Afscheid van een clubmonument

23 augustus 2021

img 6101

Vandaag is Decospan Menen gestart met de voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Nieuwkomers zijn Simon Plaskie, Lou Kindt en Simon Andersen. Er niet meer bij zijn Trifon Lapkov, Martijn Colson en Anshel Ver Eecke. Vooral het afscheid van Anshel is ingrijpend, want de Menenaar maakte maar liefst 11 jaar het mooie weer in Vauban.

Dat de wegen van Decospan Menen en Anshel na al die jaren scheiden, is het resultaat van een combinatie van factoren, in het bijzonder de onzekerheid over het feit of de receptie-hoek 100% fit aan het seizoen zou kunnen beginnen. Na de blessureproblemen in 2020-2021 koos de club ervoor om dat financiële en sportieve risico niet te nemen op het moment dat de kern voor dit seizoen werd samengesteld. Aangezien Anshel nog een jaar contract had, volgde daarna een lang en moeizaam onderhandelingsproces. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden waarin beide partijen zich konden vinden. Het gevolg is dat Anshel komend seizoen niet meer in zijn vertrouwde nummer 8-shirt van Menen zal spelen, maar wel in dat van Caruur Gent, waar hij ook ex-spelers Jente De Vries, Gilles Vandecaveye en Martijn Colson terugvindt.

De verdiensten van Anshel voor onze club vallen niet te onderschatten. Samen met kapitein Jelle Sinnesael was hij het voorbije decennium niet weg te denken bij Menen. Nadat hij 11 jaar geleden als 18-jarige vanuit de volleybalschool bij de eerste ploeg kwam, groeide hij uit tot een vaste waarde op de receptie-hoek (en af en toe ook als depanneur op de libero). Een scoremachine werd Anshel nooit, maar zijn intelligente aanvalsspel, stabiele receptie, grinta en verdedigende acties maakten dat meer dan goed. Ook naast het veld was Anshel zeer belangrijk als Menens jeugdproduct en ook heel wat jaren als jeugdtrainer.

Het afscheid mag dan wel anders gelopen zijn dan verhoopt, toch wil de clubleiding Anshel (en ook zijn familie) heel hard bedanken voor de vele jaren trouwe dienst. Meer dan tien jaar bij een club is sowieso uniek! We wensen Anshel dan ook alle succes in de rest van zijn sportieve carrière.

Vragen?
Lid of sponsor worden?