2 burenduels op 4 dagen

10 maart 2021

img 1133

Op speeldag 3 van de play-offs van de EuroMillions Volley League trekt Decospan Menen vanavond naar Roeselare. Zaterdag al maakt Knack de omgekeerde beweging. Twee burenduels op vier dagen, het zouden in normale omstandigheden hoogdagen geweest zijn voor supporters, sponsors en spelers. Gelukkig hoef je dankzij de livestream van vanavond en de tv-uitzending van zaterdag geen enkel punt te missen.

Menen komt na 2 speeldagen met 3 punten aan de opslag, Roeselare met 4. Decospan tankte zaterdag vertrouwen op bezoek in Leuven (ook al was het niveau niet altijd even hoog), Knack moest zijn meerdere bekennen in Maaseik. Toch tankten ook de buren vertrouwen, want Greenyard speelt momenteel ijzersterk. Dat konden we in de eerste wedstrijd van de play-offs al ondervinden.

Nu Decospan de eerste overwinning op zak heeft, kan het zonder druk de korte verplaatsing naar Roeselare maken. Voor Knack is enkel de eerste plaats voldoende en in afwachting van de terugwedstrijd tegen Maaseik laten ze onderweg dus best geen punten liggen. Op papier mag dat zeker in de eigen Tomabelhal geen probleem zijn. De bekerwinnaar moest het in Maaseik nog zonder Verhanneman stellen, maar met Desmet en Van Schie hebben ze genoeg waardige alternatieven achter de hand.

Aan Menense zijde is het uitkijken of hoofdaanvaller Lapkov nog eens zijn allerhoogste niveau haalt. In Leuven werd de Bulgaar gewisseld door Dedeyne en die deed het als 'depanneur' naar aloude gewoonte voortreffelijk. Een belangrijke rol is vanavond ook weggelegd voor de receptielijn met Vanneste, Stuer en Bille/Ver Eecke. Aan het net rekent Decospan weer op zijn gouden middenduo Sinnesael-Colson (de Limburger schreef in Leuven 21 punten op zijn naam).

De wedstrijd in Roeselare begint om 20u30 en is te volgen via de website van de EuroMillions Volley League.

Zaterdag wordt de opslag om 19u30 gegeven. Die match in Menen wordt uitgezonden op Telenet, Proximus TV, Voo, Sporza.be en Sporza Radio.

Vragen?
Lid of sponsor worden?