Belangrijke driepunter op bezoek bij Gent

08 november 2020

img 8951

Caruur Volley Gent - Decospan Menen: 1-3

Setstanden: 25-18, 14-25, 22-25, 26-28

Op bezoek bij Caruur Volley Gent heeft Decospan Menen de nederlaag van woensdag tegen Leuven doorgespoeld. Al ging dat niet zonder slag of stoot. In set 1 werd Menen bij momenten weggespeeld, maar met Dedeyne in plaats van Lapkov en een oppermachtige Colson trok Decospan toch het laken naar zich toe, ondanks een portie nagelbijten op het einde van set 4.

De wedstrijd begon allesbehalve zoals verhoopt, het killblock op De Vries voor punt 1 buiten beschouwing gelaten. Vooral hoofdaanvaller Lapkov had het moelijk. Na een 0 op 4 moest de sterkhouder van de eerste wedstrijden halverwege set 1 zijn plaats afstaan aan Dedeyne. Veel zoden aan de dijk bracht het niet, want bij Menen was Colson nagenoeg de enige die aanvallend kon scoren. Aan de overzijde was de jonge Plaskie vooral slim: vingertoppen, legballen en scherpe diagonalen. Het lukte allemaal. Resultaat: een ontnuchterende 25-18.

Met Dedeyne startte Menen furieus aan set 2. Vanceaveye, Plaskie en de Gentse libero: allemaal bracht Leo ze in vergetelheid, waardoor Decospan bij 1-7 meteen een mooie bonus op zak had. Die kloof werd in de loop van de set alleen maar groter, mede door de uitstekende recepties van libero Bille (die de voorkeur kreeg op Stuer) en zijn collega's (100% positieve en 70% uitstekende recepties in deze set). Dedeyne, Vanneste en Rotty noteerden nu wel hun puntjes, waardoor bij 14-25 de 1-1 op het bord stond.

Menen begon ook het best aan de belangrijke set 3 (5-8), maar bij 16-15 klom Gent op voorsprong. Lankinen bleef echter met succes kiezen voor Colson en dat resulteerde bij 19-21 in een nieuw kloofje. Decospan gaf deze voorsprong niet meer uit handen en had bij 22-25 al minstens 1 punt op zak.

Tegen rechtstreekse concurrenten gaan best geen punten verloren met het oog op de top 4. Toch startte Decospan slordig, met een 8-5 tot gevolg. Eenmaal de kloof gedicht, ging het nek aan nek tot 14-14. Daarna volgde een eerste kloofje voor 14-16 dat werd uitgediept tot 17-21. Degruyter koos nu volop voor De Vries en die bracht Caruur terug in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg zelfs setballen, maar uiteindelijk was de tweede matchbal voor Menen de goede.

Belangrijke overwinning dus voor Decospan Menen, dat zo bovenaan het klassement blijft meedraaien. Geen overbodige luxe, want volgende week komt het nog ongeslagen Knack Roeselare op bezoek in Vauban.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Lapkov, Sinnesael, Colson, Vanneste, Rotty, Bille (libero)
Kwamen in: Dedeyne, Brems, Stuer, Libert

Star of the Game: Akseli Lankinen

Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?