Ambities kracht bijzetten

img 6261

25 maart 2022

Wellicht is het voor de afschaffing van de barrages wachten op het moment dat deze vreemde nacompetitie ook effectief een barrage blijkt te zijn voor een team uit de originele top 4. Maar goed, ook deze keer werd de logica gerespecteerd, al hadden Maaseik en Menen daar in de eerste match wel een tiebreak voor nodig. Lindemans Aalst kroop helemaal door het oog van de naald, toen Robin Overbeeke in de vijfde set van de beslissende wedstrijd van 9-13 naar 15-13 serveerde.

In de voorbeschouwingen op de start van de play-offs lieten zowel de trainer als verschillende spelers van Decospan Menen optekenen dat de titelfinales de ambitie zijn. En dat mag ook. In de reguliere competitie haalden we 5 op 6 tegen Aalst, 4 op 6 tegen Maaseik en 2 op 6 tegen Roeselare. Met andere woorden: in een goede dag kunnen de jongens van Frank Depestele iedereen aan.

Vergelijken met enkele weken geleden levert echter geen correct beeld op. Bij Knack Roeselare draait de machine traditiegetrouw ondertussen op volle toeren, en nu is ook kapitein Verhanneman gerecupereerd. Bij Greenyard Maaseik blijken de komst van setter Vanker en de Italiaanse trainer Bertini vooralsnog voltreffers. En bij Lindemans Aalst hebben ze de februaridip bezworen door als beste uit de felle strijd met Haasrode-Leuven te komen. De afzwaaiende coach Johan Devoghel zal zijn team zonder enige twijfel opnaaien zodat ze hem een gedroomd afscheid kunnen geven.

Met de verplaatsing naar de Roeselaarse Tomabel Hal begint Menen niet meteen met de gemakkelijkste opdracht aan de play-offs. Aanknopen met het niveau van januari en februari is dus de boodschap. Uit de twee vorige bezoeken aan Roeselare herinneren we ons de bekerzege en het 3-1 verlies uit de competitie. Beide wedstrijden kunnen de Volleystars inspireren. In de verloren match kwamen we bijvoorbeeld 2-0 achter, maar werkten Lou Kindt & co ettelijke matchballen weg om alsnog de derde set te pakken.

Voor wie Decospan Menen vocaal wil komen ondersteunen: de wedstrijd begint om 20u. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Knack

Ook aan de thuisblijvers is gedacht, want al onze uitwedstrijden (en de thuismatch tegen Maaseik) worden uitgezonden op de Sporza Livestream, Play Sports, Proximus Pickx en VOO.


Vragen?
Sponsor worden?