Du pain sur la planche...

waremme 1635670835

29 oktober 2021

Decospan Menen - Waremme Volley: 3-1

Setstanden: 25-21, 25-19, 22-25, 25-23

Brood kwam er bij de spelers ook in een seizoen zonder publiek op de plank, maar na gisterenavond kwam er ook eindelijk weer wat geld in de kassa van de bar om dat brood mee te financieren. Tegen Waremme had Decospan ook figuurlijk 'du pain sur la planche'. Ondanks een 2-0 voorsprong had de thuisploeg het absoluut niet onder de markt tegen een enthousiaste tegenstander met de Braziliaan Felicissimo in een glansrol.

Decospan startte de bekerwedstrijd met blijvers Lankinen, Sinnesael, Rotty en Stuer (op de libero). Voor de drie nieuwkomers Andersen, Plaskie en Kindt had Frank Depestele ook een plaatsje in de basis. Waremme deed het met een verrassende opstelling: geen Abinet, Cosemans of Fafchamps, maar wel allemaal nieuwkomers (met uitzondering van de naar de libero verschoven Detandt). Met Schroeven en Van Loon stonden zelfs twee jongens van het geboortejaar 2003 in de basis (later zou daar met Perin nog een youngster van 2004) bijkomen.

De Wawa's schoten het best uit de startblokken, maar de eerste twee bloks van Sinnesael herstelden snel het evenwicht. De 37-jarige Braziliaan Felicissimo antwoordde met drie scores, waardoor Menen bij 5-8 al een eerste time-out nodig had. Het duurde echter tot Sinnesael aan de opslag kwam voor het tij keerde. Van 7-10 ging het in één ruk naar 12-10. Andersen had voor 15-13 een pipe goed doorzien, maar kort daarna stond Menen weer twee punten in het krijt (16-18). Een tussenspurt van achtereenvolgens Plaskie, Kindt, Rotty en Lankinen deed de balans weer naar de thuisploeg overhellen (21-19). De jonge Schroeven scoorde nog voor 21-20 en 22-21, maar na een nieuw killblock van Andersen mocht Rotty afronden voor 25-21. 

Decospan schoot beter uit de startblokken in set 2 en liep snel uit naar 7-2 en 15-7. Het publiek zag dat het goed was, ook al is het nog drukker geweest op de tribunes (herfstvakantie, corona-angst, geen absolute topper als tegenstander?). Na twee opeenvolgende punten van Kindt en een score van Rotty na een perfecte receptie van de ingevallen Vanneste was de tweede set na 23-14 zo goed als binnen. Waremme sputterde nog even tegen, maar bij 24-19 kreeg Andersen de eer om af te ronden.

Bij Menen bleef Vanneste staan voor Plaskie, terwijl bij Waremme Fafchamps, Perin en Kaunisto startten. Felicissimo verschoof naar de opposite en dat zal Menen geweten hebben. De Braziliaan scoorde aan de lopende band (25 op 42 aan 60%), terwijl Menen hoogtes en laaagtes met elkaar afwisselde. Kindt kwam moeilijker tot scoren en bij 6-10 was de thuisploeg al flink op achtervolgen aangewezen. Beetje bij beetje knabbelde Decospan de achterstand weg (mooie pas Bille voor Rotty voor 15-16), maar na 17-18 liep Waremme toch weer uit naar 17-21. Een snelle 3-0 werd het dus niet, want Felicissimo loodste zijn maats naar 22-25 (ondanks een ace van de ingevallen Libert).

Set 4 werd de spannendste van allemaal. Een uitschakeling in de 1/8 finale van de beker in eigen huis zou voor Menen een flinke domper zijn, terwijl Waremme verder groeide in de match. Halfweg de set zag het er echter goed uit voor Decospan. Een sterke Rotty zorgde voor 10-7 en een loeier in de straat van Kindt zelfs voor 13-8. Opnieuw vochten de Wawa's terug tot 14-14, waardoor Brems Lankinen kwam aflossen. Die bediende Vanneste meteen op zijn wenken voor 14-15, maar na een lange rally was het opnieuw de dekselse Felicissimo die kon afronden (16-17). De wolken werden nog iets donkerder bij 17-19, maar dan hadden Rotty en een klaar kijkende Brems er genoeg van. Zijn onderhandse pas naar Kindt over 10 meter voor 22-21 was perfect en na een misser van de bezoekers stond het 23-21. Een gemiste opslag bezegelde het lot van Waremme.

Decospan bekert dus een ronde verder en daarin wordt Knack Roeselare de tegenstander.

Volgende zaterdag komt Aalst op bezoek in Menen en dan zal het niveau toch nog wat naar boven moeten om de 3 punten thuis te houden.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Sinnesael, Andersen, Plaskie, Rotty, Kindt, Stuer (libero)
Kwamen in: Libert, Brems, Vanneste, Bille

Startten voor Waremme Volley: Abreu, Van Loon, Vandooren, Pire, Felicissimo, Schroeven, Detandt (libero)
Kwamen in: Fafchamps, Perin, Kaunisto

Star of the game: Seppe Rotty

Statistieken


Vragen?
Lid of sponsor worden?