Drie nieuwe gouden punten erbij

whatsapp image 2022 12 21 at 20.59.52.jpeg

22 december 2022

Caruur Gent - Decospan Menen: 0-3

Setstanden: 22-25, 18-25, 23-25

Het regent gouden punten tegenwoordig voor Decospan Menen. Na de bellezege in Leuven keerden we uit Oostakker zelfs met de volle buit terug. Na de mislukte start (0 op 12) komen we dankzij 4 overwinningen uit de laatste 5 wedstrijden stilaan in rustiger vaarwater. Sinnesael en co gaan zo met een gerust gemoed de feestdagen in.

Na de 3-0 thuiszege tegen Gent, de tiebreakwinst in Leuven en de bekerkwalificatie was Menen met vertrouwen afgereisd naar Gent. Daar nam spelverdeler Degruyter zijn basisplaats weer in ten koste van Brems. Bij Decospan hetzelfde zevental dat Waremme zondag in de eerste twee sets weinig kans liet.

Met een goede De Vries (5 punten) en een even goede Kindt (4 op 11) in de hoofdrol ging set 1 heel lang gelijk op. Het openingsspel ging uiteindelijk naar Decospan dat aanvallend slechts 3 keer in de fout ging (tegenover 3 missers en 3 bloks voor Gent). Capet en Hänninen waren serverend en aanvallend ook in hun dagje en tekenden elk voor 4 punten.

Set 2 kantelde veel sneller in het voordeel van de bezoekers, niet in het minst omdat Kindt met 6 scores en 3 bloks een stilaan wegdeemsterende De Vries overvleugelde. Ook Capet dikte zijn puntentotaal aan met 5 stuks (4 op 4 en 1 straf eenmansblok). Met de connectie met het middencompartiment zat het ook snor (Sinnesael 2 op 2 en Van de Velde 3 op 4). Via 6-8, 11-16 en 15-21 stoomde Menen zo vlot door naar 18-25.

Set 3 leek een walk-over te gaan worden (3-8, 9-16 en 13-20). Met een goede Ver Eecke - ingekomen voor Vandecaveye - aan de opslag werd het alsnog spannend. Menen kwam met de volle buit in zicht plots niet meer tot scoren, maar gelukkig was er nog verlosser Kindt die met zijn achtste punt van de set de tweede matchbal verzilverde bij 23-24.

Dankzij deze 3 punten en door de winst van alle teams boven ons blijven we op de zesde plaats, maar nu wel met 3 punten voorsprong op nummer 7. Na Nieuwjaar zetten we de inhaalmissie verder met een bezoek aan Guibertin (op 8 januari). Daarna volgt een drukke januarimaand met Champions League op 11 januari en 25 januari (tegen Trentino en Karlovarsko) en competitiewedstrijden thuis tegen Aalst en Leuven (op 14 en 21 januari) en een verplaatsing naar Maaseik op 28 januari.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Kindt, Sinnesael, Van de Velde, Hänninen, Capet, Stuer (libero)
Kwam in: Ocket

Star of the Game: Lou Kindt

(Stijn)


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?