3-0 winst na marathonset

17 januari 2021

kobe

Decospan Menen - Tectum Achel: 3-0

Setstanden: 39-37, 25-23, 25-20

Na het veiligstellen van de play-offs én de derde plaats had Menen tegen Tectum Achel niets meer te winnen of te verliezen. Het bood Frank Depestele de kans om Kobe Brems zijn eerste basisplaats van het seizoen te bieden. De jonge setter bedankte met een puike wedstrijd, die doordat de 'anderhalve' eerste set in het voordeel van Menen uitdraaide slechts drie sets duurde.

Menen begon dus met Brems in plaats van Lankinen. Voor het overige dezelfde spelers als deze die woensdag Roeselare tot het uiterste dwongen: Sinnesael en Colson, Stuer en Vanneste, Lapkov en Ver Eecke op de libero. Bij Achel de 18-jarige Franssen en Van Dyck op de hoek en ook oude bekenden Smit en Verschueren in de basis.

In set 1 was de kloof enkel bij 23-20 groter dan twee punten en dat spannende verloop vertaalde zich in een dozijn setballen. Uiteindelijk bleef de set na een outaanval van Smit toch in Menen (39-37). Daarvoor had de thuisploeg, maar ook Achel, heel wat kansen onbenut gelaten om het sneller af te maken, onder meer door een viertal servicemissers op setbal. Uit de eerste set onthouden we aan Meense zijde een complexloos debuut van Brems (met onder meer een mooie eenhandige pas naar Stuer en een loepzuivere ace), een receptioneel sterke Ver Eecke en ook het Meense midden stond er weer op de momenten dat het moest. Aan de overzijde kwamen de punten vooral van een sterk spelende Van Dyck en hoofdaanvaller Campforts. Zijn collega Lapkov wisselde dan weer hoogtes en laagtes af en vond iets te veel het blok op zijn weg.

Achel ging het best van start in set 2 (tipbal Van Dyck voor 1-4), maar met Colson aan serve en Sinnesael aan het net ging het van 4-6 naar 7-6. Lapkov rondde iets later een lange rally af (9-7). Een eenmansblok van Franssen op de Meense hoofdaanvaller bracht de score weer in evenwicht (13-13). Brems bleef de Bulgaar echter opzoeken en die kon zo snel herstellen met een van zijn loeiharde aanvallen (15-13). Twee punten van Vanneste brachten Decospan 19-15 voor. Sinnesael werd bij 20-17 wel afgeblokt, maar bij het volgende punt bevestigde Stuer zijn aanvallende vorm. Campforts vond dan de antenne op zijn weg (22-17), maar toen hoofdscheidsrechter Ghysel zijn lijnrechter overrulde was Tectum daar plots terug (22-21). Colson voorkwam erger en toen een Achelse service op de tweede setbal buiten waaide, was de tweede deelwinst een feit (25-23).

In set 3 leek Menen de klus in drie sets te kunnen klaren, maar na 18-15 ging het met een blok en een ace van Verweij naar 18-18. Een time-out bracht soelaas. Lapkov met een score en een blok, Stuer in de straat en een nieuw blok van Sinnesael op de stilaan moegestreden Van Dyck zorgden voor een nieuwe vierpuntenkloof (22-18). Toen aan Achelse zijde ook Campforts twee keer in de fout ging, was de 3-0 zege een feit. Ondanks 11 zeges op 13 was dat nog maar voor de tweede keer dit seizoen.

Als Knack Roeselare deze week corona onder bedwang kan houden, speelt Decospan daar volgende zaterdag de laatste wedstrijd van de eerste competitiefase. Daarna is het wachten tot eind februari op de start van de play-offs. Tegen dan zal Menen Rotty wel kunnen recupereren en zal Ver Eecke ook aan aanvallen kunnen beginnen denken. Als er in tussentijd niets anders fout loopt, zou Decospan dan voor het eerste op volle sterkte kunnen aantreden.

Speelden voor Decospan Menen: Brems, Lapkov, Sinnesael, Colson, Vanneste, Stuer, Ver Eecke (libero)
Kwamen in: Libert, Dedeyne, Lankinen, Bille

Star of the Game: Martijn Colson

Statistieken

(Stijn)

Vragen?
Lid of sponsor worden?