Europees avontuur houdt op in Roeselare

las palmas 2

09 december 2021

Decospan Menen - Guaguas Las Palmas: 0-3

22-25, 20-25, 19-25

In de Tomabelhal in Roeselare heeft Decospan Menen niet opnieuw kunnen stunten. Na het 1-3 verlies op Gran Canaria moesten Sinnesael en co ook in eigen land hun meerdere erkennen in het Spaanse Las Palmas. Het Europese avontuur blijft dit seizoen dus beperkt tot één ronde. Las Palmas ontmoet in de achtste finales dan weer Haasrode-Leuven.

Zonder hoofdaanvaller Kindt hield Menen, met vervanger Dedeyne, aangevuld met de klassiekers Rotty, Plaskie, Sinnesael, Andersen, Lankinen en Stuer, in set 1 goed stand. De Spanjaarden hadden echter meer gestalte en meer power, en dat gaf de doorslag in moneytime. In set 2 liep Las Palmas uit naar 5-8 en 9-16, onder meer dankzij de Cubaanse globetrotters Escobar (11 op 21) en Hernandez (9 op 12). Decospan knabbelde er wel nog wat puntjes af, maar bij 20-25 was de kwalificatie een feit. In de derde set stuurde de Spaanse coach al zijn invallers het veld op, terwijl bij Menen werd geëxperimenteerd met Plaskie op de hoofdaanval. Het mocht niet baten en na 72 minuten zat de match erop.

De komende week kan de focus nu volledig naar de dubbele bekerontmoeting met Caruur Gent. De thuiswedstrijd wordt gespeeld om donderdag 16 december om 20u, de uitwedstrijd in Gent op dinsdag 21 december om 20u.

Startten voor Decospan Menen: Dedeyne, Lankinen, Andersen, Sinnesael, Plaskie, Rotty, Stuer (libero)
Kwamen in: Brems, Vanneste, Libert


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?