Decospan en Sijos smelten samen

sijos decospan

15 april 2024

Sinds jaar en dag telt Menen twee sterke volleybalclubs met een lange traditie. Met de vernieuwde zaal in het vooruitzicht en om beide clubs te versterken wordt de jeugdwerking van damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan nu samengevoegd. De naam van de eengemaakte club wordt 'Decospan Volley Team Menen'.

De fusie is een belangrijke mijlpaal voor het lokale volleybalverhaal in Menen en zal de weg vrijmaken voor een inclusievere en bloeiende volleybalgemeenschap, met gelijke kansen als rode draad.

De beslissing om het Meense dames- en herenvolleybal onder één dak te brengen, komt voort uit een gedeelde visie om de mogelijkheden voor jonge sporters van alle geslachten te vergroten en de kwaliteit van de volleybalopleiding te verbeteren. Door de krachten te bundelen, kunnen we een bredere waaier aan trainingsfaciliteiten, coachingexpertise en competitieve kansen bieden, wat zal resulteren in een verrijkte sportervaring voor alle leden.

Deze verenigde aanpak zal niet alleen de ontwikkeling van individuele spelers bevorderen, maar ook een sterker gevoel van gemeenschap en samenhorigheid creëren.

Het jeugdbestuur van beide clubs is opgetogen over de fusie: "De fusie van Sijos en Decospan is een enorme stap voorwaarts voor het volleybal in onze stad en regio. We zijn vastbesloten om een omgeving verder uit te bouwen waarin alle spelers en speelsters zich kunnen vinden en hun volledige potentieel kunnen benutten. We kijken uit naar de positieve impact die deze fusie zal hebben op onze spelers, coaches en supporters."

De nieuwe club zal opereren onder de bestaande naam Decospan Volley Team Menen. Het bestuursorgaan zal zich samen met de Liga-ploeg en omkadering blijven inzetten om verder te streven naar uitmuntendheid, inclusiviteit en gemeenschapsbetrokkenheid in alle aspecten van de activiteiten.

Deze samenwerking komt er mede dankzij de vernieuwde volleybalzaal en de passie en inzet van beide clubs.

Wij willen graag onze dankbaarheid uitspreken aan alle personen die zich de voorbije weken hebben ingezet om deze historische fusie te realiseren. Aan alle bestuursleden, trainers, ouders en supporters die hebben bijgedragen aan het succes van deze fusie: jullie steun is en blijft van onschatbare waarde en we kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan een sterke, bloeiende volleybalclub.


Vragen?
Sponsor worden?