Geen slotakkoord voor seizoen 2019-2020

17 maart 2020

img 1504 1573474148

Het seizoen 2019-2020 begon al rijkelijk laat (op 20 oktober) en nog geen 5 maanden later zit het er al op. Vorige week was er nog even sprake van uitstel, maar kort daarna viel het doek definitief over de EuroMillions Volley League. Nog even later kwam er een algemene afgelasting voor de lagere niveaus en alle jeugdcategorieën. Dat betekent dat er de komende maanden nergens nog gevolleybald wordt in ons land.

De boosdoener draagt een naam die voor eens en voor altijd in ons geheugen gegrift zal staan: corona, het uiterst besmettelijke en gevaarlijke virus dat nadat het eerst in China schade had aangericht nu ook bij ons volledig op toerental is gekomen. Als club staan we uiteraard volledig achter de beslissing om de competitie stop te zetten (zonder kampioen) en kunnen we alleen maar hopen dat de strijd tegen de epidemie binnen afzienbare tijd gewonnen kan worden. De gezondheid van onze spelers en supporters en van de bevolking in het algemeen is nu de allergrootste prioriteit.

De maatregelen die nu door de overheid worden opgelegd, zijn levensnoodzakelijk, maar dat neemt niet weg dat we ondertussen al flink wat strepen door onze rekening hebben moeten trekken. De laatste 3 thuiswedstrijden komen er niet, de Kiekenfret wordt uitgesteld en op Menen Duivelt wordt het wachten tot 2021. Of Menen Beacht wel kan doorgaan, is op dit moment zeer twijfelachtig. Net als voor tal van andere organisaties en bedrijven zorgt het coronavirus dus voor een domper aan de inkomstenzijde.

Ook voor de spelers kwam vorige week abrupt een einde aan het seizoen. Zij krijgen de kans niet meer om het seizoen in schoonheid af te sluiten en afscheid te nemen van het publiek. En ze kunnen plots niet meer doen wat ze het liefste doen: volleyballen. Ondertussen kon Linus terugkeren naar Zweden en alle andere spelers zijn inmiddels bij hun familie in ons land, Frankrijk of Nederland. Voor uitspraken over wie we volgend seizoen terugzien in Menen, is het op dit moment veel te vroeg.

Afsluiten doen we met een hart onder de riem voor iedereen. Probeer het positieve te halen uit de komende weken, respecteer nauwgezet de opgelegde maatregelen en blijf gezond!

Vragen?
Lid of sponsor worden?