2019

Trainer Frank Depestele krijgt komend seizoen Peter Roesems als assistent naast zich. De 38-jarige Roesems is afkomstig uit Brabant, maar woont met zijn gezin in Ichtegem. Hij zal zijn taken als assistent-trainer combineren met zijn job en zijn taak als jeugcoördinator bij Damesvolley Waregem.

Roesems mag dan wel nieuw zijn op het hoogste niveau, hij zit wel al lang in de...

Decospan Volley Team Menen

De abonnementenverkoop is gestart

2 september 2019

De Volleystars hebben hun eerste schooldag al twee weken achter de rug, maar vandaag trappen we wel de abonnementenverkoop op gang!

Abonnementsprijs zakt naar 99 euro!

Enkele maanden geleden hing de toekomst van de club nog aan een zijden draadje. Vandaag zijn we blij en trots tegelijk dat we weer abonnementen kunnen aanbieden. En wel aan een aangepast - lees: verlaagd - tarief...

Decospan Volley Team Menen

Par-ky Menen wordt Decospan Volley Team Menen

24 juli 2019

Zoek niet naar Par-ky Menen in de kalender van de EuroMillions Volley League. Was de doorstart van de club dan toch voorbarig? Zeker niet. Wel werd met onze naamsponsor overeengekomen om voortaan als Decospan Volley Team Menen aan te treden. 

De overgang van Par-ky naar Decospan betekent niet dat de naamsponsor plots uit een ander huis komt. Wel kiest Decospan er de komende jaren voor...

Young Red Dragons U19

Waar was Seppe op Menen beacht 4?

15 juli 2019

Wie dit weekend afzakte naar Menen Beacht 4 spotte heel wat spelers van onze Liga-ploeg. Op vrijdag stonden Martijn, Kobe en trainer Frank achter de bar. Maxim en ex-speler Lars deden zaterdag mee aan het recreantentoernooi (Lars won dat toernooi). En op zondag deden Martijn en Anshel en ex-speler Gilles mee aan het exhibitietoernooi. Kapitein Jelle was dan weer nog net op tijd terug van...

Menen beacht 4

Menen klaar voor 3 dagen beachvolleybal

12 juli 2019

620 ton zand, 600 palletten en 48 uur opbouw. Het zijn indrukwekkende cijfers om een parking om te toveren tot Menin plage. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de site, maar vanaf 17u zal alles klaar zijn om de eerste volleyballers te ontvangen. Laat ons hopen dat het voorspelde onweer de uitnodiging van Menen beacht niet heeft gelezen ...

De verplaatsing van de...

Linus Ekstrand

Zweed Linus Ekstrand maakt ploeg compleet

9 juli 2019

Terwijl de opbouw voor Menen Beacht 4 volop aan de gang is, kunnen we de laatste inkomende transfer voor komend seizoen aankondigen: uit Zweden komt namelijk receptie-hoek Linus Ekstrand over. Hij tekende voor 1 jaar.

Ekstrand is 24 jaar en brengt met zijn 198 cm de nodige centimeters aan het net mee. Hij wordt de vierde receptie-hoek naast Anshel, Seppe en Mathieu.

De Zweedse...

Menen beacht 4

Menen beacht 4 van 12 tot 14 juli op de Groentemarkt

7 juni 2019

Een beachmanche voor de profs komt er deze zomer niet in Menen, maar dat betekent niet we het zand vaarwel zeggen. Integendeel!

Menen beacht 4 verhuist naar de Groentemarkt, pal in het centrum van Menen, waar we 3 dagen lang voor fun op en rond het zand zorgen.

Het programma:

Martijn Colson

Martijn Colson kiest voor Par-ky Menen

28 mei 2019

Het was even windstil op transfervlak, maar vandaag kunnen we opnieuw uitpakken met een spraakmakende transfer. Middenman Martijn Colson maakt immers de overstap van Lindemans Aalst naar Par-ky Menen.

Met Jelle Sinnesael en Wannes De Beul was het middencompartiment van Par-ky Menen al stevig te noemen, en met Martijn Colson komt daar nu nog een flinke portie blokkerend en aanvallend...

Kobe Brems

Twee jonge wolven kiezen voor Par-ky Menen

29 april 2019

Par-ky Menen ziet opnieuw 2 jonge wolven - of waren het draken? - kiezen voor het sportieve project aan de boorden van de Leie.

Na de komst van Mathieu Vanneste (20), de contractverlenging van Yentl Bille (19) en de overstap van Maxim Libert (19), wordt de kern volgend seizoen meer dan ooit een kweekvijver van jong talent, aangevuld met de ervaring van onder meer Jelle Sinnesael (12°...

Yentl Bille

Jeugdproduct wordt eerste libero

25 april 2019

Libero Yentl Bille heeft zijn overeenkomst bij Par-ky Menen verlengd met 2 seizoenen en 1 jaar optie. Door het vertrek van Lowie Stuer (naar het Franse Sète) klimt het jeugdproduct dus een trapje hoger in de pikorde.

Door voluit te gaan voor Yentl als eerste libero, bevestigt de club het vertrouwen in het talent en de grinta van de 19-jarige Menenaar. Yentl kwam in de zomer van 2018...

Mathieu Vanneste

Nieuw op de receptie-hoek: Mathieu Vanneste

19 april 2019

Par-ky heeft een tweede versterking beet voor volgend seizoen. Receptie-hoek Mathieu Vanneste komt over van Haasrode-Leuven. Vanneste is jong, ambitieus, getalenteerd en West-Vlaams en past bijgevolg perfect in de filosofie van de club.

Ondanks zijn jonge leeftijd (20 jaar) heeft Loppemnaar Vanneste al een mooi parcours afgelegd. Nadat hij zijn eerste stappen had gezet bij Packo...

Jelle Sinnesael

Morgen (!) laatste wedstrijd tegen Maaseik

18 april 2019

Morgen heten we je voor de laatste keer dit seizoen welkom in Vauban! Ongeacht de uitslag volgt na de wedstrijd een laatste feestje voor we een lange onderbreking ingaan. Op dinsdag 30 april is er net als vorig jaar wel nog Casa Volley Menen.

Voor Par-ky Menen staat er morgen niet zo heel veel meer op het spel (de vierde plaats...

Quentin Schouteten (foto TLM Tourcoing)

Quentin Schouteten wordt de nieuwe spelverdeler van Par-ky Menen

17 april 2019

Met nog 1 wedstrijd te gaan (komende vrijdag tegen Maaseik) heeft Par-ky Menen zijn tweede inkomende transfer gerealiseerd (na Frank Depestele als nieuwe coach). Quentin Schouteten wordt volgend seizoen namelijk de nieuwe spelverdeler.  

Voor de eerste nieuwe speler kwam de sportieve staf net over de grens uit bij Tourcoing. Daar is Quentin al 5 jaar aan de slag, de voorbije 2 seizoenen...

Casa Mundo

Kom op 30 april een laatste keer meevieren met de spelers

12 april 2019

Wegens succes herhaald: een avondje op café in Casa Mundo met al wie Par-ky Menen een warm toedraagt.

Het seizoen 2018-2019 loopt op zijn einde. Een bewogen seizoen was het zeker, maar ondertussen is de doorstart een feit. Dat moeten we vieren!

Op de vooravond van 1 mei geeft Mieke van Casa Mundo haar café in handen van de spelers. Dat betekent dat zij achter de tap staan, voor...

Vauban Menen

Member 2 Member tegen Greenyard Maaseik

10 april 2019

Op vrijdag 19 april sluit Par-ky Menen het seizoen in eigen huis af tegen Greenyard Maaseik. Na de wedstrijd volgt een laatste feestje in de bar. Het wordt het ideale moment om een aantal oudgedienden en vertrekkende spelers uit te zwaaien.

Member 2 Member

Voor deze laatste wedstrijd mogen alle abonnees en sponsors met abonnement nog eens gratis een extra...

Frank Depestele

Par-ky Menen verwelkomt Frank Depestele als nieuwe coach

7 april 2019

Een week na de aankondiging van de doorstart heeft Par-ky Menen zijn eerste belangrijke ‘transfer’ afgerond. Frank Depestele wordt namelijk de opvolger van Ratko Peris. De voormalige spelverdeler van onder meer Roeselare en Aalst krijgt bij Menen de kans om zijn eerste stappen als hoofdcoach te zetten.

Frank Depestele (41) is een bekende naam in de Belgische (en internationale)...

Par-ky Menen

Par-ky Menen speelt ook volgend jaar op hoogste niveau

31 maart 2019

Geen stunt tegen Knack Roeselare (0-3), maar het nieuws van de dag kwam er voor de wedstrijd.

Net voor de derby tegen Knack Roeselare verscheen volgende boodschap op de ledboarding: “We hebben groot nieuws. De Hel blijft branden. Want Par-ky Menen gaat door”. Na enkele maanden van onzekerheid is het nu officieel: Par-ky Menen maakt in 2019-2020 een doorstart in de EuroMillions Volley...

Par-ky Menen Knack

Par-ky klaar voor de drukste wedstrijd van het jaar

30 maart 2019

Er zijn zo van die wedstrijden waar je net iets meer naar uitkijkt, van die matchen waarvoor de zenuwen iets strakker gespannen voor staan. Straks volgt er zo eentje. De (laatste?) derby! 

De voortekenen voor een topduel zijn in ieder geval gunstig. Zowel Menen als Roeselare wonnen hun laatste wedstrijd met 3-2 (respectievelijk tegen Aalst en Maaseik). Daar koop je vanavond uiteraard...

Par-ky Menen

Save the best for last

24 maart 2019

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 25-23, 11-25, 22-25, 25-21, 18-16

Weg met 'driemaal is scheepsrecht', bij Par-ky is het voortaan van 'vijfde keer goede keer'. Het deed de overwinning tegen Aalst nog zo goed smaken. Dat de tie-breakzege er kwam na een remonte maakte het nog mooier.

Voor de wedstrijd werd afscheidnemend voorzitter Pierre...

Xavi Folguera

Wie volgt Xavi Folguera op als Volleystar van het Jaar?

19 maart 2019

Nog minstens 5 wedstrijden speelt Par-ky Menen dit seizoen. Maar toch lanceren we nu al de verkiezing van de Volleystar van het Jaar. Zo krijgt de winnaar zijn prachtige kader netjes op tijd uitgereikt op de laatste wedstrijd tegen Maaseik (19 april).

Via deze link kan je mee beslissen wie de opvolger wordt van Xavi...

Tapas

Geen punten in Maaseik ondanks sterke eerste set

18 maart 2019

Par-ky heeft zaterdag niets kunnen rapen op bezoek bij Maaseik. Na de 29-31 uit de eerste set leek Menen op weg naar een verrassing, maar onder impuls van een sterke Cox haalde Maaseik het uiteindelijk met 3-1.

Dat de Volleystars zonder punten uit Limburg terugkeerden, was niet geheel onverwacht. De wedstrijd van komende zaterdag is in dat opzicht veel belangrijker. Een overwinning...

Jente De Vries

Par-ky op zoek naar eerste punten in Maaseik

15 maart 2019

Morgen gaat Par-ky Menen aan de andere kant van het land op zoek naar de eerste punten van de play-offs. Alles wat Menen kan rapen in het verre Limburg levert een eerste bonus op in de eindstrijd. Erna volgen namelijk twee thuiswedstrijden, weliswaar tegen het sterke Aalst en de geoliede Roeselaarse machine.

Ondertussen dateert de laatste wedstrijd met inzet van 6 maart. Dat gaf het...

Kiekenfret

Kiekenfret: nog 4 keer slapen

13 maart 2019

De Kiekenfret, al jaren dé klassieker voor de hele Par-ky familie, gaat door nu zondag 17 maart (vanaf 12u). Wijkcentrum de Koekuit blijft de place to be (Hogeweg 312).

De ingrediënten van dit evenement: overheerlijke kip, de onvolprezen tombola, bediening door de spelers en heel veel gezichten die je ook al eens in Vauban tegen het lijf kan lopen.

Schrijf nu nog snel in...

Jelle Sinnesael

Play-offs, here we come

7 maart 2019

Par-ky Menen - Tectum Achel: 3-1

Setstanden: 25-13, 23-25, 25-16, 25-22

Na de 0-3 overwinning van zaterdag in Achel moest Par-ky ook in eigen huis de zege op zak steken om een derde wedstrijd te vermijden. Niemand wilde het ook zo ver laten komen, want bij winst lonkte een vrij weekend en dat is geen overbodige luxe met het oog op de play-offs.

De opdracht...

Ratko Peris

Ratko Peris kiest voor Frans avontuur

7 maart 2019

Een dag nadat Par-ky Menen zich kon plaatsen voor de Final 4, valt er ook minder nieuws te rapen bij de club. Coach Ratko Peris verlaat Par-ky Menen namelijk na dit seizoen en gaat aan de slag in de Franse hoogste klasse.

Ratko Peris is aan zijn derde seizoen in Meense loondienst en had het hier duidelijk naar zijn zin. Dat bleek ook toen hij vorig jaar, ondanks andere aanbiedingen,...

Par-ky Menen

Par-ky nodigt alle Menenaars gratis uit tegen Achel

5 maart 2019

Midden januari stonden de kranten even vol met het nieuws dat Par-ky Menen in zwaar weer verkeerde. Ondertussen zijn we anderhalve maand verder en wordt achter de schermen hard gewerkt aan een doorstart. Van zodra de nodige garanties zijn gevonden, volgt - hopelijk - snel verlossend nieuws.

Voorlopig focussen we nog even op het seizoen 2018-2019. Dat kan namelijk nog mooi worden....

Jente De Vries

Par-ky pakt goede uitgangspositie in Achel

3 maart 2019

Tectum Achel - Par-ky Menen: 0-3

Setstanden: 20-25, 21-25, 17-25

Op bezoek in het verre Limburg heeft Par-ky een mooie uitgangspositie verworven met het oog op de play-offs. Onder aanvoering van hoofdaanvaller De Vries werd het 0-3. Daardoor ligt de weg open om de klus volgende woensdag in eigen huis te klaren. Op vertoon van hun identiteitskaart komen...

Tectum Achel

Par-ky neemt het in barragematchen op tegen Achel

24 februari 2019

De reguliere competitie zit erop. Volgende stap is een dubbele (of driedubbele) confrontatie tegen nummer 5. Dat is in extremis Tectum Achel geworden.

Een zeer knappe prestatie van de promovendus die in de laatste wedstrijd met 3-1 won van Zoersel. Gent versloeg Waremme en wordt zesde. De reuzendoders uit Borgworm vallen zo uit de top 6, na een nochtans ijzersterke terugronde.

...

Yentl Bille

Par-ky boekt derde zege op rij

21 februari 2019

Par-ky Menen - Tectum Achel: 3-1

Setstanden: 28-26, 25-21, 20-25, 25-21

Voor de thuisploeg stond er tegen Achel niets meer op het spel. Het gaf de coach de kans om wat te roteren, zij het in beperkte mate. Zo nam Bille de plaats in van Stuer op de liberopositie. De Menenaar deed het voortreffelijk. Andriessen kwam dan weer terug in de basis ten koste van De Beul...

Volleybal

Het vervolg van de competitie uitgelegd

19 februari 2019

Deze week valt het doek over de reguliere fase van de EuroMillions Volley League. Voor Par-ky Menen is de vierde plaats binnen, maar voor het vervolg van de competitie is het voorlopig nog koffiedik kijken. Toch doen we een poging om de volgende fase(s) uit te leggen.

Na deze week krijgen de nummers 1 en 2 een week rust. Zowel Knack Roeselare, Greenyard Maaseik als Lindemans Aalst komen...

Par-ky Menen

Par-ky verzekert zich van vierde plaats

18 februari 2019

Amigos Van Pelt Zoersel - Par-ky Menen: 2-3

Setstanden: 21-25, 21-25, 25-23, 25-23, 11-15

Op bezoek bij Zoersel heeft Par-ky de vierde plaats veilig gesteld. Daarmee is nu zeker dat Menen het in de barrages voor de play-offs opneemt tegen de nummer 5. Wie dat wordt, is nog helemaal niet zeker. Momenteel lijkt Waremme de beste papieren te hebben. De Wawa's klopten...

Par-ky Menen Jeugdbewegingen

Sterk Par-ky stoomt door naar vlotte 3-0

2 februari 2019

Par-ky Menen - BDO Haasrode Leuven: 3-0

25-17, 25-19, 25-23

Vauban was nog eens goed volgelopen voor het duel tegen Leuven. Op de bezoekerstribune: zo'n 150 leden van Chiro, KSA en Scouts. De jaarlijkse jeugdbewegingactie was daarmee wederom een schot in de roos (de bijhorende...

Kaas Wijn Par-ky Menen

KAAS & WIJN (I.S.M. KAZEMATJE)

28 januari 2019
 • Aperitief, kaas, wijn en koffie
 • € 20 (€ 25 incl. ticket voor Par-ky Menen - Leuven)
 • € 10 (kinderen)
 • Hobbyzaal CC De Steiger

Inschrijven

Battle of the Jeugdbewegingen 4

Battle of the Jeugdbewegingen 4

25 januari 2019

Never change a winning team! En dus organiseert Par-ky Menen op zaterdag 2 februari voor de vierde keer “The Battle of the Jeugdbewegingen”.

Alle jeugdbewegingen – ook die van buiten Menen – komen er die avond gratis in (met uniform). Deze keer krijgt Haasrode-Leuven de eer om de Volleystars te bekampen tijdens de Battle of the jeugdbewegingen!

Daarom deze oproep:

Par-ky Menen

Par-ky Menen herleeft in de derby

24 januari 2019

Par-ky Menen - Knack Roeselare

Setstanden: 19-25, 25-21, 25-20, 22-25, 16-14

Gladde wegen, de rechtstreekse tv-uitzending en de mindere prestaties tegen Waremme en Maaseik zorgden ervoor dat de Vauban niet als vanouds vol liep voor de derby. De sfeer, die was echter wel als vanouds. Na een ware propagandawedstrijd mocht Par-ky verdiend de 3-2 op zak steken....

Par-ky Menen

De derby komt eraan!

21 januari 2019

Nu woensdag ontvangt Par-ky Menen de buren uit Knack Roeselare. Na twee nederlagen op rij (tegen Waremme en Maaseik) zou een derde niet onlogisch zijn, maar de verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Gelukkig maar!

Sportief wordt het dus uitkijken of Par-ky een eerste keer zijn ware gelaat kan tonen in 2019. In het verleden klom al meer dan eens een thuisspeler naar een hoger niveau...

Lars Maddens

Par-ky zet jaar in met valse noot

13 januari 2019

Par-ky Menen - VBC Waremme: 2-3

Setstanden: 25-19, 20-25, 18-25, 25-23, 9-15

Weinig reden tot juichen in Menen voor, tijdens en na de eerste wedstrijd van het jaar. Na de afscheidsspeech van de voorzitter konden de Volleystars ook in het duel tegen Waremme de bakens niet verzetten. Ondanks vlotte winst in set 1 zakte de pudding bij momenten helemaal in elkaar,...

Pierre Vandeputte

Par-ky Menen gaat op zoek naar nieuwe voorzitter

10 januari 2019

Voorzitter Pierre Vandeputte heeft vanavond het einde van zijn voorzitterschap van Par-ky Menen aangekondigd. Na 20 jaar dienst gaat hij wel nog zelf op zoek naar een opvolger en nieuwe financiële middelen. Eerder in de media verschenen berichten als zou het afscheid van Pierre Vandeputte het einde van volleybalclub Par-ky Menen betekenen, zijn tot nader order voorbarig.

Einde...

Philippe Boone

Persbericht Liga: VOOR DE VOLLEYBALCLUBS ZIJN DE SOCIALE EN FISCALE STEUNMAATREGELEN CRUCIAAL

9 januari 2019

De sportclubs genieten al jaren van sociale en fiscale steunmaatregelen.

Het betreft specifieke tarieven inzake berekening van RSZ (sinds 1978) en Bedrijfsvoorheffing (sinds 2007). Deze maatregelen zijn genomen om Belgische spelers meer kansen te geven, alsook opdat de clubs extra zouden kunnen investeren in jonge talenten.

Men spreekt van jaarlijks 140 miljoen euro voor heel de...

Par-ky Menen

Par-ky treft Zoersel in kwartfinale League Trophy

28 december 2018

Vanavond speelt Par-ky Menen de kwartfinale van de League Trophy tegen Zoersel. De Amigos plaatsten zich gisteren door een 3-0 zege tegen Guibertin.

Alle wedstrijden van de League Trophy worden gespeeld in Roeselare. Dit zijn de wedstrijden van vandaag:

 • 14.00u - Lindemans AALST – Achel
 • 17.00u - Par-ky MENEN – Zoersel
 • 20.00u - Greenyard MAASEIK – Gent...
Edvinas Vaskelis

Wegen van Par-ky Menen en Edvinas Vaskelis scheiden

18 december 2018

In onderling overleg, en met wederzijdse toestemming, werd vandaag het lopende contract met Edvinas Vaskelis ontbonden. Aan de basis van deze beslissing liggen dringende familiale redenen bij de Litouwse hoofdaanvaller. 

Om de speler de kans te geven om de situatie in alle rust op te lossen, en om de impact op de werking van de club te beperken, was de beste beslissing om uit elkaar te...

Edvinas Vaskelis

Par-ky Menen niet opgewassen tegen sterk Aalst

13 december 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 0-3

Setstanden: 28-30, 13-25, 22-25

Hoogspanning in Vauban gisterenavond. Na 11 jaar had Par-ky Menen nog eens zicht op de bekerfinale, maar daarvoor moest het wel nog voorbij het ijzersterke Aalst. De zenuwen stonden dus strak, maar rond de klok van 22u had de berg vooral een muis gebaard. Na de 0-3 op bezoek in Menen staat Aalst...

Par-ky Menen Aalst beker

De match van het jaar komt eraan

11 december 2018

Morgen speelt Par-ky Menen de match van het jaar! Met enige zin voor overdrijving hebben we de heenwedstrijd van de halve finale van de beker de voorbije weken dit predicaat gegeven.

In normale omstandigheden zullen we er niet ver van zijn. De titelfinales spelen zou uiteraad nog belangrijker zijn, maar we blijven realistisch. Daarom dat iedereen die onze club een warm hart toedraagt al...

Eldin Demirovic

Par-ky heeft enkel in set 1 taaie klant aan Guibertin

9 december 2018

Par-ky Menen - Axis Guibertin: 3-0

Setstanden: 25-22, 25-17, 25-12

Vlotte zege voor Par-ky Menen tegen de rode lantaarn. Bij thuisploeg ontbrak een zieke Ver Eecke, waardoor Vandecaveye en Demirovic de hoeken bezetten. Ook Andriessen stond in de basis ten nadele van De Beul. De Vries werd na een aanvallende 1 op 10 dan weer snel gewisseld voor Vaskelis. Ook de...

Par-ky Menen

Par-ky uitgeschakeld, maar met opgeheven hoofd

4 december 2018

CEV Cup: Neftohimic 2010 Burgas - Par-ky Menen: 3-2

25-23, 22-25, 23-25, 30-28, 15-8

Golden set: 16-14

Menen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de CEV Cup. Net als in de heenmatch waren beide ploegen zeer sterk aan elkaar gewaagd, maar het was wel Menen dat uitliep naar 1-2. Ook in de vierde set kreeg Par-ky matchballen,...

Par-ky Menen

Par-ky pakt de volle buit tegen Achel

3 december 2018

Tectum Achel - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 21-25, 24-26, 25-19, 17-25

Na de Europese wedstrijd stond Par-ky Menen voor de verste verplaatsing van het seizoen. Tegenstander Achel is in eigen zaal een te duchten ploeg, maar Par-ky deed wat er verwacht werd en keerde met 3 punten op zak terug naar West-Vlaandern.

Bij de thuisploeg stonden een aantal...

Ratko Peris

Sensatie op Schiervelde

29 november 2018

Par-ky Menen - Burgas: 3-2

Setstanden: 21-25, 23-25, 25-22, 25-21, 24-22

Sensatie gisteren rond de klok van 23u! Na een spectaculaire comeback pakte Par-ky Menen in extremis de scalp van het Bulgaarse Burgas. Met twee aan elkaar gewaagde ploegen, problemen aan de wedstrijdtafel en een tie-break die eindigde op 24-22 (!) werd het een lange, maar mooie avond voor...

CEV Cup Menen Burgas

Par-ky Menen klaar voor Europese campagne

28 november 2018

Vanavond begint Par-ky Menen aan zijn Europese campagne tegen Burgas uit Bulgarije. Door de vierde plaats van vorig seizoen treedt Menen dit jaar aan in de CEV Cup (en niet in de Challenge Cup zoals de voorbije jaren).

De regels voor de CEV Cup kunnen niet met kunst- en vliegwerk in eigen zaal omzeild worden, en dus wijken we noodgedwongen uit naar Roeselare. Alvast dank daarvoor aan de...

Wannes De Beul

Spannend duel levert driepunter op

25 november 2018

Par-ky Menen - Amigos Zoersel: 3-1

Setstanden: 23-25, 25-15, 25-23, 25-23

De Amigos uit Zoersel lieten de afgelopen weken al duidelijk zien dat ze hun plaats in de hoogste reeks van België duidelijk verdienen. Een jonge ploeg met veel talent die al vele ploegen liet zweten. Oppassen geblazen dus voor onze Par-ky boys in de Hel van Mjinde!

Menen begon wat...

Jelleforbreakfast

Par-ky op zijn hoede voor Zoersel

24 november 2018

Na 6 speeldagen staat Par-ky Menen met 10 punten op plaats 4 van het klassement. Die positie deelt Menen met Zoersel. En laat dat nu net de tegenstander van vanavond zijn.

De Amigos verzamelden de voorbije wedstrijden punten tegen Guibertin, Gent, Leuven en Waremme en hebben met hoofdaanvaller een echte scoremachine in de rangen. Een eitje wordt het dus niet vanavond.

Voor de...

Eldin Demirovic

Par-ky Menen pakt belangrijke driepunter in Leuven

18 november 2018

BDO Haasrode-Leuven - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 13-25, 25-18, 24-26, 19-25

Par-ky Menen heeft een belangrijke uitzege geboekt met het oog op de play-offs. De Volleystars gingen furieus van start (13-25), maar moesten in set 2 hun meerdere erkennen in de thuisploeg (25-18). Set 3 ging met het kleinste verschil naar Menen (24-26). De tweede setwinst bleek...

Loting

December wordt 'Aalst-maand'

16 november 2018

Na het drieluik tegen Gent krijgt Par-ky Menen in december een nieuwe trilogie voorgeschoteld, deze keer tegen Lindemans Aalst.

De heenwedstrijd van de halve finale van de beker wordt thuis gespeeld op woensdag 12 december. De terugwedstrijd gaat door in Aalst op zaterdag 22 december. Tussendoor rijdt de champagnebus richting Aalst voor de competitiewedstrijd op zaterdag 15 december....

Par-ky Menen Ziejollid

Fotowedstrijd voor gratis côte à l'os

15 november 2018

Supportersclub Ziejollid laat 2 personen gratis aanschuiven voor de côte à l'os op 24 november. Weliswaar niet zonder er een wedstrijd aan te koppelen. De bedoeling is dat onze club overal te lande en in het buitenland gepromoot wordt.

Wat moet je doen?

 • Post een foto op Facebook van jezelf met een accessoire dat verwijst naar Par-ky Menen. Dat kan je Volleystars-sjaal zijn,...
Par-ky Menen

Par-ky Menen bereikt halve finale beker

14 november 2018

Par-ky Menen - Caruur Volley Gent: 3-1

Setstanden: 25-18, 25-18, 26-28, 25-20

Par-ky Menen heeft zich gisteren ten koste van Caruur Volley Gent vlot kunnen plaatsen voor de halve finales. Daarin wacht normaal gezien een dubbele confrontatie met Lindemans Aalst, de boosdoener van de openingsspeeldag.

Menen startte met Vandecaveye in plaats van Demirovic op...

Par-ky Menen

PAR-KY MENEN VERSUS CARUUR VOLLEY GENT: DEEL 3

13 november 2018

Straks om 20u30 sluit Par-ky Menen het drieluik tegen Caruur Volley Gent af. Als de logica gespecteerd wordt, stoot Par-ky vanavond door naar de 1/2 finale van de beker. Daarin wacht normaal gezien Lindemans Aalst.

Allen welkom op deze dinsdagavondwedstrijd! Voor de abonnees: de bekerwedstrijden zijn sowieso inbegrepen in het abonnement.

Na vanavond trekt Menen voor de competitie...

Côte à l'os

Côte à l'os - Volzet

12 november 2018

Voor de wedstrijd van zaterdag 24 november tegen Zoersel serveert supportersclub Ziejollid côte à l'os met frietjes! Net als de voorbije jaren wordt het vlees perfect gebakken door traiteur Jan Nevejans.

Kom je buikje rond eten en schreeuw de Volleystars daarna naar de overwinning!

 • Vanaf 18 uur
 • Hobbyzaal CC De Steiger
 • Aperitief, côte à l'os met frietjes,...
Par-ky Menen

Par-ky pakt eenvoudige thuiszege tegen Gent

11 november 2018

Par-ky Menen - Caruur Volley Gent: 3-0

Setstanden: 25-19, 25-18, 25-18

Voor de tweede keer in één week heeft Par-ky een 3-0 overwinning geboekt tegen Gent. Op de vooravond van Wapenstilstand stonden de Meense aanvalswapen op scherp en daar was het verzet van een gehavend Gent niet tegen opgewassen. Resultaat: tegen 21u45 stonde de 3-0 eindstand op het bord.

...
Basile Andriessen

Par-ky Menen versus Caruur Volley Gent: deel 2

10 november 2018

Voor de tweede keer in één week kijken Par-ky Menen en Caruur Volley Gent elkaar vanavond in de ogen.

Na de 0-3 zege in de heenwedstrijd van de beker lijkt Menen op voorhand al gewonnen spel te hebben. Toch zal het niet meteen zo'n vaart lopen. Zonder Konings en Ahyi moest Jan Vanhuffel (ex-Webis) een onuitgegeven team tussen de lijnen sturen. Weggespeeld werd de tegenstander zelfs dan...

Par-ky Menen

Goede uitgangspositie in de beker

7 november 2018

Caruur Volley Gent - Par-ky Menen: 0-3

Setstanden: 21-25,21- 25,21-25

In de kwartfinale van de Beker van België ging Par-ky Menen gisterenavond op bezoek bij Caruur Volley Gent. Ondanks de enigszins verrassende overwinning van Gent tegen Leuven dit weekend, mocht de verplaatsing op papier geen probleem worden. En dat werd het ook niet. De heenwedstrijd van de...

AGO Jobs & HR Menen

Par-ky begint aan deel 1 van Gentse trilogie

6 november 2018

Vanavond trekt Par-ky Menen richting Oostakker voor de eerste ontmoeting met Caruur Volley Gent in amper één week. Straks op het spel: een goede uitgangspositie in de beker. Winst zou de grensploeg een mooie bonus opleveren voor de terugwedstrijd komende dinsdag (13/11). Gent lijkt de goede vorm echter op tijd te pakken te hebben, nadat dit weekend (zonder Konings en Ahyi) met 3-2 gewonnen...

Jente De Vries

Par-ky botst op sterk Roeselare

5 november 2018

Knack Roeselare - Par-ky Menen: 3 -0  

Setstanden : 25-21, 25-17, 25-21

In een volgelopen Schiervelde heeft Par-ky geen punten kunnen rapen. Daarvoor bleek de thuisploeg te sterk.

In het begin van de eerste set kon Par-ky Menen gelijke tred houden met de thuisploeg (2-2 & 4-4), maar eens Hendrik Tuerlinckx zijn duivels ontbond en na enkele aanvallende...

Burgas

Par-ky treft Bulgaarse tegenstander in CEV Cup

1 november 2018

Par-ky Menen komt in de 1/16 finale van de CEV Cup uit tegen het Bulgaarse Neftohimic 2010 BURGAS. In de laatste voorronde van de Champions League bleek NOVI SAD (van ex-speler Dusko Nikolic) te sterk.

De heenwedstrijd wordt op woensdag 28 november gespeeld in Schiervelde. Doordat de normen strenger zijn voor de CEV Cup dan voor de Challenge Cup, moeten we uitwijken naar Roeselare....

Gentse waterzooi Menen

Gentse waterzooi op 10 november

30 oktober 2018

Voor de thuiswedstrijd tegen Caruur Volley Gent serveren we opnieuw een passend gerecht: Gentse Waterzooi.

Kom je buikje rond eten met vrienden en familie en schreeuw de Volleystars daarna naar de overwinning.

Zaterdag 10 november, 18 uur

 • Hobbyzaal CC De Steiger
 • Aperitief, Gentse Waterzooi met kip, koffie met Gentse versnaperingen (cuberdons e.a.)
 • ...
Xavi Folguera

Onverhoopt maar niet onverdiend punt tegen Maaseik

28 oktober 2018

Par-ky Menen - Greenyard Maaseik: 2-3

Setstanden: 25/20, 18/25, 28/26, 20/25, 9/15

Par-ky Menen heeft zich na de flauwe opener tegen Aalst gisteren opnieuw in de harten gespeeld van de thuissupporters. De eerste set acteerden de Volleystars bijna foutloos en vooral de remonte in set 3 (van 17-23 naar 28-26) zal in het geheugen blijven hangen. Ook in de andere...

Eldin Demirovic

Spookt het vanavond een eerste keer in de Hel?

27 oktober 2018

Nee, wervelend speelde Par-ky Menen niet in de eerste thuiswedstrijd tegen Aalst. “Het kan alleen maar beter” en “Er is nog veel werk aan de winkel”, was de teneur achteraf. Met de komst van Maaseik krijgt Par-ky een kans op eerherstel in eigen huis, zij het geen evidente. Favoriet is de thuisploeg allerminst, maar verrassen kan altijd, remember vorig jaar.

Het Maaseik dat vandaag op...

Xavi Folguera

Par-ky stoot door naar kwartfinale van de beker

21 oktober 2018

BVMV Volley Noorderkempen - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 25/23, 14/25, 21/25, 19/25

Par-ky Menen heeft de verplaatsing naar Noorderkempen zonder kleerscheuren doorstaan. De eerste set ging nog nipt verloren met 25-23, maar daarna stelde de Liga A-ploeg orde op zaken met 14-25, 21-25 en 19-25.

In de volgende ronde wacht Caruur Gent. Op dinsdag 6 november...

Par-ky Menen

Menen opent rekening in Waremme

18 oktober 2018

VBC Waremme - Par-ky Menen

Setstanden: 20-25, 25-23, 18-25, 20-25

Op bezoek bij Waremme heeft Menen de eerste driepunter van het seizoen behaald. Onder impuls van 'Star of the Game' Demirovic leverden de Volleystars een deugddoende prestatie af.

De overwinning komt net op tijd om zaterdag met vertrouwen af te reizen naar Noorderkempen. De kwalificatie voor...

Stoofvlees Menen

Meens stoofvlees op 27 oktober

16 oktober 2018

Voor de thuiswedstrijd tegen Greenyard Maaseik serveren we met stoofvlees-friet een echte klassieker. Erna volgt de topper tegen de regerende kampioen.

Kom je buikje rond eten en schreeuw daarna de Volleystars naar de overwinning.

 • Zaterdag 27 oktober, 18 uur
 • Hobbyzaal CC De Steiger
 • Aperitief, stoofvlees met frietjes, koffie met versnaperingen
 • € 20...
Edvinas Vaskelis

Deze keer geen stunt op openingsspeeldag voor Par-ky Menen

14 oktober 2018

Par-ky Menen is op de eerste speeldag nooit in de buurt gekomen van een herhaling van de stunt van vorig jaar (toen ging de latere kampioen Maaseik met de billen bloot). Deze keer echter geen Winkelmuller om de pannen van het dak te spelen. Górski was er wel, maar die scoort zijn punten voortaan voor Aalst.

Par-ky startte met Folguera aan de pas, Sinnesael en De Beul in het midden, Ver...

Par-ky Menen stadhuis

Stadhuis zwaait deuren open voor fotoshoot

11 oktober 2018

Vorig jaar trokken de spelers naar het Veneer House van Par-ky / Decospan voor de jaarlijkse fotoshoot. En ook dit jaar kon onze huisfotograaf zich uitleven op een bijzondere locatie: het stadhuis van onze hometown. Zo wordt Par-ky Menen eens te meer het uithangbord van de stad. 

Het resultaat van de fotosessie vind...

Beker van België

Menen bekert tegen Noorderkempen

9 oktober 2018

In de 1/8 finale van de beker neemt Par-ky Menen het op tegen BVMV Volley Noorderkempen. Bij deze club uit Liga B spelen onder meer de bekende beachspelers Tim Lemmens (vaste partner van Anshel Ver Eecke) en Oscar Nuijten. Voor deze wedstrijd gaat Menen op bezoek bij Noorderkempen, wellicht op zaterdag 20 oktober om 20u30 (bevestiging volgt).

Menen lijkt overigens in de 'goede...

AGO Jobs & HR

AGO Jobs & HR zet handtekening onder overeenkomst

2 oktober 2018

Onlangs werd het sponsorcontract tussen AGO Jobs & HR en Volley Par-ky Menen ondertekend.

Franky Dooms (l), sales director AGO, en voorzitter Pierre Vandeputte (r) haalden hiervoor hun mooiste pen boven. Ook sportief manager Ron Andelhof en algemeen manager Bo Decramer waren voor dit ‘plechtig’ moment aanwezig in het gloednieuwe kantoor van de sponsor in de Ieperstraat in Menen....

Par-ky Menen (foto Maxime Petit)

Kalender oefenwedstrijden

18 september 2018

 Aangepaste oefenkalender:

 • Vrijdag 14 september (14u45): Par-ky Menen - Chaumont (met Julien Winkelmuller): 1-3
 • Dinsdag 18 september (15u30): Par-ky Menen - Knack Roeselare: 0-4
 • Zaterdag 22 september (17u15): Tourcoing - Par-ky Menen: 3-1
 • Dinsdag 25 september (15u15): Par-ky Menen - Aalst: 1-3
 • Vrijdag 28 september (16u30):...
Lowie Stuer

Red Dragons beginnen vandaag aan WK

10 september 2018

Vanavond spelen de Red Dragons hun eerste wedstrijd op het WK. Tegenstander in de openingsmatch is Argentinië, nummer 7 op de internationale ranking. Meteen een fikse uitdaging voor onze libero Lowie Stuer en zijn maats (15de op de wereldranking).

Programma (de Belgen spelen al hun wedstrijden in Firenze):

 •  Woensdag 12 september (20u30): België (15) - Argentinië (7)
 • ...
DEcospan

Decospan en Galloo in het nieuws

7 september 2018

Als volleybalclub op het hoogste niveau kan Par-ky Menen niet zonder de steun van zijn sponsors. Daar zijn we ons zeer goed bewust van en daar zijn ook wij zeer dankbaar voor. Als in dezelfde week twee van deze trouwe partners positief in het nieuws komen, dan maakt dat ook ons trots. 

Meer lezen? Klik dan op onderstaande links:

Decospan bij genomineerden voor Onderneming...

Wieltjesfeesten

Voorstelling op Wieltjesfeesten

31 augustus 2018

Dit week-end verkeert Menen in feeststemming. Speciaal voor de Wieltjesfeesten keert de zomer zelfs nog een keertje terug. Daar wil Par-ky Menen maar al te graag bij zijn.

Voor het tweede jaar op rij maakt de volledige ploeg haar opwachting op het podium op de Grote Markt. Om 17u worden alle spelers voorgesteld en slaan ze een paar ballen - geen wieltjes - in het publiek.

Daarna...

Ratko Peris

De technische time-out verdwijnt

29 augustus 2018

Nieuwigheid vanaf dit seizoen: de technische time-out aan 8 en 16 verdwijnt. Dat moet de schwung in de wedstrijd houden en volleybalwedstrijden attractiever maken. Door de TTO af te schaffen, volgt Volley Vlaanderen de Europese reglementering.

Zelfs zonder technische time-out hoeven coaches niet machteloos toe te kijken langs de zijlijn. Met twee time-outs per set blijven er nog genoeg...

Par-ky Menen

Laatste vakantiedagen voor Par-ky Menen

23 augustus 2018

Volgende maandag zet Par-ky Menen de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in. Met nog 7 weken te gaan tot de eerste competitiewedstrijd wordt het de komende weken dus 'werkendag' voor de troepen van Ratko Peris.

De oefenkalender maken we volgende week bekend, maar op deze pagina vind je alvast een overzicht van de spelers die in 2018-2019...

Barcecue

Vrijdag 13 juli (19u): BBQ tijdens Menen beacht!

29 juni 2018

Op de eerste wedstrijd van 2018-2019 is het nog wachten tot 13 oktober, maar binnen een goede 2 weken staat de Waalvest wel weer helemaal in het teken van beachvolleybal. Voor het derde jaar op rij al. Op vrijdagavond 13 juli nodigen we iedereen uit om aan te schuiven voor de BBQ.

Tussen de beachvolleybalvelden wordt de zomerbarcecue de ideale manier om het verlof in te zetten in goed...

Wedstrijdshirt Par-ky Menen

Bestel het officiële wedstrijdshirt van Par-ky Menen

19 juni 2018

Binnenkort gaat de productie van de wedstrijdkledij van het komende seizoen van start. Nieuw dit jaar is dat ook supporters een officieel truitje kunnen bestellen, mét het nummer van hun voorkeur en hun eigen naam of die van hun favoriete speler.

Wil je de Volleystars komend seizoen graag in een passende outfit steunen langs de zijlijn? Draag je overal waar je gaat supporteren met trots...

Menen beacht 3

Menen beacht 3: medewerkers gezocht

14 juni 2018

Van 12 tot 15 juli wordt de Waalvest voor het derde jaar op rij omgetoverd tot een heus beachdorp.

Daar zijn uiteraard helpende handen voor nodig. Veel helpende handen. Tijdens de opbouw, aan de bar of als markeerder tijdens de tornooien én bij de afbraak.

Steek je mee de handen uit de mouwen om ook van deze editie een succes te maken? Geef dan...

Janusz Górski

Sterkhouder ruilt Menen voor Aalst

16 mei 2018

Het hing al een tijd in de lucht en nu heeft Lindemans Aalst ook officieel de komst van Janusz Górski bevestigd. Na 2 jaar bij Menen keert de sympathieke Pool dus terug naar de Belgische club waar het voor hem begon (toen nog Asse-Lennik). Hij vindt er overigens zijn ex-ploegmaat Robbe Vandeweyer terug, die na 1 jaar Gent verhuist naar Aalst.

We houden eraan Janusz te bedanken voor zijn...

Par-ky Casa Mundo

End of Season lokt veel volk naar Casa Mundo

1 mei 2018

Het was over de koppen lopen gisteren in Casa Mundo. Daarmee werden de verwachtingen van de organisatoren ruimschoots overtroffen. De eerste editie van de 'End of Season'-party smaakt dus naar meer. Bedankt aan iedereen die er was!

Er was mooi volk afgezakt naar Casa Mundo voor een laatste feestavond met en door de spelers van Par-ky Menen. Jelle, Basile, Yentl, Gilles, Lars en Anshel...

Julien Winkelmuller

Julien Winkelmuller tweede in verkiezing Speler van het jaar

17 april 2018

Hoofdaanvaller Julien Winkelmuller is op de Volleyproms als tweede geëindigd in de verkiezing van Speler van het jaar. Hij strandde op 20 stemmen van Hendrik Tuerlinckx die de prijs al voor de vierde maal wegkaapte. Jolan Cox vervolledigde de top 3. Met Volleystar van het jaar Xavi Folguera telde Menen nog een speler in de top 10. 

Onze coach Ratko Peris mocht ook mee op het podium. Hij...

Eldin Demirovic

Twee inkomende transfers vervolledigen kern voor seizoen 2018-2019

16 april 2018

Par-ky Menen sloot zaterdag het seizoen 2017-2018 in schoonheid af met een derbyzege tegen Knack Roeselare. Doordat ook Aalst de volle buit pakte tegen Maaseik, kon Menen echter geen plaatsje meer opschuiven. Toch zagen we na afloop veel tevreden gezichten, niet in het minst bij spelverdeler Xavi Folguera die verkozen werd tot Volleystar van het jaar.

Ondertussen heeft de sportieve staf...

Par-ky Menen Vauban

Par-ky Menen maakt zich op voor slotfeest

14 april 2018

Vanavond zet Par-ky Menen een punt achter de jaargang 2017-2018. En wel met de onvervalste derby tegen Knack Roeselare. De buren hebben de kwalificatie voor de finale op zak, voor Menen staat de derde plaats nog op het spel. Mits winst (en verlies van Aalst tegen Maaseik) zou dat een terechte bekroning zijn voor een prachtig seizoen, gekleurd door de herfsttitel na de heenronde.

Na...

Par-ky Menen

Grijpt Par-ky vanavond laatste strohalm in Maaseik?

11 april 2018

Vanavond staat de voorlaatste speeldag van de Play-offs op het programma. Mogelijk zijn de twee finalisten na vanavond gekend, maar mogelijk ook niet.

Stel dat Par-ky bijvoorbeeld vanavond de volle buit pakt in Maaseik, dan wordt de laatste wedstrijd tegen Knack (in eigen huis) beslissend, zowel bij een overwinning als een verlies van Knack vanavond tegen Maaseik. Ook Aalst kan de...

Sebastian Gevert

1 goede set volstaat niet tegen oppermachtig Maaseik

5 april 2018

Par-ky Menen - Noliko Maaseik: 1-3

Setstanden: 20-25, 25-18; 16-25, 16-25

Op de derde speeldag van de play-offs is Par-ky Menen er niet in geslaagd Noliko Maaseik een hak te zetten. Set 2 was weliswaar voor de thuisploeg, maar in de andere sets was Maaseik een maatje te groot, met opposite Gevert op kop.

Maaseik liet er geen gras over groeien en stoomde...

Battle of the Jeugdbewegingen 3

Par-ky pakt volle buit op Goede Vrijdag

31 maart 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst

Setstanden: 22-25, 25-19, 25-22, 25-18.

Het is dan toch gelukt! Bij de derde poging dit seizoen is Par-ky Menen erin geslaagd om de 3 punten thuis te houden tegen Lindemans Aalst. Gesteund door de weer talrijk opgekomen jeugdbewegingen maakte Menen zo van Goede Vrijdag een wel heel goede vrijdag.

Par-ky - met Andriessen in de...

Jente De Vries

Par-ky Menen heeft kern 2018-2019 bijna rond

26 maart 2018

Par-ky Menen heeft zijn huiswerk bijna klaar voor volgend jaar. Met de komst van Jente De Vries en Wannes De Beul (allebei 2 jaar) en de verlengingen van Gilles Vandecaveye en Basile Andriessen liggen nu al 10 spelers vast voor komend seizoen.

Jente De Vries (23) wordt de nieuwe hoofdaanvaller van Par-ky Menen. De jonge Nederlander komt over van VDK Gent en vindt bij...

Jelle Sinnesael

Wie wordt de Volleystar van het Jaar 2017-2018

25 maart 2018

April komt in zicht en dat betekent traditioneel het einde van het seizoen voor Par-ky Menen. Naar jaarlijkse traditie verkiezen we dan ook de Volleystar van het Jaar.

Via deze link kan je mee beslissen wie de opvolger wordt van Jelle Sinnesael en Anshel Ver Eecke.

Voor de agenda: op maandag 30 april sluiten we...

Roeselare Menen WTV

Par-ky Menen ondergaat wet van de sterkste in Roeselare

24 maart 2018

Knack Roeselare - Par-ky Menen: 3-0

Setstanden: 25-20, 25-20, 25-19

Menen is gisterenavond met lege handen teruggekeerd uit Roeselare. Enkel in set 1 was er bij 10-13 en 16-18 hoop, maar toen Knack doorduwde, moesten de bezoekers afhaken. Zowel in set 2 als set 3 keken de Volleystars snel tegen een kloof aan die niet meer gedicht raakt tegen een receptioneel zeer...

Filmpje Par-ky

Definitieve kalender play-offs

22 maart 2018

Nu Noliko Maaseik gisteren in de golden set Europees uitgeschakeld werd door het Russische Novosibirsk, is de kalender voor de play-offs definitief.

Noteer dus zeker onderstaande data in de agenda. Komende zaterdag begint Par-ky eraan met de derby tegen Roeselare. Ook op verplaatsing zijn de Volleystars zich uiteraard graag gesteund door de zoveel mogelijk supporters.

Lowie Stuer

Lowie Stuer wordt nieuwe libero, Anshel en Lars verlengen

20 maart 2018

Na de contractverlengingen van Ratko Peris en Xavi Folguera en de inkomende transfer van Yentl Bille, krijgt Par-ky Menen 2018-2019 steeds meer vorm: Lowie Stuer komt namelijk over van VDK Gent en Menenaars Anshel Ver Eecke en Lars Maddens verlengden hun contract.

Libero Lowie Stuer (22) tekent een overeenkomst voor 2 jaar bij Par-ky Menen. Hij volgt zo de Leie...

Par-ky Menen 65 jaar

Wat is jouw mooiste Menense volleybalherinnering?

15 maart 2018

De roots van Par-ky Menen gaan terug tot het jaar 1953. Dat betekent dat onze club dit jaar maar liefst 65 jaar bestaat. 

Ter gelegenheid van dit jubileum figureerden een aantal spelers in een ludiek filmpje. Dat kan je hier bekijken.

Bovendien kan je er ook iets mee winnen. Deel daarom je mooiste...

Xavi Folguera

Xavi Folguera tekent bij, Yentl Bille terug naar Menen

14 maart 2018

Nadat Ratko Peris vorige week bijtekende bij Par-ky Menen, kiest met Xavi Folguera nu ook een tweede sleutelfiguur voor een verlengd verblijf in onze club.

De Andorrese spelverdeler kwam begin dit seizoen over van het Spaanse Teruel en raakte zeer snel ingespeeld op zijn aanvallers. We zijn dan ook blij dat de opgebouwde automatismen volgend jaar een verlengstuk krijgen...

Janusz Górski

Ontwerp mee de nieuwe truitjes

13 maart 2018

Het volgende seizoen is nog veraf, maar toch denken we samen met kledijsponsor Macron al volop aan de uitrusting van volgend jaar. 

Misschien kan je wel helemaal leven met het ontwerp van dit jaar, maar het zou even goed kunnen dat je vindt dat het beter kan. Daarom geven we onze supporters de kans om mee het truitje van het seizoen 2018-2019 te ontwerpen.

Waaraan moet je...

Par-ky Menen

De play-offs zijn binnen

11 maart 2018

Amigos Van Pelt Zoersel - Par-ky Menen: 0-3

Setstanden: 18-25, 21-25, 22-25

Dankzij een vlotte 0-3 overwinning heeft Par-ky Menen zich gisterenavond geplaatst voor de Final 4 van de play-offs. Een oververdiende kwalificatie voor de herfstkampioen, waardoor dit seizoen nog minstens drie topwedstrijden te zien zijn in Vauban.

Op papier was een zege in...

Ratko Peris

Ratko Peris 2 jaar langer coach van Par-ky Menen

9 maart 2018

Par-ky Menen is trots en tevreden dat we vandaag de contractverlenging van Ratko Peris (41) kunnen aankondigen. De Kroatische hoofdcoach is aan zijn tweede seizoen in Meense loondienst bezig en bereikte een overeenkomst voor 2 bijkomende jaren.

De ambitieuze trainer heeft het duidelijk naar zijn zin in Menen en haalt het allerbeste uit de spelersgroep. De club wilde de trainer dan ook...

Janusz Górski

Nieuwe vijfsetter, andere winnaar

8 maart 2018

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 18-25, 30-28, 19-25, 25-17, 18-16

Als er iets goeds te vertellen valt over deze pre-play-offs, dan is het wel dat beide duels tussen de nummers 3 en 4 uit de reguliere competitie bol stonden van de spanning en het spektakel (getuige daarvan de eindscore van 110 tegen 111). Net als vorige zaterdag draaide de...

Xavi Folguera

Menen speelt vanavond belangrijkste wedstrijd van het jaar

7 maart 2018

Een derde plaats na de reguliere competitie, met geen enkele verlieswedstrijd in eigen huis. In een ideale wereld is het goed voor kwalificatie voor de play-offs. Behalve dit seizoen ... Door het forfait van Antwerpen werd een aangepaste kwalificatieformule uitgetekend met 3 poules van 3 teams. Daarvan stoten enkel de winnaars en de beste tweede door naar de uiteindelijke play-offs.

...

Par-ky Menen

Menen sneuvelt in tie-break

3 maart 2018

Lindemans Aalst - Par-ky Menen: 3-2

Setstanden: 25-19, 17-25, 25-15, 23-25, 15-4

Na een wisselvallige partij heeft Par-ky Menen een punt meegebracht uit Aalst. Een punt dat bij de eindafrekening belangrijk zou kunnen zijn met het oog op de play-offs.

Toch wordt volgende week woensdag thuis best gewonnen tegen Aalst. Iedereen is dus meer dan welkom, ook op...

Par-ky Menen Olympiacos

Europees avontuur strandt in kwartfinale

2 maart 2018

Olympiacos Piraeus - Par-ky Menen: 3-0

Setstanden: 25-17, 25-19, 25-21

Par-ky Menen heeft in de terugwedstrijd van de kwartfinale van Challenge Cup niet kunnen stunten tegen Olympiacos Piraeus. Net als in de heenmatch bleek Piraeus een maatje te groot voor Menen.

Zonder kapitein Jelle Sinnesael (thuisgebleven door ziekte), maar met scoremachine...

ploegfoto 17-18

Menen doet wat moet tegen Zoersel

24 februari 2018

Menen doet wat ze moeten doen in zijn eerste match van de poulefase van de play offs. Zoersel kon het de thuisploeg vooral in de tweede set moeilijk maken, maar de overwinning kwam nooit echt in het gedrang.

Zoersel begint sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Robin de Bont kan deze kwalificatiewedstrijden zonder druk aanvangen en dat merk je in het spel. De bezoekers...

Spaghetti Par-ky Menen

Meense spaghetti met Aalsterse saus

22 februari 2018

Woensdag 7 maart

Op woensdag 7 maart speelt Par-ky Menen de mogelijk belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis moet absoluut gewonnen worden tegen Lindemans Aalst om de eerste plaats in de poule te pakken. Voor aanvang van dit cruciale duel nodigen we u vriendelijk uit om een (of meerdere) borden spaghetti 'à la Par-ky' te komen smullen.

Kiekenfret 2018

Schrijf nog snel in voor de Kiekenfret op 25 februari

20 februari 2018

Komende zondag staat een onvervalste klassieker op het programma: de Kiekenfret. Traditioneel tekent een groot deel van de Par-ky-familie (supporters, spelers, sportieve staf en bestuur) present op dit evenement.

Naast een royale portie kip met frietjes en een lekker aperitief, kan je er bijpraten met de spelers die voor de gelegenheid in de rol van opdieners kruipen. Daarnaast is er de...

Olympiacos Piraeus

Ga mee op verplaatsing naar Griekenland

17 februari 2018

De kwalificatiekansen van Par-ky Menen mogen na de heenwedstrijd dan wel niet echt toegenomen zijn, uitgeschakeld zijn de Volleystars nog lang niet. Een waterkans is ook een kans! Bovendien blijft de Europese bestemming zeer interessant. Zoek je dus graag enkele dagen de warmte op van de Griekse hoofdstad en wil je een mogelijke Menense stunt op de eerste rij beleven? Lees dan zeker...

Menen

Piraeus te sterk voor Par-ky Menen

15 februari 2018

Par-ky Menen - Olympiacos Piraeus: 1-3

17-25, 25-16, 22-25, 21-25

In een tot de nok gevulde Vauban heeft Par-ky Menen zijn meerdere moeten erkennen in Piraeus. Olympiacos was vooraf aangekondigd als een topper en dat bleek te kloppen. In set 1 werd Menen dan ook van het kastje naar de muur gespeeld door Aleksiev & co.

In set 2 acteerde Par-ky dan weer...

Olympiacos Piraeus

Menen maakt zich op voor Europese topavond

14 februari 2018

Kalimèra!

Sinds gisteren zijn de toppers van Olympiacos Piraeus in het land. Heimelijk keken we toe naar hun eerste training en de gegevens op de ploegfiche bleken te kloppen.

Even groot als de reuzen van Urengoy zijn de Grieken niet, maar het basisteam haalt wel een gemiddelde lengte van 201 cm (tegenover 195 cm voor het Menense zestal). Aan de opslag bij Piraeus worden verwacht...

Hel van Mjiende

Data kwalificatie play-offs

11 februari 2018

Par-ky Menen heeft gisteren geen vuist kunnen maken op bezoek in Aalst. Ratko Peris gaf wisselspelers Vercruysse, Maddens, Górski en Andriessen speelkansen, terwijl Ver Eecke, Winkelmuller, Sinnesael en Folguera rust kregen met het oog op de Europese confrontatie van woendag 14 februari.

Ondanks de 3-0 nederlaag sluit Par-ky de reguliere competitie af op een mooie derde plaats. Daardoor...

Affiche Par-ky Menen Piraeus

Ticketverkoop Europese kwartfinale loopt vlot

6 februari 2018

Op 14 februari neemt Par-ky Menen het op tegen Olympiacos Piraeus. Dat het er in Griekenland stevig kan aan toegaan langs de zijlijn is geen geheim. Deze kwartfinale is dé gelegenheid om te tonen dat we er ook in onze Hel van Mjiende wat van kunnen. Daarvoor is echter een volle zaal nodig.

Om zoveel mogelijk supporters te mobiliseren en bewust te maken van de wedstrijd loopt ondertussen...

Jop Vercruysse

Grieks VIP-diner op 14 februari

5 februari 2018

Op woensdag 14 februari komt met Olympiacos Piraeus een Europese topper op bezoek in Menenopolis. Reden genoeg om er een VIP-maaltijd in aangepaste sfeer aan te koppelen.

In samenwerking met chef Karel bieden we u voor aanvang van de wedstrijd een Griekse avond aan. Niet alleen krijgt u er typische gerechten voorgeschoteld, dankzij dewalkingdinnerformule kunt u volop...

Par-ky Menen Guibertin

Menen sluit reguliere competitie af zonder thuisnederlaag

4 februari 2018

Par-ky Menen - Axis Guibertin: 3-0

Setstanden: 25-18, 25-14, 25-18

In de laatste wedstrijd in eigen huis is Par-ky Menen meer nooit in de problemen gekomen tegen Guibertin. Door het verlies van Aalst in Maaseik is de derde plaats een feit. Toch wel een sterke prestatie van de Volleystars, die thuis geen enkele wedstrijd verloren in de reguliere competitie.

...
Xavi Folguera

Menen stoot door naar kwartfinales Challenge Cup

31 januari 2018

Par-ky Menen - Pärnu: 3-0

Setstanden: 25-21, 25-21, 25-20

Menen is in eigen huis nooit meer in de problemen gekomen tegen Pärnu. Na de 1-3 winst in Estland, trok Par-ky ook thuis het laken naar zich toe (3-0).

In de kwartfinale van de Challenge Cup komt Par-ky uit tegen het Griekse topteam Olympiacos PIRAEUS.

De heenmatch wordt in Menen gespeeld op woensdag 14...

Pärnu Menen

Menen maakt zich klaar voor Europese avond / Student Night

29 januari 2018

In een bijna uitverkocht Schiervelde werd het zaterdagavond 'net niet' voor Menen. Na een ijzersterke revanche in set 2 (11-25!), verzuimde Par-ky zowel in set 3 als set 4 de kansen af te maken. Daardoor lijkt plaats 2 weg en komt Menen normaal gezien in de poule met Aalst en nummer 9 (Zoersel of Gent) terecht.

Nu woensdag speelt Par-ky de terugwedstrijd van de ...

derby

Menen blijft puntenloos achter na gekke wedstrijd

28 januari 2018

Knack Roeselare – Par-ky Menen: 3-1

(25-13,11-25, 25-20, 27-25)

Voor deze West-Vlaamse derby in het volleybal was er veel volk afgezakt naar Schiervelde. Al vrij vlug werd duidelijk dat Knack Roeselare het Par-ky Menen zou lastig maken, want in een mum van tijd stond het 7-3 voor de thuisploeg. Knack hield het gaspedaal stevig ingedrukt en dankzij hun gerichte floatservices kon...

Knack Roeselare Par-ky Menen

Een nieuwe derby komt eraan

26 januari 2018

1-2 is de tussenstand dit seizoen tussen Par-ky Menen en Knack Roeselare. Toch trekt Par-ky morgen met vertrouwen richting Roeselare in de hoop het evenwicht te herstellen. 

Een zege op Schiervelde is nochtans verre van evident. Vorig seizoen bijvoorbeeld werd Menen weggespeeld tot 2-0, keerden de Volleystars terug naar 2-2, maar was de thuisploeg heer en meester in de tie-break.

...
Loïc Van de Pontseele

Loïc neemt afscheid van Par-ky Menen

22 januari 2018

De liberostek is dit seizoen een veelbesproken positie bij Par-ky Menen. Na de vervanging van Rait Rikberg door Bernardo Silva heeft Loïc Van de Pontseele vandaag zijn ontslag aangeboden aan de club. Enerzijds omdat hij de kans krijgt om voltijds als vertegenwoordiger te beginnen werken, anderzijds om familiale redenen (de 24-jarige libero werd onlangs voor het eerst vader). Aangezien de...

Jop Vercruysse

Door het oog van de naald

21 januari 2018

Par-ky Menen - Waremme: 3-1

Setstanden: 23-25, 25-21, 26-24, 25-22

Niet voor het eerst dit seizoen is Par-ky Menen gisterenavond in eigen huis door het oog van de naald gekropen. Vooral in set 3 stevende de thuisploeg op puntenverlies af, maar gelegenheidshoofdaanvaller Vercruysse en in blokmachine-in-moneytime Fasteland bogen de 22-24 nog om naar setwinst. Door...

Jelle Sinnesael

Sterk Menen verwerft mooie uitgangspositie in Estland

17 januari 2018

Pärnu - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 22-25, 25-19, 19-25, 22-25

In de bittere Estste kou hebben de Volleystars gisterenavond voor een hartverwarmende prestatie gezorgd. Met Janusz Górski in de basis, scoremachine Winkelmuller (24 punten), Ver Eecke en Silva als zeer stabiele receptiemannen, tovenaar Folguera en middenmannen Fasteland en Sinnesael trok Menen in...

Par-ky Menen Pärnu

Livestream Europese wedstrijd tegen Pärnu

16 januari 2018

Om 18 u Belgische tijd (19 u in Estland) speelt Par-ky Menen de heenwedstrijd van de 1/8 finales van de CEV Challenge Cup tegen Pärnu. Als alles goed gaat, is de wedstrijd live te volgen via deze link

Twee jaar geleden ging Menen nog kansloos onderuit tegen...

Par-ky Menen Gent

Par-ky Menen blijft meedraaien aan de top

13 januari 2018

VDK Gent - Par-ky Menen: 1-3

Setstanden: 19-25, 20-25, 25-20, 20-25

Par-ky Menen heeft geen averij opgelopen in de eerste competitiematch na de 'winterstop'. In Oostakker liep Menen vlot 0-2 uit. Onder impuls van topscorer De Vries haalde de thuisploeg set 3 binnen, maar Par-ky stelde daarna orde op zaken (20-25 en 1-3).

Menen blijft zo meedraaien aan de...

Par-ky Menen

Voor de tweede week op rij naar Gent

12 januari 2018

Vanavond trekt Par-ky Menen voor de tweede keer in een week richting Edugo Arena. Met nog vijf speeldagen te gaan tot de play-offs is Par-ky het aan zijn status verplicht om de volle buit te pakken tegen de voorlaatste uit de klassering. Een scenario zoals uit de heenmatch (3-2 winst na 0-2 achter) valt dus best te vermijden.

Aan Meense zijde is het uitkijken of de nieuwe libero...

KSCT Menen

Met Par-ky gratis naar de voetbalburen

9 januari 2018

Komende vrijdag hervat Par-ky Menen de competitie in en tegen VDK Gent. Geen wedstrijd dus op zaterdagavond, maar voor dit weekend hebben we toch een warm aanbevolen sportieve tip.

Op zondag 14 januari nemen onze voetballende buren het om 15 uur namelijk op tegen KFC Eppegem, ofwel nummer 1 tegen nummer 2.

Als abonnee of sponsor kan je op vertoon van je abonnement gratis binnen....

Bernardo Silva

Drie vijfsetters tijdens eerste League Trophy

8 januari 2018

De eerste editie van de League Trophy heeft op sportief vlak meteen drie spektakelwedstrijden gekregen. Beide West-Vlaamse deelnemers trokken in een tiebreak echter aan het kortste eind, waardoor de finale betwist werd tussen Noliko Maaseik en Lindemans Aalst.

Voor Par-ky Menen zag het er op zaterdag nochtans twee sets lang zeer goed uit. Met aanwinst Silva op de liberopositie liep het...

League Trophy

Update League Trophy

5 januari 2018

Zaterdag om 18u betreedt Par-ky Menen de Gentse Edugo Arena voor de halve finale van de League Trophy tegen Lindemans Aalst. Ook zonder de naar Argentinië vertrokken Depestele haalden de Pajotters het vrij gemakkelijk van Waremme (25-21, 25-20, 25-23). Middenman Colson maakte na een lange afwezigheid zijn wederoptreden.

Inmiddels zijn alle 50 gratis tickets voor de 1/2 finale de deur...

Bernardo Silva

Bernardo Silva wordt nieuwe libero van Par-ky Menen

3 januari 2018

Nadat de samenwerking met libero Rait Rikberg in december in onderling overleg werd beëindigd, ging de sportieve staf van Par-ky Menen op zoek naar een waardige vervanger. Daarbij ging de club niet over één nacht ijs en uiteindelijk werd met Bernardo Silva een oplossing gevonden in Portugal.

Silva is een 21-jarige Portugees die overkomt van Voleibol Clube de Viana. Met de speler en zijn...

Par-ky Menen wint in een overvolle zaal tegen Knack-Roeselare

Het ABC van Par-ky Menen: deel 3

2 januari 2018

Om de wedstrijdloze periode te overbruggen, heeft Par-ky een terugblik gemaakt op het voorbije seizoen. De komende dagen lanceren we telkens een aantal letters in de miniserie: het ABC van Par-ky Menen. Vandaag het laatste deel: deel 3.

Roeselare: Veel supporters duiden de matchen tegen Roeselare al voor het seizoen aan in de agenda. Op 11 november...

League Trophy

Bestel nu je vrijkaart voor de League Trophy

31 december 2017

In de eerste week van januari pakt de Volleyballiga uit met de League Trophy, een gloednieuw bekertornooi met een niet onaardige prijzenpot van 20.000 euro! Ook Par-ky Menen is uiteraard van de partij (samen met 6 andere clubs uit Liga A).

Op 3 januari staan de kwartfinales op het programma, maar dankzij de herfsttitel mag Par-ky Menen rechtstreeks in de halve finale aantreden....

kerstploeg

Het ABC van Par-ky Menen: deel 2

30 december 2017

Om de wedstrijdloze periode te overbruggen, heeft Par-ky een terugblik gemaakt op het voorbije seizoen. De komende dagen lanceren we telkens een aantal letters in de miniserie: het ABC van Par-ky Menen. Vandaag deel 2.

Herfstkampioen: Voor het eerst kon Menen aanspraak maken op de herfsttitel. Daarvoor moesten de troepen van Ratko Peris na de scalp van...

sfeerbeeld winst Aalst

Het ABC van Par-ky Menen: deel 1

27 december 2017

Om de wedstrijdloze periode te overbruggen, heeft Par-ky een terugblik gemaakt op het voorbije seizoen. De komende dagen lanceren we telkens een aantal letters in de miniserie: het ABC van Par-ky Menen. Vandaag deel 1.

Aalst: Een van de topmomenten van 2017 was zonder twijfel de thriller om de leidersplaats in de EuroMillions Volley League. In een...

Par-ky kerst

Programma kerstvakantie

24 december 2017

Terwijl de Volleystars bij hun familie van een week rust genieten, een kleine vooruitblik op wat er te gebeuren staat in de kerstvakantie.

Tornooi Almelo

Op 28 december worden de spelers terug op de club verwacht. De dag erna vertrekken ze richting Nederland voor een tweedaags tornooi met de Nederlandse teams Abiant Lycurgus en Seesing Orion en het Duitse SVG Lünenburg. 

...
Par-ky Menen

Europese overwintering niet meer in gevaar

21 december 2017

Par-ky Menen - Volley Schönenwerd: 3-1

25-23, 25-17, 16-25, 25-15

Par-ky Menen is gisterenavond niet meer in de problemen gekomen tegen het Zwitserse Schönenwerd. In tegenstelling tot anderer woensdagavondwedstrijden was Vauban aardig gevuld voor deze Europese wedstrijd. Onder meer de buren van KSCT Menen zakten met een 30-koppige delegatie af naar de sporthal....

CEV Challenge Cup

Par-ky betreedt vanavond het Europese toneel

20 december 2017

Vanavond om 20u30 speelt Par-ky Menen de laatste wedstrijd van het seizoen, een Europese dan nog wel. Tegenstander is het Zwitserse Schönenwerd, de huidige nummer 4 uit de nationale competitie.

Na de 0-3 zege van Menen in de heenwedstrijd, zou kwalificatie voor de 1/8 finale logisch zijn. Toch rekenen de Volleystars een laatste keer op uw aanwezigheid. Bovendien is Europees volleybal...

Par-ky Menen

De comeback: het nieuwe handelsmerk van Par-ky Menen

17 december 2017

Par-ky Menen - Haasrode Leuven: 3-2

Setstanden: 23-25, 22-25, 30-28, 25-17, 19-17

Het lage plafond, de piepende ingangsdeuren, de groscaisse, de vurige achterban, ... Sinds gisterenavond heeft de Hel van Mjiende er een handelsmerk bij: de comeback! Voor de derde maal dit jaar haalden de Volleystars een 0-2 achterstand op om uiteindeljk in de tie-break het laken...

Par-ky Menen Leuven

Knoopt Par-ky weer aan met de overwinning?

16 december 2017

Vanavond komt Haasrode-Leuven op bezoek in Vauban. Een blik op het klassement leert dat de huidige nummer 5 een haalbare kaart moet zijn voor Par-ky Menen, dat na de nederlaag in Maaseik naar plaats 3 is teruggevallen. De eerste plaats ligt echter nog binnen het bereik. Willen de Volleytstars voeling houden met de absolute top, dan houdt het vanavond best wel de 3 punten thuis.

Leuven...

Par-ky Menen

Bekerparcours eindigt in Schiervelde

14 december 2017

Knack Roeselare - Par-ky Menen: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-21, 25-17

Het Sportpaleis krijgt de verwachte bekerfinale. Zonder Par-ky Menen dus, maar met Knack Roeselare en Noliko Maaseik.

Menen had na het 1-3 verlies uit de heenwedstrijd nog een waterkans om zich te plaatsen voor de finale, maar ging al te vaak receptioneel in de fout om aanspraak te kunnen...

Par-ky Menen Knack Roeselare

Mission impossible of stunt van het jaar?

13 december 2017

Vanavond trekt Par-ky Menen richting Roeselare voor de terugwedstrijd van 1/2 finale van de beker. Ondertussen is de provinciebaan sneeuwvrij gemaakt, maar toch blijft de opdracht aartsmoeilijk. Daar waar de kansen voor de heenwedstrijd misschien wel fifty-fifty waren, heeft Par-ky na de 1-3 in Menen enkel nog een waterkans om door te stoten naar de finale.

Bovendien mist Par-ky met...

Kaasbenefiet Warmste Week

De Warmste Week: kaasbenefiet 'Miel voor Neo'

12 december 2017

Zaterdag 16 december vanaf 18u30 (CC De Steiger)

Kom naar de kaasbenefiet 'Miel voor Neo' en kijk daarna gratis naar Par-ky Menen - Haasrode-Leuven. 

De opbrengst van deze Music for Life-actie gaat naar het MiraLouise Fonds (Neonatologie AZ Sint-Jan Brugge).

Inschrijven

...

No to racism Menen

#Say No To Racism

11 december 2017

Ook Par-ky Menen nam zaterdagavond deel aan de Say no to Racism-actie die tijdens de 4 wedstrijden van de EuroMillions Volley League liep. Met een opgestoken vuist werd voor het eerste fluitsignaal een signaal gegeven tegen racisme in de sport.

De actie kwam er nadat Nathan Wounembaina (Tours) in de CEV Challenge Cup-wedstrijd tegen Olympiacos Piraeus constant werd uitgefloten. Voor de...

EuroMillions Volley League

Sterk Maaseik verwijst Menen naar plek 3

9 december 2017

Noliko Maaseik - Par-ky Menen: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-17, 25-16

https://www.euromillionsvolleyleague.be/livematch/16469

Par-ky Menen

Par-ky pakt volle buit in Zwitserland

7 december 2017

In het verre Zwitserland heeft Par-ky geen steek laten vallen. De Volleystars waren zowel in set 1 als set 2 een maat te sterk voor de thuisploeg (2 keer 15-25). Set 3 verliep een stuk spannender, maar na een ultieme remonte kon Menen afronden met 24-26.

Julien Winkelmuller - gesteund door een tiental uit Mulhouse overgekomen fans - kroonde zich samen met Jelle Sinnesael (83% aanvallend...

Zwitserse avond

Zwitserse avond op 20 december

6 december 2017

Vanochtend zijn de spelers van Par-ky Menen op de bus richting het Zwitserse Schönenwerd gestapt. Daar spelen ze morgenavond om 19u de heenwedstrijd van de 1/16 finales van de CEV Challenge Cup.

Voor aanvang van de Europese terugwedstrijd op woensdag 20 december kunt u vanaf 18 uur genieten van een Zwitserse thema-avond met Zwitserse specialiteiten in...

Janusz Górski

Par-ky Menen reist zonder Janusz Górski af naar Zwitserland

5 december 2017

Janusz Górski stapt morgenvroeg niet mee op de bus richting Zwitserland. Daar speelt Par-ky Menen donderdag tegen Schönenwerd de heenwedstrijd van de 1/16 finale van de CEV Challenge Cup.

De Poolse receptie-hoek viel in de bekerwedstrijd tegen Knack Roeselare uit met een knieblessure. Aanvankelijk werd gemikt op een rentree op het Europese toneel, maar daarvoor is het te vroeg.

...

Belgian Volley TV

Steun Par-ky Menen door ons live te volgen op Belgian Volley TV

4 december 2017

Sinds het begin van dit seizoen worden alle wedstrijden van de EuroMillions Volley League gestreamd op Belgian Volley TV. Je hoeft dus niets meer te missen van het Belgische topvolleybal, ook als je niet in de zaal geraakt.

Registreer je op www.belgianvolleytv.be waar je kan kiezen uit deze opties:

Par-ky Menen

3-0 tegen Zoersel houdt Par-ky week langer aan de leiding

3 december 2017

Par-ky Menen - Van Pelt Zoersel: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-20, 25-18

Voor de camera's van Sportweekend (vanavond om 19u15) heeft Menen geen steek laten vallen tegen de voorlaatste uit het klassement. Janusz Górski was zoals verwacht out, maar Par-ky recupereerde wel Gilles Vandecaveye die een sterke comeback maakte.

Deze week reist Par-ky Menen af naar het...

Belpub

Work in progress bij Belpub: de duivelse spelersauto's

2 december 2017

Aan het begin van dit seizoen ging een nieuwe 3-jarige overeenkomst in met Garage Hyundai Paul & Tom Descamps uit Menen voor de levering van de spelersauto's. Ondertussen cruisen de spelers al enkele maanden 'anoniem' het land rond, maar binnenkort komt daar verandering in.

Het team van Belpub in Gullegem-Moorsele is namelijk volop bezig met het beletteren van de wagens. Par-ky...

Par-ky Menen Knack

Par-ky Menen gecounterd door sterk Knack Roeselare

30 november 2017

Par-ky Menen - Knack Roeselare: 1-3

Setstanden: 29-27, 20-25, 23-25, 23-25

Wat we vooraf als de (voorlopig) grootste uitdaging van het seizoen hadden aangekondigd, is dat ook geworden. In een zo goed als vol huis kon Par-ky Menen weliswaar set 1 binnenhalen, maar daarna was het al Knack dat de klok sloeg (althans volgens Sporza). In set 2 maakten de bezoekers...

Par-ky Menen beker

Par-ky Menen voor moeilijkste opdracht van het jaar

29 november 2017

De top bereiken is lastig, er blijven vaak nog veel moeilijker. Onderschatting, de underdogrol, onbekende nieuwkomers, experimenteren aan de overkant, ... Niets daarvan vanavond in Vauban. Ondertussen kent iedereen de reputatie van Par-ky Menen in eigen huis.

Een goede uitgangspositie verwerven in de heenwedstrijd van de halve finale wordt daarom wellicht de grootste uitdaging van het...

supporters winst

Par-ky Menen grijpt periodetitel na bloedstollende vijfsetter

26 november 2017

Par-ky Menen heeft zich in een razend spannende vijfsetter tegen Lindemans Aalst van de herfsttitel verzekerd. In een uitverkochte hel met adembenemende sfeer kon Menen met 3-2 winnen na twee onwaarschijnlijke comebacks. Rune Fasteland kon het na de match niet beter verwoorden: “We hebben fantastische supporters: de beste van België."

Het was geen match voor hartlijders...

Winst Leuven BvB

Par-ky Menen haalt herfsttitel binnen

25 november 2017

Par-ky Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 25-23, 17-25, 25-23, 20-25, 17-15

Vooraf:

In de Euromillions volleyleague staat vanavond de topper om de eerste plek op het programma. Voor het eerst sinds lang zijn het echter niet Roeselare en Maaseik die strijden om de koppositie, wel Menen en Aalst.

Leider Par-ky...

Par-ky Menen

Last call: Member 2 Member

24 november 2017

Morgen sluit Par-ky Menen de heenronde af tegen Lindemans Aalst. Bij winst verzekert de grensploeg zich van de herfsttitel.

Het ideale moment dus om je familie, vrienden en zakenrelaties kennis te laten maken met de sfeer van de Hel van Mjiende.

Speciaal voor deze wedstrijd kunnen alle abonnees en sponsors met abonnement gratis een extra supporter meebrengen.

Graag wel de...

Par-ky Menen

Par-ky Menen stoot door naar 1/2 finale beker

23 november 2017

Par-ky Menen - Haasrode-Leuven: 3-1

Setstanden: 19-25, 25-16, 25-22, 28-26

Par-ky Menen heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finales van de Beker van België. In een West-Vlaams duel neemt Menen het volgende week woensdag eerst thuis op tegen Knack Roeselare. Op woensdag 13 december valt de beslissing op Schiervelde. In de andere halve finale neemt...

Par-ky Menen

Menen op zoek naar plaatsje in halve finale beker

22 november 2017

Vanavond gaat Par-ky Menen op zoek naar een plaatsje in de halve finale van de Beker van België. De 1-3 uitslag uit de heenmatch indachtig zou dat geen onoverkomelijk probleem mogen zijn. Een 'walk in the park' wordt het echter niet. Leuven blijft een niet te onderschatten tegenstander. En dan is er nog het verhaal van het vel en de beer.

In een ideale wereld wint Par-ky de eerste 2...

Anshel Ver Eecke

Par-ky Menen pakt de leiding!

19 november 2017

Axis Guibertin - Par-ky Menen: 0-3

Setstanden: 18-25, 17-25, 20-25

Het is zodanig lang geleden dat we het ons niet meer herinneren (iemand?), maar de laatste keer dat Par-ky Menen helemaal bovenaan het klassement prijkte, was wellicht in het vorige decennium.

OK, het seizoen is nog heel lang en bescheidenheid siert de mens, maar de koppositie is toch een...

Par-ky Menen

Menen verwerft goede uitgangspositie in Leuven

16 november 2017

Haasrode-Leuven - Par-ky Menen (BvB): 1-3

Setstanden: 22-25, 24-26, 25-18, 17-25

Par-ky Menen heeft gisterenavond een goede uitgangspositie verworven tijdens de heenwedstrijd van de 1/4 finales van de Beker van België. In Leuven kwamen de Volleystars niet zonder slag of stoot 0-2 voor. In set 3 stokte de machine, maar met een overtuigende 17-25 in set 4 werd...

Janusz Górski Par-ky Menen

Opperste concentratie voor bekermatch in Leuven

15 november 2017

Vanavond speelt Par-ky Menen in Leuven de heenwedstrijd van de 1/4 finale van de Beker van België. Willen de Volleystars een goede uitgangspositie verwerven, dan is opperste concentratie een must. De Leuvenaars hebben met Peeters, Tormans en Huysegoms immers veel kwaliteit in huis.

Net als een goede maand geleden reist Menen met de scalp van een topper op zak af naar Leuven. Deze keer...

Par-ky Menen

Menen haalt volle buit in eigen huis na ijzersterke prestatie

12 november 2017

Par-ky Menen - Knack Roeselare: 3-1

Setstanden: 25-18, 26-28, 25-15, 27-25

In een uitverkochte sporthal - dat moet van een jaar of 10 geleden zijn - heeft Par-ky Menen voor het tweede jaar op rij de scalp van de kampioen gepakt. Na de nipte kwalificatie voor de beker steeg elk radertje van de Meense machine nu wel boven zichzelf uit, waardoor Vauban iets na...

Par-ky Menen

Menen en Roeselare kruisen op Wapenstilstand de degens

8 november 2017

Komende zaterdag 11 november vormt de Hel van Menen het decor voor de eerste Slag om West-Vlaanderen. Vorig seizoen stuntte Menen in eigen huis door de bezoekers met 3-1 terug naar Roeselare te sturen. Een garantie voor succes in de derby van zaterdag is dat uiteraard niet. 

Menen, momenteel vierde in de stand met slechts 1 verliesmatch, acteert dit seizoen wisselvallig...

Anshel Ver Eecke

Menen met de hakken over de sloot door in de beker

6 november 2017

Marke-Webis - Par-ky Menen: 2-3

Setstanden: 25-22, 25-22, 22-25, 21-25, 12-15

Par-ky Menen is gisterenavond door het oog van de naald gekropen in een kolkende Markse sporthal. Bij 13-6 en een 2-0 achterstand keerde het tij alsnog en kon de Liga A-ploeg zijn plaats in de kwartfinale veiligstellen. Zo werd de logica in extremis nog gerespecteerd, al kan Marke-Webis...

Truitje Jelle Sinnesael

Music for Life: Bied op truitje Jelle Sinnesael

6 november 2017

Ter nagedachtenis van ex-speler Nicolas Pattyn organiseert zijn familie een grootse veiling van sporttruitjes. Sinds vandaag kwam daar ook een gesigneerd truitje van kapitein Jelle Sinnesael bij. De opbrengst gaat naar De Kiem in Gavere.

Bieden kan tot 3 december op deze link...

Bo Decramer

Bo Decramer nieuwe algemeen manager van Par-ky Menen

4 november 2017

Op 1 november 2017 werd Bo Decramer aangesteld tot de nieuwe ‘algemeen manager’ van Par-ky Menen. Bo zal deze opdracht uitvoeren samen met zijn huidige functie van ‘commercieel manager’. Naast de coördinatie van de algemene gang van zaken binnen de club blijft hij dus ook de contacten met de sponsors verzorgen.

Nadat Par-ky Menen het seizoen 2016-2017 zonder algemeen manager afwerkte en...

Schonenwerd

Maak mee de verplaatsing naar Schönenwerd

3 november 2017

Na een jaar afwezigheid maakt Par-ky Menen in december zijn rentree op het Europese toneel. Op basis van de vijfde plaats van vorig seizoen maken de Volleystars hun opwachting in de Challenge Cup, de beker waarin de club 2 jaar geleden in de halve finale nog zijn meerdere moest erkennen in de reuzen van Novy Urengoi.

Dit jaar neemt Par-ky Menen het in de 1/16 finales op tegen het...

EuroMillions Volley League

Nieuwe formule play-offs goedgekeurd

2 november 2017

Om het verloop van de competitie in de EuroMillions League meer spankracht te geven, na het forfait van Topvolley Antwerpen, keurden de Ligaclubs unaniem een nieuwe play-offs formule goed. De officialisering daarvan valt onder de bevoegdheid van de bondsinstanties. We zijn verheugd u het volgende te melden: het voorstel van de Liga is geofficialiseerd door de federatie. Zo wordt de nieuwe...

Par-ky Menen Marke

Te voet naar de beker

31 oktober 2017

De bekerfinale van 2007 in Knokke, de Europese halve finales, de promotie naar de hoogste afdeling in 1999, de spelersplayback als seizoensafsluiter eind de jaren 90, de derby's tegen Knack waar je een halfuur op voorhand moest zijn om plaats te hebben, ... Er zijn zo van die mijlpalen in de ondertussen bijna 65-jarige geschiedenis van Par-ky Menen die in het geheugen van elke supporter...

Par-ky Menen Waremme

Par-ky Menen laat zich niet verrassen in Waremme

30 oktober 2017

VBC Waremme - Par-ky Menen : 0-3

Setstanden: 22-25, 21-25, 21-25

Par-ky Menen heeft zich niet laten verrassen in de zondagswedstrijd in Waremme. Met duidelijke setstanden en een 0-3 zege op zak keerde de ploeg met vertrouwen terug richting Menen.

Winkelmuller en Górski zorgden naar goede gewoonte voor de meeste punten, maar ook Ver Eecke tekende voor een sterke wedstrijd...

Lars Maddens

Menen struikelt net niet over enthousiast Gent

22 oktober 2017

Par-ky Menen - VDK Gent: 3-2

Setstanden: 20-25, 25-17, 17-25, 25-22, 15-12

Na de nederlaag tegen Haasrode-Leuven was het voor Par-ky Menen zaak om snel het vertrouwen te herstellen met een zege in eigen huis. Tegen VDK Gent startte de thuisploeg als favoriet, maar het was Gent dat veruit het best van start ging. Ex-Menenaars Vandeweyer en Dedeyne tekende voor de...

Par-ky Menen

Volg Par-ky Menen- VDK Gent live

19 oktober 2017

Na een weekend zonder wedstrijd, is Par-ky Menen klaar om de competitie te hervatten. Zaterdag 21 oktober ontvangt de grensploeg VDK Gent in de Vauban sporthal. Kan je er niet bijzijn? Volg hieronder dan de match met live updates.

WOORD VOORAF

Het heeft geen haar gescheeld of de wedstrijd van zaterdag werd het ‘duel der Maaseik-killers’. Waar Par-ky Menen op speeldag 2 wel in...

Gilles Vandecaveye

Par-ky Menen ontmoet Marke-Webis in de beker

12 oktober 2017

Gisterenavond werd in de Edugo Arena in Oostakker geloot voor de 1/8 finales van de Beker van België. De onschuldige hand bleek in een goede dag te zijn, want zowel Par-ky Menen als Marke-Webis kregen de affiche waar ze stiekem op hoopten: veel sfeer, een korte verplaatsing en een vol huis.

Op zondag 5 november om 17 uur trekt Menen dus naar Marke, wie weet wel te voet. De vorige...

Julien Winkelmuller

Par-ky Menen botst op sterk Leuven

8 oktober 2017

Haasrode-Leuven - Par-ky Menen: 3-1

Setstanden: 20-25, 25-23, 28-26, 25-23

Voor zover Par-ky Menen al op een roze wolk zat, zijn de jongens van Ratko Peris er een week later al weer afgedonderd. Daarmee is de bonus van tegen Maaseik sneller weg dan verwacht. 

Par-ky pakte nog de eerste set met 20-25, maar de 3 volgende sets kon een sterke thuisploeg...

Franse bus

Met de Franse bus naar Leuven

5 oktober 2017

Dat kon tellen, die start van Par-ky Menen vorige zaterdag tegen Noliko Maaseik. Het seizoen is echter amper twee speeldagen ver en komende zaterdag staat de gevaarlijke verplaatsing naar Haasrode-Leuven op het programma. De Brabanders zagen in het tussenseizoen Simon Peeters en Niels Huysegoms terugkeren naar de heimat en pikten vorige week een setje mee tegen Knack Roeselare. Niet te...

Par-ky Menen

Imponerend Menen pakt meteen de scalp van Maaseik

1 oktober 2017

Par-ky Menen - Noliko Maaseik: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-19, 26-24

In een kolkende Vauban-sporthal heeft Par-ky Menen niet lang gewacht om voor de eerste stunt van het seizoen te zorgen. Onder het aanvallend gebeuk van hoofdaanvaller Winkelmuller en het opslaggeweld van Górski werd Maaseik bij momenten van het kastje naar het plafond gespeeld. Nochtans kregen...

Noliko Maaseik

Par-ky Menen krijgt met Maaseik meteen klepper op bezoek

28 september 2017

Na een lange zomer valt er dit weekend eindelijk weer topvolleybal te beleven in Menen. Met de komst van Maaseik is het meteen ‘voor echt’. Noliko onderging net als Par-ky Menen een facelift in vergelijking met vorig seizoen. Met het trio Maan-Bruno-Rychlicki en nieuwkomer Cox noteren we echter toch nog bekend volk bij de Limburgers. Het leverde ze alvast een 3-0 zege op tegen Haasrode-Leuven...

Par-ky Menen

Par-ky Menen trekt voor eerste wedstrijd naar Zoersel

22 september 2017

Vandaag beginnen de Yellow Tigers aan hun Europees kampioenschap in Azerbeidzjan. Daardoor start de nationale damescompetitie pas binnen 2 weken. De heren slaan echter morgen al de EuroMillions Volley League op gang. De zomer heeft lang genoeg geduurd ...

Par-ky Menen trekt voor de eerste wedstrijd naar Zoersel. Op zich een haalbare kaart, maar het bekerdebacle van vorig jaar indachtig...

Ratko Peris

Interview: Ratko Peris blikt vooruit

20 september 2017

Het nieuwe volleybalseizoen nadert met rasse schreden. Een week voor de start van de competitie blikt coach Ratko Peris vooruit op het nieuwe jaar.

Volley Par-ky Menen behaalde vorig seizoen een vijfde plaats, maar verloor al in de eerste ronde van de beker tegen Zoersel. Was je tevreden over de resultaten? Ik was zeker tevreden. We hadden een jong team, maar...

Par-ky Menen Orange Yeti Cup

Par-ky Menen blikt tevreden terug op tornooi Orange

18 september 2017

Sinds zaterdagavond is Par-ky Menen terug in het land na een geslaagde trip naar Orange.

Op woensdag en donderdag werd stevig geoefend tegen Orange en Ajaccio, maar het absolute hoogtepunt lag op vrijdag. Toen speelden de Volleystars namen in het eeuwenoude theater van Orange. Een bijzonder kader dat niet alleen indruk maakte op de spelers, maar ook op de pers. Zowel Sporza, Focus-WTV...

Par-ky Menen

Par-ky Menen deze week in Orange

11 september 2017

Op de dag dat er droevig - maar niet helemaal onverwacht - nieuws binnenliep vanuit Antwerpen, is Par-ky Menen vertrokken richting Frankrijk. Daar nemen ze later deze week deel aan de Yeti Cup, een tornooi met Friedrichshafen, Orange en Ajaccio. Het is vooral uitkijken naar de wedstrijd op vrijdag. Dan speelt Menen om 23u in open lucht in het antieke theater van Orange.

Ondertussen werd...

Selfie Par-ky Menen

Par-ky Menen wint eigen oefentornooi

4 september 2017

Par-ky Menen heeft afgelopen zaterdag zijn eigen oefentornooi gewonnen. Zowel Cambrai als St. Quentin gingen met 3-0 de boot in. Daarmee heeft Par-ky in deze voorbereiding nog geen enkele set verloren. Uiteraard zijn deze resultaten geen echte waardemeter, maar het is toch goed voor het vertrouwen en de groepsgeest.

Dat het wel snor zit met die teamspirit bleek tijdens de voorstelling...

Wieltjesfeesten

Par-ky Menen op de Wieltjesfeesten

30 augustus 2017

Kom kennismaken met het team op de Wieltjesfeesten!

Dit weekend staat Menen helemaal in het teken van de Wieltjesfeesten. En jawel, ook Par-ky Menen neemt deel aan de feestelijkheden. Het ideale moment om kennis te maken met de vernieuwde spelerskern. Dat kan op zaterdag 2 september op 3 locaties, waar we onze supporters, sympathisanten en sponsors van harte welkom...

Par-ky Menen

Programma oefenwedstrijden

26 augustus 2017

Terwijl de Red Dragons gisteren de scalp van Frankrijk pakten (ex-setter Valkiers viel helaas geblesseerd uit), speelt Par-ky Menen deze namiddag zijn eerste oefenwedstrijd van deze campagne. Vrije ingang voor iedereen.

Het volledige oefenprogramma:

 • Zaterdag 26/08 (15u): Menen-Torhout (3-0)
 • Dinsdag 29/08 (16u): Knack-Menen (0-3)
 • Zaterdag 2/09 (11u15):...
National stadium Warsaw Poland

Kijk live naar de Red Dragons op het EK

25 augustus 2017

65.000 toeschouwers woonden gisterenavond de openingswedstrijd van het EK volley in Polen bij. 65.000, u leest het goed. Dat is een nieuw wereldrecord. Klein domper op de feestvreugde: het thuisland ging met 0-3 onderuit tegen Servië.

Ook aanwezig in het volleybalgekke Polen: de Red Dragons. En die mogen vanavond voor het eerst aan de bak. Rustig opwarmen zit er niet in, want met...

Hel van Mjiende

Abonnement seizoen 2017-2018

21 augustus 2017

De eerste trainingsweek zit er ondertussen op. Begin je stilaan ook te verlangen naar spektakel in de Hel van Mjiende? Reserveer dan nu je favorietje zitje via dit formulier of op tickets@volleymenen.be. Je abonnement ophalen en betalen kan op dinsdag 5 september en 12 september (...

Macron

Par-ky Menen gaat in zee met Macron

15 augustus 2017

Na 3 jaar Kipsta speelt Par-ky de komende jaren in de stijlvolle en kwalitatieve uitrustingen van de Italiaanse fabrikant van sportkleding Macron.

Macron werd in 1971 opgericht in Bologna en behoort ondertussen tot de topmerken op het gebied van sportkleding in Europa. Vandaag dragen tal van professionele sportteams de uitrustingen van het merk. Denk aan Modena, Cannes of Parijs in het...

Eva Maenhout

Sportieve staf uitgebreid met mental coach

9 augustus 2017

Sportpsycholoog Eva Maenhout wordt komend seizoen mental coach bij Par-ky Menen. Op die manier zet de club een nieuwe stap in de professionalisering van de omkadering van het team. 

Eva heeft heel wat ervaring in het begeleiden van topsporters. Zo werkt ze al voor KAA Gent, bij basketbalgrootmacht Oostende, bij VDK Gent Dames en heeft ze verschillende jaren met Dominique Baeyens in...

Menen beacht

Koekelkoren-Van Walle en Catry-Vandesteene winnen beachmanche in Menen

17 juli 2017

Dries Koekelkoren en Tom Van Walle hebben de beachmanche in Menen gewonnen. In de finale haalden ze het van het gelegenheidsduo Paulides-Balduyck. De broers Vandecaveye en het duo Ver Eecke-Lemmens waren de andere halve finalisten.

Bij de dames ging de overwinning naar Maud Catry en Els Vandesteene. Zij haalden het in twee sets van de zusjes Ruysschaert. Ook de duo's Van Grinsven-...

Sandiewost

Team Sandiewost wint recreantentornooi

14 juli 2017

Met het recreantentornooi op donderdag is de tweede editie op Menen beacht! gisterenavond van start gegaan.

Onder een stralende zon kregen de 16 ingeschreven teams (na amper 1 week was het tornooi volzet) de eer het zand in te wijden ... en goed te keuren. Na 3 poulewedstrijden en de halve finale haalde Team Sandiewost het met 2-0 in de finale van Team Rookies. Proficiat Wout Florin,...

Menen beacht!

Beachmanche Menen ontvangt mooi volk

13 juli 2017

De opbouw van Menen beacht! is nog in volle gang, maar om klokslag middernacht werden de inschrijvingen voor de beachmanche op zaterdag en zondag afgesloten. In totaal betreden 27 damesteams en 37 herenteams het Menense zand. Dat zijn maar liefst 15 teams meer dan vorig jaar!

Bij de heren is het duo Koekelkoren-Van Walle de onbetwiste favoriet. Andere kanshebbers op de finale zijn...

Logo Par-ky Menen

De kalender staat online

8 juli 2017

De start van het nieuwe zaalseizoen is nog veraf, maar de competitiekalender is ondertussen wel bekend. Het fel vernieuwde Par-ky Menen begint eraan in Zoersel op 23 september. De week erna komt met Maaseik meteen een eerste klepper op bezoek in Vauban. De thuisderby tegen Knack Roeselare staat gepland op 11 november 2017. Voor de volledige kalender, klik...

Menen beacht 2016

Als VIP naar MENEN BEACHT!

6 juli 2017

Volgende week deze tijd liggen 4 beachvolleyvelden te wachten om ingespeeld te worden. Goed 800 ton zand - of 30 volle vrachtwagens - zal dan van de Waalvest een echt beachdorp gemaakt hebben.

Op donderdagavond krijgen de recreanten de eer om het zand in te wijden, op vrijdagavond staat het bedrijventornooi geprogrammeerd.

In het weekend geven de specialisten het beste van hun...

Schönenwerd

Par-ky Menen trekt naar Zwitserland

14 juni 2017

Na een jaar afwezigheid op het Europese toneel komt Par-ky Menen in de Challenge Cup uit tegen Volley Schönenwerd, de derde uit de Zwitserse competitie.

De heenwedstrijd wordt op verplaatsing gespeeld op 5, 6 of 7 december. Op 19, 20 of 21 december komen de Zwitsers naar Menen. Stoot Menen door naar de 1/8 finales, dan wacht de winnaar van het duel tussen Pärnu (Estland) of Paphos (...

Menen goes MJT

Jeugdvolley Menen met twee teams op het 40ste MJT (NL)

28 mei 2017

De Meense jeugdteams van Prefaxis Menen waren voor de tiende maal te gast op het internationaal jeugdtoernooi van Doezum (Groningen) ter gelegenheid van de 40ste jubileumeditie van dit enige meerdaagse jeugdtoernooi van Europa.

De jongens A (U19 zeg maar) deden het voortreffelijk met een foutloos parcours in de poulefase met een knappe eerste plaats als gevolg. In de halve finale...

Anshel Ver Eecke

Anshel Ver Eecke ook volgend seizoen bij Par-ky Menen

23 mei 2017

Par-ky Menen is verheugd dat de club ook volgend seizoen op de diensten van Anshel Ver Eecke zal kunnen rekenen. De nog altijd maar 25-jarige Menenaar tekende bij voor 1 jaar en begint zo aan zijn achtste seizoen bij de ploeg waar hij meteen na zijn studies aan de volleybalschool in Vilvoorde aan de slag ging.

Samen met Jelle Sinnesael is Ver Eecke ondertussen...

Rait Rikberg

Rait Rikberg vangt vertrek Julien Lemay op

16 mei 2017

Rait Rikberg wordt komend seizoen de nieuwe libero van Par-ky Menen. Met de keuze voor Rikberg kiest de sportieve staf bewust voor een ervaren libero met een gelijkaardig profiel als Julien Lemay (die voor minstens 1 jaar wordt uitgeleend aan Tourcoing).

Rikberg is de libero van de Estse nationale ploeg en speelt al zijn volledige carrière in zijn geboorteland, bij...

Janusz Górski

Janusz Górski verlengt contract bij Par-ky Menen

14 mei 2017

Na een reeks inkomende transfers kan Par-ky Menen met trots aankondigen dat Janusz Górski zijn lot een jaar langer aan Menen verbindt.

De Poolse sterkhouder zette deze week zijn handtekening voor 1 extra seizoen bij Par-ky Menen.

Met zijn spectaculaire detente, vechtersmentaliteit en loeiharde services was Janusz afgelopen seizoen een zeer belangrijke pion bij Menen. Het hoeft...

Julien Lemay

Julien Lemay op uitleenbasis naar Tourcoing

7 mei 2017

Julien Lemay verlengde begin dit jaar zijn contract met 3 jaar, maar toch zal de Fransman komend seizoen niet in Menen te bewonderen zijn. De libero werd de afgelopen weken het hof gemaakt door Tourcoing en uiteindelijk bereikten beide clubs een akkoord om Lemay voor 1 jaar uit te lenen (met een clausule voor een bijkomend jaar). 

Voor Lemay wordt het een unieke kans om in de herfst van...

Par-ky Menen

Par-ky nieuwe naamsponsor van Volley Club Menen

4 mei 2017

Volley Club Menen is verheugd te kunnen aankondigen dat Par-ky Menen de komende drie seizoenen onze nieuwe roepnaam wordt. Dat hebben Pierre Vandeputte, voorzitter van VC Menen, en Pieterjan Desmet, zaakvoerder van Decospan, vandaag bekendgemaakt.

Voor de club wordt het een hernieuwde samenwerking met Decospan/Par-ky, nadat de Europese marktleider in verwerking van fineerhout al van...

 Xavi Folguera

Xavi Folguera nieuwe spelverdeler van Par-ky Menen

4 mei 2017

Xavi Folguera (29 jaar, 182 cm) wordt komend seizoen de nieuwe spelverder van Par-ky Menen.

De ervaren, vinnige setter heeft de Andorrese nationaliteit en werd vorig jaar met Teruel derde in de Spaanse competitie. In het verleden trad hij aan voor Almería, Ibiza, Numancia en twee seizoenen terug speelde hij ook tot Nieuwjaar bij Guibertin.

Folguera wordt de opvolger van Sander...

Julien Winkelmuller

Julien Winkelmuller nieuwe opposite van Par-ky Menen

4 mei 2017

Julien Winkelmuller (22 jaar, 198 cm) wordt de nieuwe hoofdaanvaller van Par-ky Menen.

De rechtshandige opposite is voormalig Frans jeugdinternational en wordt beschouwd als een groot talent. Hij moet in Menen zijn voorgangers Cox, Kvalen en Sarnecki doen vergeten. Het voorbije seizoen was Winkelmuller actief bij Río Duero Volley dat de Spaanse competitie als zesde afsloot.

De...

Rune Fasteland

Rune Fasteland vervolledigt middencompartiment

1 mei 2017

Na de contractverlenging voor Jelle Sinnesael en de inkomende transfer van Basile Andriessen, maakt Rune Fasteland volgend seizoen het Meense middencompartiment compleet.

Fasteland speelde afgelopen seizoen bij Dynamo Apeldoorn in Nederland en het jaar ervoor was hij actief bij Asse-Lennik. Fasteland is afkomstig uit Noorwegen, 2,06 m groot en 21 jaar (°17/12/1995)....

Jelle Sinnesael

Jelle Sinnesael verkozen tot Volleystar van het Jaar

27 april 2017

Voor aanvang van de laatste wedstrijd werd Jelle Sinnesael in de bloemetjes gezet als Volleystar van het Jaar. Daarmee volgt hij Anshel Ver Eecke op als meest geliefde speler bij Prefaxis Menen.

De kapitein heeft net zijn negende seizoen in Meense loondienst achter de rug en op de relatie met de supporters lijkt geen sleet te komen, integendeel. Heel wat fans plaatsten de sympathieke...

Basile Andriessen

Basile Andriessen wordt extra middenman bij Menen

26 april 2017

Gisterenavond werd het seizoen 2016-2017 afgesloten met een nederlaag tegen Haasrode-Leuven. Door het verlies eindigt Menen dus op de vijfde plaats, na Maaseik, Roeselare, Aalst en Antwerpen.

Nu de competitie erop zit, kan volop werk gemaakt worden van de samenstelling van de kern van volgend jaar.

In dat opzicht is Basile Andriessen de tweede inkomende transfer...

Dries Heyrman

Flauwe koek op laatste speeldag

25 april 2017

Prefaxis Menen - Volley Haasrode Leuven: 1-3

Setstanden: 23-25, 22-25, 25-16, 22-25

Menen heeft het jaar gisterenavond niet met een positieve noot kunnen afsluiten. Nochtans kon Prefaxis bij winst opnieuw over Antwerpen naar plaats 4 springen. Dat zat er echter op geen enkel moment in. De laatste wedstrijd werd een typische eindezoensmatch waarin Menen nooit op...

Prefaxis Menen

Met lege handen terug uit Roeselare

23 april 2017

Knack Roeselare - Prefaxis Menen: 3-0

Setstanden: 25-21, 26-24, 25-20

Na 2 zeges op rij heeft Menen gisterenavond niets kunnen rapen op bezoek bij Knack Roeselare. Door de thuiszege van Antwerpen tegen Maaseik tuimelt Menen zelfs van plek 5 naar plek 4. Op de laatste speeldag (dinsdag 25/4) kunnen de Volleystars echter opnieuw haasje-over doen. Dan komt Haasrode-...

Windoor Prefaxis Menen

Kan Menen iets rapen op Schrikvelde?

22 april 2017

Schrikvelde? Jawel, u leest het goed. Sinds Schiervelde in een wedstrijdverslag van een Europese wedstrijd al dan niet bewust vervangen werd door Schrikvelde, heeft nu ook Knack Roeselare een equivalent van de Hel van Mjiende. In ieder geval kwam de thuisploeg dit seizoen al een paar keer met de schrik vrij tegen Menen. In de reguliere competitie in de tiebreak en een paar weken geleden nog op...

Janusz Górski

Topprestatie bezorgt Menen de volle buit tegen Aalst

20 april 2017

Prefaxis Menen - Lindemans Aalst: 3-1

Setstanden: 27-25, 25-17, 21-25, 25-19

Lindemans Aalst en Prefaxis Menen waren nog in de running voor plaats 3 en 4 in deze play-offs. Deze wedstrijd was dus voor beide ploegen belangrijk om te winnen. Al was die voor Aalst misschien nog iets belangrijker. Na het pijnlijke verlies in Roeselare waren de Pajotters zo goed als...

Volleybal

Gooit Prefaxis Menen Lindemans Aalst vanavond uit de titelstrijd?

19 april 2017

De tijd gaat snel, gebruik hem wel. Een topwedstrijd tussen Prefaxis Menen en Lindemans Aalst lijkt ons in dat opzicht wel een goed idee. En wel om vijf redenen.

1. Na vanavond volgt nog slechts één thuiswedstrijd: op dinsdag 25 april tegen Haasrode-Leuven. Voor u het goed en wel beseft, zit de competitie er dus op. En dan is het weer wachten tot oktober voor een wedstrijd met inzet....

Prefaxis Menen

Menen doet haasje-over met Antwerpen

14 april 2017

Prefaxis is gisteren met de volle buit teruggekeerd uit Antwerpen. Menen kwam onder impuls van een sterke Sinnesael (7 bloks) en Górski (5 aces) 0-2 voor, zag Antwerpen terugvechten in set 3 (25-18), maar trok uiteindelijk in een bloedstollend slot (met set-/matchballen aan beide zijden) de overwinning naar zich toe (27-29).

Door de zege springen de Volleystars over Antwerpen naar...

Robbe Vandeweyer

Maaseik wederom te sterk voor Menen

9 april 2017

Prefaxis Menen - Noliko Maaseik: 0-3

Setstanden: 23-25, 18-25, 22-25

Noliko Maaseik bleek gisteren wederom een maatje te sterk voor Prefaxis Menen. Enkel in set 1 had de thuisploeg meer verdiend, maar de ingekomen Wijsmans en een minder moment van scheidsrechter Blyaert belisten er anders over.

Menen startte verrassend met Maddens aan de pas en Dedeyne op...

Gilles Vandecaveye

Gilles Vandecaveye maakt overstap naar Liga A

7 april 2017

Het seizoen gaat zijn laatste rechte lijn in en dus begint ook de transfermarkt te bewegen.

Met trots kan Prefaxis Menen aankondigen dat de eerste versterking voor het seizoen 2017-2018 een feit is. Gilles Vandecaveye (1995) komt namelijk over van Marke-Webis (Liga B). Voor de West-Vlaming wordt het de eerste ervaring op het hoogste niveau, nadat hij het afgelopen jaar week na week tot...

Anshel Ver Eecke

Stem op de Volleystar van het jaar

5 april 2017

Nog 5 wedstrijden te gaan en de jaargang 2016-2017 zit erop. Tijd dus om de Volleystar van het jaar te verkiezen. Dat doe je via volgende link: https://goo.gl/forms/g1bd7qruhS9U5OFz1.

We frissen uw geheugen graag even op:

 • Leonis - Leo - Dedeyne: de blonde West-Vlaming ontpopte zich tot depanneur van de...
EuroMillions Volley League logo

Volleybalbond voert topsportbeleid vanuit ivoren toren

5 april 2017

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het Belgische volleybal vindt u hierbij de officiële reactie van de Belgische Volley Liga op de kalenderwijziging van de PO finale aangekondigd door de KBVBV.

In het belang van onze sport in het algemeen en onze topspelers in het bijzonder vinden wij het belangrijk het standpunt van de Volley Liga kenbaar te maken.

De Belgische...

Geert & Kathy

Solidariteitsactie Geert & Kathy

4 april 2017

Op de zondag van Gent-Wevelgem stuurde een brand in de Kortrijkstraat de deelnemers in extremis op een andere manier door onze stad. Achteraf bleek het betrokken appartement dat van Geert & Kathy te zijn, twee van onze meest fervente supporters.

Als club willen we graag ons steentje bijdragen om hen te helpen bij de aanleg van hun nieuwe huisraad. Daarom organiseren we op zaterdag 8...

Latje trap latje smash

Beter een goeie buur dan een verre vriend

29 maart 2017

Gratis naar KV Kortrijk - KSV Roeselare

Beter een goeie buur dan een verre vriend. Dat willen wij graag in de praktijk brengen.

Daarom nodigt KV Kortrijk alle abonnees, sponsors en medewerkers van Volleybalclub Prefaxis Menen uit om gratis een wedstrijd van de voetbalburen uit Kortrijk bij te wonen. En dat dan nog voor een ware streekderby tegen KSV Roeselare op...

Menen Prefaxis

Menen verzuimt het af te maken tegen vertimmerd Knack

26 maart 2017

Prefaxis Menen - Knack Roeselare: 3-1

Setstanden: 25-18, 24-26, 25-19, 26-28

Menen heeft gisteren een unieke kans laten liggen om Knack voor de tweede maal in een seizoen te verslaan. Vooral in set 2 en set 4 stokte de motor net iets te vroeg, waardoor Knack in extremis puntenverlies kon vermijden. 

Knack werd de afgelopen weken niet gespaard van...

Prefaxis Menen

Het belang van de bank ... en het publiek

24 maart 2017

De play-offs zijn drie speeldagen ver en alles ligt nog open. Vooral voor de finale lijkt het spannend te worden. Aalst verloor nog niet in de play-offs en staat gedeeld tweede met Knack Roeselare. Maaseik ligt voorlopig nog in poleposition, maar ook de Limburgers zijn nog lang niet zeker van hun finaleticket.

Voor Knack mag er vanaf nu niet al te veel verkeerd meer gaan. Een herhaling...

Sarnecki Mikolaj

Aalst wederom te sterk voor Menen

19 maart 2017

Lindemans Aalst - Prefaxis Menen: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-19, 25-19

Het tweede bezoek van Prefaxis Menen aan sportcomplex Schotte heeft wederom geen punten opgeleverd. Depestele en de zijnen stuurden de Volleystars zelfs zonder setwinst terug naar West-Vlaanderen. In de eerste set moest Menen nochtans maar nipt de duimen leggen (25-23). In set 2 en set 3 bewees...

Leonis Dedeyne

Menen vecht terug uit geslagen positie

12 maart 2017

Prefaxis Menen - Topvolley Callant Antwerpen: 3-2

Setstanden: 22-25, 20-25, 25-21, 25-18, 15-12

Op de dag dat de 'Great Old' een goeie 20 km verder de promotie naar eerste klasse binnenhaalde, lieten hun volleyballende stadsgenoten na om Prefaxis Menen een pandoering in eigen huis te verkopen. Twee sets lang acteerde Menen immers ondermaats, maar een beredeneerde...

Lars Maddens

The Battle of the Jeugdbewegingen 2

9 maart 2017

Na een succesvolle eerste editie krijgt The Battle of the Jeugdbewegingen zaterdag een vervolg. Dan speelt Prefaxis Menen zijn eerste thuiswedstrijd van de play-offs tegen Topvolley Callant Antwerpen.

Alle actieve leden en leiders van de jeugdbewegingen die in uniform hun opwachting maken, kunnen deze wedstrijd gratis bijwonen. Ouders die hun kroost vergezellen, betalen de halve prijs...

Prefaxis Menen

Nooit in de buurt van een stunt

5 maart 2017

Noliko Maaseik - Prefaxis Menen: 3-0

Setstanden: 25-20, 25-21, 25-21

Zoals enigszins verwacht heeft de competitieleider gisterenavond een einde gemaakt aan de zegereeks van Prefaxis Menen. De bezoekers konden nooit aanspraak maken op setwinst, terwijl Maaseik z'n solide zelve was. Een logische 3-0 was het resultaat.

De verplaatsing naar het verre Limburg...

Jelle Sinnesael

Draait Menen de rollen eens om in Maaseik?

3 maart 2017

Morgen begint Prefaxis Menen aan de play-offs. Daarvoor mogen de Volleystars meteen op bezoek bij de competitieleider. De speeltijd is dus voorbij. De 7 opeenvolgende zeges waren mooi, maar in de play-offs koop je er niets mee. Tenzij 1 schamel puntje en een dosis vertrouwen.

In de reguliere competitie lieten enkel Lindemans Aalst en Noliko Maaseik de Prefaxis-boys puntenloos achter....

Anshel Ver Eecke

Bijna in extremis naar vierde plaats

26 februari 2017

Prefaxis Menen - Amigos Zoersel: 3-0

Setstanden: 25-19, 25-21, 25-19

Menen is op de slotspeeldag net niet over Antwerpen naar de vierde plaats gesprongen. Het zou nochtans verdiend geweest zijn na de 7 op 7 na Nieuwjaar. Prefaxis start dus met een bonus van 1 punt aan de play-offs, volgende week zaterdag in Maaseik.

Amigos Zoersel - de achtste uit de...

Mikolaj Sarnecki

Schuift Menen in extremis nog een plaatsje op?

24 februari 2017

Na een januarimaand vol thuiswedstrijden speelt Prefaxis Menen morgen eindelijk nog eens in eigen huis. En wel voor de laatste keer in de reguliere competitie. Volgende week zaterdag wacht immers de eerste play-offwedstrijd in en tegen Maaseik.

Behoudens een stunt van Gent tegen Antwerpen, sluit Menen de ‘voorbereiding op het echte werk’ af op de vijfde plaats. Zoals dat voor het...

Ratko Peris

Ratko Peris jaar langer coach van Prefaxis Menen

21 februari 2017

Afgelopen zondag pakte Prefaxis Menen in Guibertin zijn zesde zege op rij, maar er viel nog meer goed nieuws te rapen.

Met trots kunnen we aankondigen dat trainer Ratko Peris (40) ook volgend seizoen de sportieve leiding van Prefaxis Menen voor zijn rekening zal nemen. Uiteraard is de club daar na twee trainerswissels in evenveel jaar zeer blij mee. Onder leiding van de...

Julien Lemay

Julien Lemay verlengt contract met 3 seizoenen

30 januari 2017

Na de verdiende overwinning tegen Knack Roeselare valt vandaag nog meer positief nieuws te rapen bij Prefaxis Menen.

Met trots kunnen we namelijk aankondigen dat Julien Lemay zijn contract met 3 seizoenen heeft verlengd. De 34-jarige libero is aan zijn vierde jaar in Meense loondienst bezig en behoort samen met Jelle Sinnesael en Anshel Ver Eecke tot de 'meubels' van Prefaxis Menen....

Jelle Sinnesael

Jelle Sinneseal in kerstnummer van BeVolley

24 december 2016

Op de eerste dag van de kerstvakantie komen de heren van BeVolley met een nieuw nummer boordevol volleybal. Ideale lectuur voor tijdens het verlof of om van je feestkater te bekomen.

Wij lazen vooral het artikel met Jelle Sinnesael, maar er...

Vauban

Prefaxis Menen doet mee aan Week van de sportclub

31 augustus 2016

Sport Vlaanderen heeft september uitgeroepen tot ‘Maand van de Sportclub’. Ook de stad Menen springt graag op die kar, weliswaar met een 'Week van de Sportclub', van maandag 12 tot en met maandag 19 september.

Tijdens deze week geeft ook Prefaxis Menen de kans aan de jeugd om gratis te komen proeven van volleybal. Dat kan op:

 • Dinsdag 13 september van 18u tot 19u30: 7-10 jaar...