Eerste topper levert eerste tiebreakwinst op

60 low 1636309989

07 november 2021

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 25-20, 19-25, 23-25, 25-22, 15-13

Decospan Menen begon zaterdag aan een zwaar drieluik, met achtereenvolgens Aalst, Maaseik en Leuven als tegenstanders. De start hebben de Volleystars in ieder geval niet gemist, want in een zinderende sfeer toonde Decospan zich de betere van Lindemans. De scenarioschrijver van deze eerste topper had zich niet gespaard, want van een 1-0 voorsprong ging het naar 1-2 achter, om uiteindelijk toch met 3-2 aan het langste eind te trekken! Als deze match het spanningsniveau van de volgende thuiswedstrijden bepaalt, zal de Hel van Mjinde snel terug branden als vanouds!

De eerste helft van set 1 ging netjes gelijk op. Nadat Aalst het eerste punt maakt via een sterk aanvallende Bogachev gaat er telkens een punt afwisselend naar Aalst en Menen. Bij 13-13 mist Bogachev een opslag, waarna een sterk spelende Kindt een kloofje kan maken met zijn opslag (15-13). Met een mooie aanval van Plaskie en een blok van kapitein Sinnesael en Lankinen lijkt de grensploeg vertrokken om de eerste set binnen te halen. Aalst voelt dat Menen sterker in de wedstrijd zit en wisselt Baetens voor Van de Velde bij een stand van 19-15. Door opslagmissers kan Aalst geen vuist meer maken en loopt Menen uit tot 22-15. Aalst probeert nog via een ultieme wissel het tij te keren en keert via een sterk spelende Overbeeke terug tot 24-20, maar na een opslagmisser van de Nederlander is de eerste set voor Decospan.

Vanaf het begin van set 2 is Menen aangewezen op achtervolgen. Na een tweetal aanvallen van Rotty die landen aan de verkeerde kant van de zijlijn en een slechte pass van Andersen lopen de bezoekers uit tot 1-5. Daarna zien we een heel sterk spelende Duitser Bogachev die via twee magistrale aanvallen de kloof nog groter maakt, 2 -7. Na een toetsfout bij Aalst en de nodige frustraties bij Seppe Baetens krijgt Menen even terug ademruimte en terugkeren tot 9 -12. Rotty maakt de bezoekers nog wat nerveuzer met een mooie aanval en een power service en brengt de score op 11-12. Na een opslagreeks (3 punten) van Droszynski lijkt de veer gebroken bij Decospan. Een TO van Menen na een ace van Bogachev (12 -17) is het enige wat coach Depestele kan doen om de rust in de ploeg te doen terugkeren. Zonder hoogstaand volleybal lopen de bezoekers uit tot 18-24. Dedeyne mag serveren waarna Plaskie met een mooie aanval de bezoekers dwingt tot een TO. Bogachev maakt de echter set af (19-25).

In het begin van set 3 is Menen opnieuw op achtervolgen aangewezen. Bij 2-7 maakt Bogachev met een ace nogmaals duidelijk dat hij een sterke aanwinst is voor Lindemans Aalst. De machine bij Menen draait een beetje vierkant waardoor Rotty vervangen wordt door Vanneste. Toch keer Menen met Kindt als sterkhouder terug tot 9-9. De tweede helft van set 3 verloopt gelijkopgaand en via een eenmansblok van Dedeyne op Vigil komt Menen naast Aalst bij een stand van 23-23. Een totale opslagmisser bij Rotty zorgt ervoor dat de bezoekers de setwinst ruiken en Overbeeke maakt het af 23-25.

Bij de start van set 4 zorgt een outaanval van Bogachev ervoor dat Menen op voorsprong komt. Met Dedeyne aan de opslag en Van De Velde die door het midden wil aanvallen, maar niet verder geraakt dan het net komt Menen op 2-0 voorsprong. Kindt mist een aanval en wanneer Bogachev een bal in zijn brievenbus dropt staat het 3-3. Daarna is Menen even sterk als Aalst en gaat het snel naar 11-11. Met 2 missers bij de bezoekers en een mooie opslag van Plaskie afgewerkt met een putje vanop drie meter slaat Menen een kloofje 14-11. Menen kan die voorsprong vasthouden en pakt de set met 25-22.

Het eerste punt van de tie-break gaat naar Menen dat via de opslag van Rotty druk zet bij libero Verstraete. Bij de voorsprong van 4 -1 neemt Aalst een time-out, maar een mooie pass van de ingevallen Brems naar Kindt zorgt ervoor dat Menen kan uitlopen naar 5-1. Daarna verschijnt Bogachev weer op het toneel en keert Aalst terug naar 5-4. Tijdens de daarop volgende time-out spreekt Depestele zijn troepen moed in en dat mist zijn effect niet! Een technische aanval en een mooie opslagreeks van Kindt aangevuld met een blok van Sinnesael brengen het vuur helemaal terug in de Hel van Mjinde (7- 5). Bogachev antwoordt met een indrukwekkende reeks (7-8). Een aanval door het midden van Sinnesael zorgt ervoor dat Menen terug kan aansluiten (8-8). Een aantal slechte fases en opslagmissers van beide ploegen maken dat het scorebord op 12-12 komt te staan. Kindt blokt en legt een balletje in de brievenbus van Bogachev waardoor Menen op 14-13 komt. Het matchpunt was een toonbeeld van doorzetting. Dedeyne verdedigde twee keer fantastisch, Brems pakte uit met een ultieme pannenkoek, waarna Overbeeke bij de derde poging in de fout ging. 15-13 en ontladig alom!

Deze tie-breakzege in een spannende en gelijkopgaande wedstrijd bezorgt Decospan Menen ongetwijfeld de dosis vertrouwen die nodig is om het Greenyard Maaseik volgende zaterdag moeilijk te maken. Bij Aalst hadden ze de afloop van de eerste komst naar Menen toch iets anders voorgesteld.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Kindt, Sinnesael, Andersen, Rotty, Plaskie, Stuer (libero)

Kwamen in: Brems, Dedeyne, Vanneste, Libert

Startten voor Lindemans Aalst: Droszynski, Overbeeke, Baetens, Bogachev, Van De Voorde, Vigil, Verstraete (libero)
Kwamen in: Ondrovic, Van De Velde, Van Hoyweghen, Rybicki

Star of the Game: Lou Kindt

Statistieken

(verslag: Frederik)


Vragen?
Lid of sponsor worden?