Champagnevolleybal in Aalst

img 6941

20 februari 2022

Lindemans Aalst - Decospan Menen: 0-3

Setstanden: 21-25, 19-25, 20-25

Decospan Menen heeft gisterenavond de zo'n 150 meegereisde supporters een dolle avond bezorgd. Op bezoek bij de vierde in de stand toverde het team van Frank Depestele een meer dan gave prestatie uit hun armen en benen. En dan moest het beste nieuws nog komen: https://www.volleymenen.be/nl/decospan-a/nieuws/na-regen-komt-zonneschijn-7397/

Met Kobe Brems aan de pas in de plaats van de grieperige Lankinen hielden beide teams elkaar in evenwicht tot Rotty bij 9-8 aan de opslag verscheen. De latere Star of the game vond de Aalsterse receptie in gebreke, waardoor Sinnesael en Plaskie voor 10-13 konden zorgen. Tegen een twijfelende thuisploeg bleef Menen - geruggensteund door 150 bezoekende supporters - quasi foutloos acteren. Een dubbele wissel ten spijt liep Decospan via Kindt en Rotty uit tot 13-18. Aalst in een betere periode keerde toch nog ei zo na terug (20-21 via Van De Voorde). Plaskie met een van zijn technische ballen en Rotty trokken uiteindelijk de eerste set naar zich toe (21-25).

Decospan ging in set 2 op zijn elan verder en had na de 2-5 van Kindt een eerste kloof te pakken. Brems acete even later mooi in de conflctzone tussen Verstraete en Rybicki (4-8). Na twee missers aan Meense zijde werd de remonte van Aalst tijdig een halt toegeroepen door Kindt (7-11). Het werd zelfs 7-15, waarna Baetens het gelag betaalde. Ondertussen waren bij de thuisploeg ook al Van De Velde en Droszynski ingekomen. Twee bloks op rij dwongen Depestele toch tot een time-out (13-17). Dichter zou Lindemans niet meer komen, want slimme Simon, blokkende Sinnesael en Rotty - mooi aangespeeld op de pipe door Brems - zorgden voor 17-24. De tweede setbal werd verzilverd door Andersen.

Set 3 begon met een kleine demonstratie van Rotty aan de servicelijn: 0-3. Via 4-8 ging het naar 6-11 (nieuwe ace Brems). Alles lukte nu en na twee rally's afgerond door Rotty en een punt van Plaskie werd het 7-14. Die kloof werd enkel nog kleiner na twee aces van Vigil en een driemansblok op Rotty (16-20). Die toverde daarna twee aces uit zijn armen (16-23), waardoor ook de derde set met 20-25 vlot naar Decospan Menen ging.

De meegereisde fans zagen een zeer sterke prestatie van hun favoriete team, ook al moet gezegd dat Aalst niet op niveau was. Benieuwd of dat tegen de bekerfinale komende zondag nog in orde komt. Menen blijft in polepositie voor de tweede plaats, maar moet dan wel komende zaterdag de drie punten thuishouden tegen Haasrode-Leuven dat gemakkelijk Waremme opzij zette.

Startten voor Decospan Menen: Brems, Kindt, Rotty, Plaskie, Sinnesael, Andersen, Stuer (libero)
Kwamen in: Dedeyne, Vanneste

Star of the Game: Seppe Rotty

(Stijn)


Statistieken Verslag Focus WTV

Vragen?
Sponsor worden?