Geen nieuwe stunt tegen Maaseik

01 maart 2020

img 0002

Greenyard Maaseik - Decospan Volley Team Menen: 3-0

25-17, 25-17, 31-29

In het verre Limburg heeft Decospan de stunt van vorige week niet kunnen herhalen. In eigen huis kwam Maaseik - met Maan en een efficiëntere Teppan - een stuk secuurder uit de hoek. Menen kon enkel in set 3 weerwerk bieden, maar ook die ging met 31-29 naar de thuisploeg.

Al vrij vlug werd duidelijk dat de thuisploeg de intentie had om te winnen, want het liep vrij vlot uit naar 3-1 en 7-3 en dit door hun zware opslagdruk. Het sein voor onze coach om een eerste time-out te nemen en blijkbaar hielpen de woorden van onze coach want Decospan Menen kon milderen tot 8-6 dankzij 2 mooie opslagen van De Vries, maar dichter konden we niet komen. Integendeel, de thuisploeg schakelde nog een tandje hoger en liep terug uit naar 13-9 en 18-12 en dit door hun medical joker Teppan en Kvalen (ex-Menen). Decospan Menen kon daar niets meer tegenover zetten en zo mocht de thuisploeg set 1 binnenhalen met 25-17.

Ook in set twee keek Decospan Menen meteen tegen een 3-0 achterstand aan. Net als in set 1 diepte de tandem Teppan-Kvalen de kloof uit tot 8-2. Even was er nog een tikkeltje hoop voor Menen om terug te keren (8-4), maar een echte vuist konden we voor de rest niet maken, waardoor ook set 2 naar de thuisploeg ging.

Na de 3-1 voor Maaseik, tapte Menen uit een ander vaatje en kon het gelijke tred houden tot 8-8. Alweer was het Kvalen die zijn ploeg op voorsprong bracht (13-10). Decospan vocht zich echter terug in de wedstrijd, onder aanvoering van De Vries in aanval en Colson aan de service (17-18). Het werd vanaf aan dan een steekspelletje waarin beide teams elkaar geen duimbreed meer toegaven. De eerste setbal was voor Decospan Menen, maar die werd tenietgedaan door de thuisploeg. Bij 27-26 kreeg Maaseik een eerste matchbal. Die werd niet verzilverd, maar na een spannend slot haalde Greenyard uiteindelijk de set binnen met 31-29.

Met uitzondering van set drie konden de jongens van coach Depestele op geen enkel moment een vuist maken en zal de  derde wedstrijd beslissen wie zich zal kwalificeren voor een plaats bij de top 4.

Volgende zaterdag krijgt Decospan een nieuwe kans om alsnog door te stoten naar de play-offs. Doordat Maaseik als derde eindigde genieten de Limburgers dan wel opnieuw van het thuisvoordeel.

Decospan Menen: Schouteten, De Vries, Colson, Sinnesael, Rotty, Ver Eecke, Vanneste (libero)
Kwamen in: Brems, Libert, Ekstrand, De Beul

Vragen?
Lid of sponsor worden?