Dikke driepunter in Leuven

lou

21 november 2021

Volley Haasrode Leuven - Decospan Menen: 1-3

Setstanden: 25-22, 25-27, 18-25, 21-25

Een driepunter meebrengen uit Leuven is al vele jaren een moeilijke opgave voor Menen. Ook in de (ijzersterke) heenronde van vorig seizoen was het een van de weinige wedstrijden waarin Decospan niets kon sprokkelen. Maar gisterenavond pakten de Volleystars wel de volle buit tegen een thuisploeg die in de eerste twee sets nochtans sterk weerwerk bood.

Met uitzondering van spelverdeler Lankinen (in de plaats van Brems) koos Frank Depestele voor dezelfde namen die Maaseik tot een vijfsetter dwongen: Kindt-Sinnesael-Andersen-Rotty-Plaskie-Stuer. Bij Leuven nog steeds geen Tuerlinckx, maar het zevental Valkiers-Witvrouwen-De Paepe-Van Elsen-Peeters-Peters-Dufraing had vorige week wel Aalst een 0-3 pandoering gegeven.

Op basis van de setstanden van de laatste twee sets (en zeker de tussenstanden van 3-12 en 7-16 uit set 4) leek Decospan wel te cruisen naar de zege, maar niets was minder waar. In set 1 en 2 stond Valkiers rustig en gevarieerd te verdelen, terwijl bij Menen vooral Rotty de man in vorm bleek (12 punten in de eerste 2 sets en sterk serverend). De eerste set ging na een paar haasje-overs naar Leuven, maar in set 2 trok Menen nipt aan het langste eind (ei zo na werd een comfortabele voorsprong uit handen gegeven).

Vanaf set 3 kwam Vanneste in de ploeg voor Plaskie en de Loppemnaar zorgde mee voor een grote kloof (zeker in set 4 toen bij een keer of 10 na elkaar mocht serveren). Leuven vocht voor wat het waard was (met een sterke Van Elsen), maar Menen overklaste de Brabanders in alle onderdelen (onder meer dankzij een veelvuldig blokkerende Andersen en ook Rotty bleef zijn puntjes meepikken). Vanneste mocht na 107 minuten de matchbal verzilveren.

Dankzij deze fraaie zege heeft Decospan zijn start allerminst gemist. Met 9 op 12 tegen Gent en Leuven uit en Aalst en Maaseik thuis kan je thuiskomen. Volgende week vrijdag (!) zouden daar op papier nog 3 punten moeten bijkomen tegen Achel (dat wel een set kon pakken tegen Maaseik).

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Kindt, Sinnesael, Andersen, Rotty, Plaskie, Stuer (libero)
Kwamen in: Vanneste, Brems

(Stijn)


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?