Champions League-debuut tegen Europese top

match day trentino

09 november 2022

Vanavond maakt Decospan Menen zijn debuut in de Champions League. Met Trentino kijken Sinnesael & co meteen een wereldtopper in de ogen. De huidige nummer 2 uit de Italiaanse SuperLega verloor vorig jaar namelijk de Champions League-finale tegen het Poolse Kedzierzyn (die andere topper uit poule D).

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat Decospan als underdog aan de eerste wedstrijd uit de Champions League begint. Tegenstander Trentino is een vaste waarde op het hoogste Europese volleybaltoneel, terwijl de Belgische vicekampioen zijn debuut maakt. De Italiaanse topclub won de Champions League bovendien al drie keer: in 2009, 2010 en 2011. De twee voorbije seizoenen (en in 2016) werd de finale verloren. Het team van coach Angelo Lorenzetti kan dus mooie adelbrieven voorleggen.

In de elf deelnames aan de Champions League kon het topteam uit Trento telkens de openingswedstrijd winnen (behalve in 2021 tegen Perugia). Viertien keer speelden ze tegen een Belgisch team (8x Maaseik, 4x Roeselare, 2x Asse-Lennik) en evenveel keer trokken ze aan het langste eind.

Op de spelerslijst tellen we maar liefst 14 spelers: 9 Italianen, 2 Serviërs (Podrascanin en Lisinac), 1 Bulgaar (Kaziyski), 1 Tsjech (Dzavornok) en jawel, 1 Belg: Wout D'heer. De blonde, talentvolle Red Dragon uit bouwjaar 2001 werd vorig jaar weggehaald bij Lindemans Aalst. Uiteraard hopen we hem vanavond tussen de lijnen te zien verschijnen.

Voor Decospan Menen komt het er vooral op aan maximaal te genieten van dit Europese avontuur. In de BLM Group Arena met een capaciteit van 4000 personen wacht hen in ieder geval een warm onthaal. Benieuwd of we de meegereisde Menen-supporters tot in België zullen horen.

De wedstrijd is live te volgen via EuroVolley TV. Voor 9,99 euro en na registratie kan je daar de volledige Champions League volgen.

Op hetzelfde moment speelt Knack Roeselare thuis tegen Tours. Onze abonnees kunnen op vertoon van hun abonnement gratis deze wedstrijd bijwonen (aanmelden aan het loket voor je ticket).


Vragen?
Sponsor worden?