Europees avontuur begint op Gran Canaria

las palmas groep.jpeg

30 november 2021

Vanmorgen is de voltallige ploeg vertrokken vanop Zaventem naar Gran Canaria. Daar speelt Decospan morgenavond de 1/16 finale van de CEV Cup tegen het plaatselijke CV Guaguas Las Palmas.

De tegenstander speelde van 1990 tot 1994 vijf keer op rij kampioen in Spanje en herhaalde dat kunstje vorig seizoen, toen ze ook de Copa del Rey pakten. Dit jaar staan ze tweede met 22 punten uit 9 wedstrijden. In de vorige thuiswedstrijd werd de vijfde uit het klassement - het Río Duero Soria van oude bekende Xavi Folguera - met 3-0 opzij gezet. Geen klein bier dus. 

Als Spaans kampioen kwam Las Palmas half oktober al uit in de voorronde van de Champions League. Daarin werden ze na een golden set (15-13) gewipt door het Bulgaarse Hebar Pazardzhik (nu in de groep van Knack Roeselare). Het vangnet van de CEV Cup wachtte en daarin werd in de vorige ronde het Sloveense Kamnik uitgeschakeld. Nu wacht in de 1/16 finale de derde uit de Belgische competitie. De heenmatch wordt morgen gespeeld om 19u30 plaatselijke tijd (20u30 bij ons), de terugmatch op woensdag 8 oktober in de Tomabelhale in Roeselare.

De kern van Guaguas Las Palmas bestaat uit een mix van Spanjaarden, Brazilianen, een Cubaan en een Amerikaan. Hoe sterk die voor de dag zullen komen, proberen we mee te geven via updates op onze Facebook-pagina. De voorziene livestream werd in extremis geannuleerd.


guaguas

Vragen?
Lid of sponsor worden?