Bye bye Champions League

img 1656

26 januari 2023

Decospan Menen - Karlovarsko: 0-3

Setstanden: 24-26, 20-25, 17-25

Ook in 'de wedstrijd van de laatste kans' heeft Decospan Menen geen set kunnen winnen. Met enkel verlieswedstrijden woog ons team achteraf gezien te licht voor de allereerste Champions League-campagne uit de geschiedenis van de club. Het was niettemin een mooie ervaring, met topwedstrijden tegen wereldtoppers Trentino en Kedzierzyn en veel volk in de tribunes.Setwinst om af te sluiten had het blazoen een beetje opgepoetst, maar in moneytime van set 1 bleek Karlovarsko - onder impuls van een quasi niet af te stoppen Lamanec - iets efficiënter.

Menen startte met het team dat afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Leuven beëindigde. Met Kindt dus op de opposite, Vanneste op de hoek (Capet was bovendien ziek) en met Sinnesael die de laatste Europese wedstrijd van zijn rijkgevulde carrière speelde. 

De tribunes aan één lange zijde van het veld waren mooi volgelopen en zij zagen hoe Decospan een goede start maakte. Ondanks 8 punten van Kindt enkel en alleen in de eerste set, waren het uiteindelijk toch de bezoekers die nipt aan het langste eind trokken met 24-26. Opposite Lamanec nam 7 punten voor zijn rekening en hij zou ook de rest van de wedstrijd de grootste scoremachine blijven.

Na de eerste set hadden we het spannendste deel van de avond gehad, want zowel in set 2 als set 3 zorgde een bezoekende servicereeks (respectievelijk 7 en 5 punten op rij) ervoor dat Decospan de kloof nooit meer kon dichtfietsen. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Karlovarsko ook steeds beter te serveren en met amper één aanvalsmisser in de hele wedstrijd (wel 9 keer afgeblokt) was de Tsjechische kampioen ook zeer efficiënt. De 20-25 en 17-25 waren uiteindelijk een correcte weerslag van de verhoudingen.

Achteraf overheerste de ontgoocheling voor het missen van die ene set, maar vanaf vandaag wordt de knop omgedraaid. Dit weekend trekken we naar Maaseik (waar we de afgelopen jaren meermaals verrasten) en volgende woensdag gaan we op bezoek in de Tomabelhal die drie wedstrijden lang onze Europese thuishaven was (waarvoor dank aan Knack). Daarna wachten haalbare thuiswedstrijden tegen Achel en Waremme.

Op 26 februari - binnen exact 1 maand - trekken we dan naar het Sportpaleis voor het grootste doel van dit seizoen. Tickets reserveren kan nog altijd via deze link.

Speelden voor Decospan Menen: Kindt, Van Hoyweghen, Vanneste, Hänninen, Van de Velde, Sinnesael, Stuer (libero)
Kwamen in: Bille, Dermaux, Ocket


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?