Daar zat meer in...

maaseik

08 december 2022

Decospan Menen - Greenyard Maaseik: 1-3

Setstanden: 20-25, 26-28, 25-18, 21-25

Decospan Menen heeft in eigen huis geen derde overwinning op rij in de competitie kunnen pakken tegen Maaseik. Met uitzondering van de eerste set speelde de thuisploeg nochtans goed mee en had eigenlijk minstens één punt in Menen moeten blijven.

De bezoekers gingen het best van start en na een ace van Treial (5-11) moest Capet al snel zijn plaats afstaan aan Vanneste in de hoop de receptie op orde te krijgen. Op de andere hoek kwam ook Hänninen zeer moeilijk tot scoren, waardoor de punten vooral van een sterke Kindt (7 punten in set 1) kwamen. Ook in Van de Velde (4 op 4) vond Van Hoywegen een goed aanspeelpunt. Voor het overige bood Menen te weinig weerwerk om de kloof dicht te fietsen. Een eerste killblock op een zeer degelijke Cox bracht het verschil tot drie punten terug (19-22), maar Jolan mocht het even later wel zelf afmaken (20-25).

Na een gelijkopgaand begin zette Hänninen bij 6-5 de kentering in met zijn eerste punt. Kindt deed er een blok bovenop en Sinnesael acete op de bezoekende libero (8-5). Twee killblocks op Kindt later stond het weer gelijk (10-10). De Meense opslagen bleven de Maaseikse opslaglijn in verlegenheid brengen, maar de ervaren Bartos redde telkens de meubelen. Midden de set was het aan de beurt van Cox om serverend uit te halen. Na vier aces en bijna-aces kon Kindt scoren nadat hij zelf de receptie had genomen. Sinnesael met een nieuwe ace (17-18) en een tip van Van de Velde (19-20) zorgden voor hernieuwde hoop, maar toen het plafond voor de tweede keer te laag bleek, begon het - voor een woensdagavond talrijk opgekomen - publiek stilletjes te verlangen naar een nieuwe zaal. Na twee Maaseikse missers en een nieuwe score van Kindt kreeg Decospan een eerste van drie setballen (24-23). Bartos en twee keer Cox kenden echter geen genade. Na een blok op een veelvuldig aangespeelde Kindt trok Menen toch nog aan het kortste eind (26-28).

Op zoek naar een punt trok Decospan bij het begin van set 3 alle registers open. Met een sterke defense, een hoge aanvallende efficiëntie en op tijd en stond een blok ging het over 5-1 en 9-5 naar 13-9. Hänninen blokte het punt erna Fornes af na een voetredding van Van Hoyweghen. Het zou daarna nog drie punten duren tot Maaseik weer tot scoren kon komen. Bij 17-10 was de kloof gemaakt. Via Vanneste (20-14), Van de Velde (22-15), Kindt (slimme legbal voor) 23-16 en een bezoekende outserve trok Decospan het laken naar zich toe.

Ook in set 4 vloog Menen uit de startblokken (6-2). Cox en Bartos herstelden snel voor 9-9. Protopsaltis - amper 186 cm, maar zeer handig - diepte de kloof uit tot twee punten (13-15). Menen ging er bij 17-16 weer over, maar de Griekse springveer met het nummer 77 stopte Kindt af bij 19-21. Hänninen bood zijn team het punt daarna een laatste levenslijn aan, maar het slokakkoord was voor Star of the Game Treial (21-25).

Geen derde competitiezege op rij dus voor Menen dat niet onverdienstelijk speelde, maar te veel kansen liet liggen om Maaseik punten te ontfutselen. Zaterdag wacht de lastige verplaatsing naar Leuven, dat op plaats 4 staat, net achter Maaseik en Gent. Menen daarentegen zakt naar plaats 8 doordat Aalst - met nieuwe trainer - Waremme versloeg. Achel toonde zich dan weer de betere van Guibertin. De strijd om de play-offs blijft zo razend spannend.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Kindt, Sinnesael, Van de Velde, Capet, Hänninen, Stuer (libero)
Kwamen in: Vanneste, Ocket

Star of the Game: Henri Treial


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?