Deel 1 van 6

26 februari 2021

img 0515

Zaterdag slaat Decospan Menen in eigen huis de play-offs op gang. Met Greenyard Maaseik komt meteen een klepper van formaat op bezoek. Dat kan ook moelijk anders wanneer de beste 4 teams uit de EuroMillions Volley League het tegen elkaar opnemen.

De laatste wedstrijd dateert ondertussen al van 23 januari (3-0 verlies in Roeselare). Nooit eerder lag er zoveel tijd tussen de reguliere competitie en de play-offs. Het bood Menen wel de kans om weken te trainen op automatismen. Ook Jelle Sinnesael (pinkbreuk) en Seppe Rotty (appendix) geraken op die manier nog speelklaar. Al valt natuurlijk af te wachten hoe Decospan de overgang maakt van trainen naar spelen. De oefenwedstrijden waren in ieder geval geen onverdeeld succes.

Wedstrijdritme heeft Greenyard Maaseik wel, en dan ook nog eens op hoog niveau. Vorig weekend de bekerfinale en woensdag de halve finale van de CEV Cup tegen Zenit Sint-Petersburg. Vooral in de Europese match haalden de Limburgers een hoog niveau (ondanks het 3-1 verlies). 

Voor Menen wordt het zaak het Limburgse opslag- en aanvalsgeweld onder controle te krijgen. Dat lukte tijdens het vorige bezoek van Maaseik relatief goed in sets 1 en 3, maar in set 2 kreeg Menen een ontluisterende 10-25 aan de broek. Als Greenyard zijn niveau haalt en Decospan niet, vertaalt het theoretische verschil tussen beide teams zich dus in de praktijk.

Echt graag komt Maaseik echter nooit spelen in Menen en dus ligt daar wel een kans voor de thuisploeg (ook al is het zonder publiek, remember de 3-2 stuntzege van vorig seizoen). Een of meerdere bonuspunten op de eerste speeldag van de play-offs zou in ieder geval een echte opsteker zijn.

De wedstrijd is vanaf 19u30 live te volgen op onze Facebookpagina. Commentaar door Maxime Petit en Kristof Hoho. Wedstrijdsponsor is TGL Cleaning Services.

Vragen?
Lid of sponsor worden?