Collectieve topprestatie levert onverhoopte punten op

04 oktober 2020

aalst

Lindemans Aalst - Decospan Menen: 2-3

Setstanden: 23-25, 26-24, 25-15, 19-25, 10-15

Een 'noodploeg', daarmee trok Frank Depestele naar Aalst voor de eerste match van het seizoen. Seppe Rotty speelde op hetzelfde moment de halve finale van het EK en Anshel Ver Eecke onderging deze week een ingreep aan de knie. Mathieu Vanneste moest dan weer verplicht in quarantaine na een negatieve (!) coronatest. De jongens die wel fit waren, lieten het niet aan hun hart komen en verschenen heel gemotiveerd aan de opslag. Daar zat de weigering van de tegenstander om de wedstrijd te verplaatsen zeker voor iets tussen.

Met middenman Leonis Dedeyne en libero Lowie Stuer op de hoeken en Yentl Bille op de libero was Decospan in set 1 lange tijd op achtervolgen aangewezen. Tot Dedeyne bij 19-23 aan de opslag verscheen. De thuisploeg kwam niet meer tot scoren, waardoor Menen op de valreep het laken naar zich toetrok.

Omgekeerd ging het eraan toe in set 2. Decospan bouwde een mooie kloof uit, kreeg een setbal bij 23-24, maar het was Lindemans dat deze keer in extremis over de tegenstander ging (26-24).

Set 3 ging kansloos verloren met 25-15, maar toch gingen de kopjes niet naar beneden bij Menen. Onder impuls van kapitein Sinnesael, opposite Lapkov en een zeer secure Bille, stonden de bordjes iets na 21u weer gelijk.

In de tie-break kwam Decospan al snel 2-5 voor. Wisselen deden beide teams aan 4-8. Lapkov werd nu veelvuldig gesolliciteerd en mocht zelf de tweede matchbal verzilveren: 10-15.

Op speeldag 1 boekt Menen dus meteen een eerste stunt. Een wereld van verschil met de seizoensstart van vorig seizoen, toen de motor pas halverwege december begon te draaien. Komend weekend wacht de verre verplaatsing naar Achel (dat een set pakte tegen Maaseik). In principe kan Frank Depestele dan Seppe Rotty en Mathieu Vanneste recupereren.

Speelden voor Decospan Menen: Lankinen, Lapkov, Sinnesael, Colson, Dedeyne, Stuer, Bille (libero)
Kwamen in: Libert, Brems

Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?