Felle strijd levert deugddoende zege op

img 5283

26 maart 2023

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 3-2

Setstanden: 15-25, 25-23, 25-14, 23-25, 15-13

Op speeldag 5 van de Champion Play-offs heeft Decospan Menen eindelijk zijn eerste zege gepakt. Net als in de reguliere competitie was het dus lang wachten op de eerste punten, twee in dit geval. Het publiek kreeg gisterenavond wel een wedstrijd met wisselende kansen te zien, met een ultieme remonte in de tiebreak.

Geen verrassingen in de opstelling van Frank Depestele voor dit duel tussen de nummers 5 en 6 uit de play-offs. Basil Dermaux wordt zo elke wedstrijd meer de aanvalsleider van Decospan Menen, aanvallend gesteund door Maxime Capet in deze fase frisser lijkt dan zijn collega receptie-hoek uit Finland. Voor Sinnesael startte de avond frustrerend, maar uiteindelijk liet de afscheidnemende kapitein toch 8 aanvallende punten en bij 10-11 in de tiebreak een doorslaggevend blok noteren.

De hoop op puntengewin werd in set 1 al snel de kop ingedrukt. Met twee tipballen kon Sinnesael de schijn nog hoog houden tot 9-11, maar daarna lag de foutenlast van de thuisploeg veel te hoog. Ook de inbreng van Kindt (op de hoek) en Bille kon het tij niet keren. Robbe Van de Velde bewees zijn hoogvorm met een N'Gapeth-aanval op setpunt (15-25).

De tweede beurt startte beter met Dermaux aan de opslag (3-0) en aan het kanon op positie 1 (4-1). Van de Velde herstelde met een ace. Beide ploegen scoorden nu om beurt tot 12-12. Een foutje van Baetens (op de libero), een score van Dermaux en een klaarkijkende Hänninen leverden een driepuntenkloof op (15-12). Dat verschil hield stand dankzij een sterk intermezzo van het Meense middencompartiment (19-16). In moneytime naderde Lindemans nog tot 23-22, maar een pipe van Capet zorgde voor setwinst.

Set 3 werd een walk-over met een aanvallende 14 op 20 (70%) en drie bloks. De Aalsterse motor sputterde nu helemaal, waardoor de bezoekende coach koos voor een andere spelverdeler (Hoff) en een andere middenman (Sanches). Die tandem zou in set 4 nipt mee de tiebreak afdwingen (23-25).

Zoals wel vaker leverde het duel tussen Menen en Aalst dus een vijfde set op. Die startte het best voor de beter serverende bezoekers (3-6). Draaien deden we bij 6-8. Twee punten op rij ontstond er daarna discussie aan de scheidsrechterstoel, met evenveel punten voor Aalst. Bij 10-11 slaagde de kapitein himself er echter in om zijn overbuur Sanches af te blokken. Decospan rook bloed en benutte via Capet de eerste matchbal bij 14-13.

Zowel Menen als Aalst tellen halverwege de play-offs 4 punten. Voor de eerste twee wachten de titelfinales, de nummers 3 en 4 sluiten af met een Europees ticket. De nummers 5 en 6 nemen het op tegen de nummers 7 en 8. Het kan dus dat er dan nog twee extra wedstrijden gespeeld moeten woren. Bij een stevige revanche in Gent volgende zaterdag kan een eerste stap gezet worden om dat scenario te vermijden.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Dermaux, Capet, Hänninen, Van de Velde, Sinnesael, Stuer (libero)
Kwamen in: Kindt, Bille

Star of the Game: Basil Dermaux


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?