14 jaar later...

24 november 2021

img 3028

Deze week dook nog eens het verslag van de bekerfinale in Knokke uit 2007 op. Prachtige kippenvelbeelden, alleen ... wordt het na 14 jaar niet stilaan tijd voor een gelijkaardige reportage, maar dan vanuit het Sportpaleis? 

Dat het zo lang duurt om nog eens in de bekerfinale te geraken, bewijst dat de weg ernaartoe verre van evident is. Nu eens zat de loting tegen, dan weer waren er blessures of speelde de tegenstander een dijk van een wedstrijd. De halve finale bleek de voorbije jaren dan ook meer dan eens het eindstation.

Op papier zou dat vanavond al eens de kwartfinale kunnen zijn. Met Knack Roeselare wacht Decospan Menen namelijk de moeilijkst te omzeilen klip. En dan nog in hun eigen Tomabel Hal en zonder terugwedstrijd. Het neemt niet weg dat de 1-3 overwinning in Leuven van zaterdag de mannen van Frank Depestele het nodige vertrouwen heeft gegeven.

Knack Roeselare van zijn kant haalde het vorig weekend met 3-1 van Lindemans Aalst en is dit seizoen nog ongeslagen. De buren zagen in het tussenseizoen weliswaar Tuerlinckx en Fragkos vertrekken, maar met Michiel Ahyi en Mathijs Desmet vonden ze wel snel inpasbare vervangers. Ook middenman Arno Van de Velde keerde terug, waardoor Knack niet aan kwaliteit heeft ingeboet ten opzichte van vorig seizoen.

Doorstoten naar de halve finale wordt vanavond dus een heuse uitdaging, maar als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, is er altijd iets mogelijk.

Afspraak om 20u30 in Roeselare (tickets) of op de livestream.

Vragen?
Lid of sponsor worden?