Eindelijk...

mp1 decospan vt menen0

22 oktober 2021

Vanavond slaan Decospan Menen en Caruur Gent de jaargang 2021-2022 van de EuroMillions Volley League op gang. Eindelijk ... want de laatste officiële wedstrijd dateert van 28 maart (1-3 stuntzege in Maaseik). 

Meer dan een half jaar later trekt Menen richting Gent. De Oost-Vlamingen kregen een kwaliteitsinjectie met onder meer de overstap van de ervaren Martijn Colson (geschorst voor de eerste wedstrijd) en Anshel Ver Eecke (enkel achteraan inzetbaar). Tegelijk zagen ze beloftes Lennert Van Elsen (Leuven) en Simon Plaskie (Menen) vertrekken. Met Gilles Vandecaveye en Jente De Vries lopen er wel nog twee andere belangrijkse spelers met een Menens verleden rond. Omgekeerd speelden Leonis Dedeyne en Lowie Stuer nog voor Gent.

Aan Meense zijde iets minder verschuivingen dan de voorbije jaren, maar met Martijn en Anshel zijn wel een sterkhouder en monument vertrokken. Hun vervangers zijn de Deen Simon Andersen en Simon Plaskie. Lou Kindt komt dan weer over van Maaseik als opvolger van Trifon Lapkov. Voor het overige is iedereen gebleven.

Op papier lijkt Decospan Menen dus gewapend om de derde plaats van vorig seizoen over te doen, maar nogal wat tegenstanders zijn ook versterkt, met Leuven op kop (met Tuerlinckx, Valkiers, Dufraing en Van Elsen). Bij Aalst zijn Overbeeke en Baetens terug en bij Achel is Van Walle ongetwijfeld belust op revanche. 

De competitie kondigt zich dus als interessant aan, maar dat is eigenlijk ieder jaar zo. Waar wij vooral naar uitkijken, is weer te kunnen spelen met publiek. Een maand geleden was dat nog een evidentie, maar ondertussen schieten de curves weer omhoog. In de hoop geen motor te worden van de pandemie hebben alle clubs alvast besloten om met het Covid Safe Ticket te werken. Op die manier kunnen we na de thuiswedstrijden tegen Waremme (30/10), Aalst (6/11) en Maaseik (13/11) nakaarten in de bar.

Ben je net als ons razend benieuwd om te zien hoe de Volleystars het er vanavond vanaf brengen? Zet dan de livestream open vanaf 20u30.

Ben je er liever live bij? Reserveer dan je ticket op de website van Caruur Gent.

We wensen 'trainer van het jaar' Frank Depestele en zijn troepen in ieder geval heel veel succes toe, met hopelijk minder blessures en coronaperikelen dan vorig jaar.


Vragen?
Lid of sponsor worden?