Eerste nederlaag in Leuven

05 november 2020

img 8785

BDO Haasrode-Leuven - Decospan Menen: 3-1

Setstanden: 19-25, 25-22, 31-29, 25-20

Decospan Menen is er op bezoek in Leuven niet in geslaagd om zijn ongeslagen reeks door te trekken. Nochtans zag het er na set 1 heel goed uit, maar gaandeweg zakte het niveau, terwijl vooral de receptie-hoeken van Leuven steeds beter uit de verf kwamen.

Set 1 benaderde de perfectie. Veel opslagdruk en vooral een zeer hoog aanvalspercentage (74%), met nog drie bloks erbovenop. Vooral Colson was in het openingsspel oppermachtig. 

Geen vuiltje aan de lucht dus, maar in set 2 sloop er meer en meer afval in het spel. Leuven - nu met Coosemans aan de pas - maakte er gretig gebruik van en klom halverwege de set op voorsprong. Via 16-14 en 21-16 ging het naar 25-22.

Alles te herdoen dus en dat leek in eerste instantie ook te lukken voor Decospan. Bij 13-17 werd een eerste bal echter onbegrijpelijk afgefloten. Een netrolace en wat concentratieverlies later stond het plots 17-17. Nek aan nek gingen beide teams het - lange - seteinde in. Leuven kreeg de meeste setballen en toen de aanval van Lakpov bij 30-29 in het blok strandde, klom Leuven op voorsprong.

Nog maar eens een 2-3 dan maar op verplaatsing? Zo ver kwam het niet. De recepties kwamen steeds minder tot bij setter Lankinen en scoren lukte ook steeds moeilijker. Aan de overkant lukte het wel bij de receptie-hoeken Baetens en Hofmans. De weggedeemsterde Lapkov werd nog vervangen door Dedeyne, maar ook die kon het tij niet meer keren. Bij 23-17 toverde Rotty nog 3 opeenvolgende aces uit zijn rechterarm, maar het kalf was dan al vertrokken. De eerste matchbal was meteen de goede.

Menen leed dus een eerste nederlaag van het seizoen. Geheel onlogisch was dat niet - met Van Walle en Baetens hebben de Brabanders toppers in de rangen - maar op basis van de eerste set, zat er meer in. Zaterdag volgt een nieuwe kans tegen het Gent van De Vries, De Beul en Vandecaveye. De Oost-Vlamingen dwongen gisterenavond ei zo na een tie-break af in Maaseik. Opletten dus!

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Lapkov, Colson, Sinnesael, Vanneste, Rotty, Stuer (libero)
Kwamen in: Libert, Dedeyne, Bille, Brems

Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?