De eerste prijs is voor Knack

whatsapp image 2023 10 10 at 21.59.19.jpeg

11 oktober 2023

Knack Roeselare - Decospan Menen: 3-1

Setstanden: 25-23, 25-18, 25-27, 25-19

Decospan Menen heeft de eerste kans om de League Cup (vroeger 'Supercup') te pakken niet kunnen benutten. De machine van Knack Roeselare was nog niet helemaal geolied, maar de landskampioen en bekerwinnaar kon toch vrij vlot de wedstrijd naar zich toe trekken. Aan Roeselaarse zijde waren Simon Plaskie en gelegenheidsopposite Jasper Wijkstra de grootste puntenpakkers, bij Menen bewezen de 18-jarige Eliot De Vleeschhauwer en vooral Marin Dukic hun meerwaarde.

De thuisploeg startte met 4 blijvers (Verhanneman, Depovere, Deroey en Plaskie) en 3 nieuwkomers (Wijkstra, Treial en Elsen). Omgekeerd beeld bij Decospan, waar Vandecaveye, Peric, Dukic en De Vleeschhauwer debuteerden, bijgestaan door Ocket aan de pas, Van de Velde in het midden en Stuer en Bille afwisselend op de libero. Van de net gelande Red Dragons (Coolman, D'hulst, Rotty en Van Hoyweghen) dus geen spoor op het terrein.

Decospan startte met een netrolace van Dukic, maar de bekerwinnaar stelde vlug orde op zaken via Wijkstra (8-4). Dukic - weliswaar zwaar geviseerd in receptie - verkleinde de kloof tot 10-8. Na de 11-10 via Vandecaveye volgde een moeilijke rotatie, met twee opeenvolgende bloks. Twee fouten van Knack, een diagonaal afgeronde rally en een pipe van Vandecaveye zetten het scorebord alsnog op 15-15. Geen nood voor de autoritaire kampioen, die geen medelijden had met het jonge Decospan (22-16). Ei zo no werd het nog spannend met Dukic aan de opslag (van 23-19 naar 23-22), maar bij de eerste setbal was het routinier Verhanneman die de hernieuwde hoop in de kiem smoorde (25-23).

Ook set 2 begon met een snelle achterstand, niet toevallig met Depovere aan de opslag (van 2-2 naar 7-2) en twee bloks van Van Elsen. Het Roeselaarse middencompartiment werd nu vaker aangespeeld, bij Menen kwam Verhamme bij 20-13 Van de Velde aflossen. De van Marke-Webis overgekomen middenman bedankte snel met een eerste punt en een eerste blok. Bij Knack was Plaskie echter ondertussen helemaal warm, alhoewel het opnieuw Verhanneman was die de set mocht afronden (25-18).

En jawel, ook in set 3 schoot Knack het best uit de startblokken (7-3). Bij Menen gingen de kopjes niet naar beneden en beetje bij beetje werd de achterstand weggeknabbeld. Bij 19-20 slaagde Ocket er tot twee keer toe in om Deroey in verlegenheid te brengen. Een outaanval van Wijkstra zorgde voor een tweepuntenkloof. Vanuit stand bezorgde Dukic zijn maats een eerste setbal bij 23-24. De volgende setbal was voor Knack na een moeilijke serve van Verhanneman. Opnieuw Dukic werkte die weg. Daarna ging Van de Velde blokkerend vol mee met Van Elsen. De Vleeschhauwer haalde de setwinst binnen met een loepzuivere ace (25-27).

Eindelijk een ander beeld bij het begin van set 4, want een nieuwe ace van Dukic zorgde voor een tweepuntenkloof (0-2). Die bleef na een blok op Verhanneman ook even staan (5-7). Knack nam met een netrolace over bij 11-10. Bij 15-14 hield Decospan uitzicht op een tiebreak, maar dan duwden Plaskie en co door. Het laatste woord was voor kapitein Verhanneman (24-18 en 25-19).

Geen eerste trofee dus voor Menen, dat wel weerwerk bood, maar nog niet op topniveau zit (niet onlogisch in deze periode van het jaar). Zondag krijgt Decospan meteen kans op revanche, want dan staat de eerste competitiewedstrijd in Roeselare op het programma.

Speelden voor Decospan Menen: Ocket, Van de Velde, Peric (Verhamme), Dukic, Vandecaveye, De Vleeschhauwer, Bille/Stuer

MVP: Simon Plaskie


Vragen?
Sponsor worden?