Belangrijke driepunter in de Hel

capet

27 november 2022

Decospan Menen - Caruur Volley Gent: 3-0

Setstanden: 25-23, 25-22, 25-23

Het bezoek van de leider heeft Decospan een eerste driepunter in eigen huis opgeleverd. De thuisploeg bevestigt zo de progressie van de voorbije weken, ook al zorgden enkele dipjes toch voor een spannend wedstrijdverloop. 

Onder het oog van de televisiecamera's en de jeugdbewegingen startte Decospan nagenoeg perfect. Na een blok van Sinnesael op Ogink stond het al snel 7-1. Gent vond daarna wel een antwoord en bracht na een blok en een score van Colson de kloof terug naar één punt. Een stevige service van Capet, gevolgd door een penalty voor Van de Velde zorgde voor de 13-10. Met de immer gevaarlijke Vandecaveye aan service knokte Caruur zich naar 17-18. Meteen na de time-out kon Capet het gevaar net op tijd afwenden (18-18). Hänninen twee keer en een outaanval van een bleke De Vries zorgden in moneytime voor een nieuw kloofje (23-21). Net dan verstapte Degruyter zich, maar de ingevallen Brems knutselde wel mee de 23-23 in elkaar. Een score van Kindt en een goede serve van Hänninen, afgerond door Sinnesael, leverden de belangrijke eerste setwinst op.

Ook in set 2 ging Menen voortvarend van start. Serverend en verdedigend zat het nu helemaal snor bij de thuisploeg, want Gent holde via 13-4 en 17-8 achter de feiten aan. Set binnen denk je dan, maar de 20-15 van de ingevallen Ver Eecke zorgde toch voor wat twijfel. Kindt zorgde nog voor de 23-17, maar dan trok met Kjaer het tweede Gentse aanvalswapen naar de servicelijn. Decospan betaalde nu bibbergeld tot Hänninen Menen het eerste setpunt bezorgde (24-21). Het tweede werd afgerond door de captain himself.

Met al één punt op zak kreunde de thuisploeg bij het begin van set 3 opnieuw onder het serverend geweld van Kjaer. De blonde Deen zorgde met twee aces en een pipe bijna in z'n eentje voor 0-5. Een uitstekende verdedigende actie van Stuer (in goede doen) trok de Meense machine weer op gang. Met Capet aan de opslag ging het van 7-9 naar 11-9. Na een eenhandig blok van Ogink, een outaanval van Kindt en opnieuw Ogink was alles te herdoen (11-13). Toen Fischer (vanaf set 2 in de plaats van De Vries) voor de 12-16 zorgde, kon Caruur setwinst al ruiken. Bij Menen luidden de ingevallen Vanneste (17-18) en Dermaux (18-18) mee de kentering in. Ver Eecke antwoordde met de 18-19, zijn collega Hänninen bracht met een slimme toets via het blok zijn ploeg op voorsprong (23-22). Van Hoyweghen serveerde de eerste setbal nog in het net, maar een rotatiefout bij de bezoekers zorgde uiteindelijk voor de mooie 3-0.

De zevende editie van de Battle of the Jeugdbewegingen leverde zo voor de zevende keer een overwinning op. Vooral op serverend en receptioneel vlak werd de voorbije tien dagen zonder wedstrijd vooruitgang geboekt. En eens de basis juist zit, volgt de rest vanzelf. We kijken dus vol vertrouwen uit naar de dubbele bekerconfrontatie tegen Waremme. Maar eerst nog Champions League op woensdag in Tsjechië.

Star of the Game: Jelle Sinnesael

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Kindt, Sinnesael, Van de Velde, Capet, Hänninen, Stuer (libero)
Kwamen in: Dermaux, Vanneste

Startten voor Caruur Gent: Degruyter, De Vries, Ogink, Colson, Kjaer, Vandecaveye, Breilin (libero)
Kwamen in: Brems, Fischer, Vandamme, Ver Eecke


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?