Derby levert onverhoopt punt op

jente 1577005629

22 december 2019

Decospan Menen - Knack Roeselare: 2-3

Setstanden: 25-17, 17-25, 14-25, 25-23, 12-15

Na Maaseik vorige week kreeg Decospan Menen met Knack Roeselare opnieuw een topper op bezoek. En opnieuw was de thuisploeg op de afspraak. Sets 2 en 3 niet te na gesproken was Menen de evenknie van Knack, bekroond met een onverhoopt punt.

Bij Menen kreeg De Beul de voorkeur op Sinnesael, Knack moest het stellen zonder de geblesseerden Tuerlinckx en Coolman. De Roeselaarse hoeken werden bezet door Verhanneman en Fragkos. Van Schie serveerde Knack meteen naar 1-4, maar met onder meer een blok van Schouteten op Verhanneman en een van Rotty op Van Schie knokte de thuisploeg zich terug tot 9-9. De Nederlandse gelegenheidsopposite ging daarna serverend en aanvallend in de fout, waardoor Menen zowaar 13-11 voorkwam. Toen Colson een slechte receptie kon afstraffen, stond het 16-13. De volgende aanval van Verhanneman strandde nogmaals op de handen van Schouteten. De kloof was gemaakt en zou op het einde van de set groeien tot 8 punten (25-17). Knappe set van de goed serverende en aanvallende thuisploeg, Knack worstelde daarentegen met een hoge fountenlast.

Decospan kon de goede lijn niet doortrekken in set 2, ook al omdat Knack nu wel aanvallend en blokkerend uit de verf kwam. De Beul scoorde nog de twee eerste Meense punten (2-2), maar daarna slopen te veel slordigheden in het spel. De Vries bleek wel op hoog niveau acteren, maar bij 7-14 was de set al verloren. Onder impuls van Fragkos en Verhanneman stoomde Knack door naar 17-25.

De thuisploeg startte nog slechter (of Knack nog beter) aan de derde set. Met Verhanneman aan de service geraakte Rotty er even niet meer door en stond het in een mum van tijd 0-6. Ekstrand mocht de meubelen proberen te redden, maar werd na een dubbele aanvalsmisser snel weer naar de kant gehaald. Het duurde tot 8-13 tot Menen nog eens twee punten op rij kon scoren, maar Knack antwoordde gevat met 4 punten op rij (8-17). Spelverdeler Walsh maakte het zelf af voor 14-25.

Set 4 werd de meest gelijkopgaande set, waarin Roeselare weliswaar steeds een kleine voorsprong behield. Bij Menen maakten Brems en Sinnesael hun opwachting voor Schouteten en Colson. Het leverde onder meer 4 bloks (tegenover amper 1 in sets 2 en 3) op. Het mooiste kwam op naam van De Vries (eenmansblok op Verhanneman voor 9-9). Fasteland zorgde met een blok en een aanval voor een nieuwe tweepuntenkloof (14-16). Het volgende punt van Meense makelij was mooi: perfecte receptie Ver Eecke afgerond door springveer Rotty (15-16). Helemaal langszij komen lukte bij 21-21 (ace Ver Eecke op Fragkos). Erop en erover dacht Sinnesael en hij plaatste een muurtje op Van Schie (22-21). Verhanneman draaide de rollen om voor 22-23, maar het was Colson die het laatste woord had: 25-23 en 2-2.

Roeselare begon de tie-break met 4 servicemissers op 6, maar hield toch gelijke tred. Na een discutabele fase aan het net(fout?) draaide Knack bij 7-8 en niet bij 8-7. Een ace van Vandoorn tussen Vanneste en Ver Eecke zorgde voor de 8-10. De Beul pruttelde nog tegen, maar dan vond Verhanneman het welletjes met drie punten op rij (9-13). Colson scoorde nog op de hoek (11-14) en Sinnesael plaatste nog een laatste blok (12-14), maar Fasteland drukte de Meense hoop de kop in (12-15).

De grootste winnaar van de derby was ongetwijfeld het publiek, want noch Menen noch Roeselare schieten met respectievelijk 1 en 2 punten heel veel op. Voor Menen gaat de riem er 10 dagen af, Knack speelt volgende week zijn eigen toernooi.

Startten voor Decospan Menen: Schouteten, De Beul, Colson, Ver Eecke, Rotty, De Vries, Vanneste/Bille (libero) 


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?