Gemiste kans

kobe brems

07 november 2019

Decospan Volley Team Menen - BDO Haasrode Leuven: 3-2

Setstanden: 17-25, 25-19, 24-26, 25-22, 15-8

Ik beken, bij een overwinning zijn we altijd iets sneller om een wedstrijdverslag te schrijven. Meestal is dat dan ook iets langer dan bij een verliesmatch. Hoe het dan komt dat het lezen van dit verslag toch niet al te veel van uw tijd zal kosten? Omdat de overwinning eigenlijk een verlies was ...

Veel druk op de ketel bij aanvang van de match. En dat was eraan te zien in set 1. Aanvallend ging Menen al te vaak in de fout, serverend konden geen brokken gemaakt worden en onze hoofdaanvaller kwam veel moeilijker tot scoren dan we van hem gewoon zijn. Leuven hoefde zo zelfs niet denderend te spelen om Decospan met 17-25 'af te kuisen'.

Een bleke De Vries en spelverdeler Schouteten betaalden het gelag voor de belabberde eerste set. Colson verhuisde net als in Roeselare naar de opposite, waardoor De Beul in de ploeg kwam. De jonge Brems mocht de passen versturen. Plots pakte de mayonaise wel. Colson haalde met succes zijn hamer boven, Rotty stak Van Walle serverend in zijn broekzak en het publiek leefde op. Bij 16-9 had Leuven zelf amper 4 punten gescoord, want 5 services waren in het net gestrand. Om maar te zeggen, de Brabanders leken rijp voor de slachtbank. De 25-19 gaf de burger moed.

Bij 4-8 in set 3 leek een golden set echter weer heel veraf. Geen nood, twee nieuwe bloks op Van Walle zorgden voor de 9-9. Decospan ging erop en erover en toen De Beul Baetens afstopte zag het er heel mooi uit (21-17). Tot grote ontgoocheling van iedereen met een groen-zwart hart ging deze riante voorsprong nog verloren door eigen fouten, een misverstand en een blok op Colson (die het nochtans voortreffelijk deed als gelegenheidshoofdaanvaller). Bij 24-26 mocht Leuven de kwalificatie vieren. 

Set 4 en 5 werden nog binnengehaald door Decospan, maar de bittere pil verzachten deed dat niet echt.

Zaterdag steekt Decospan het land over naar Maaseik. De week erna moet op woensdag geoogst worden tegen Achel en hopelijk rapen we op zaterdag ook iets tegen Aalst. Van de wedstrijd van gisteren onthouden we dat het in set 2 en 3 echt goed was, met helaas een gemiste kans op het einde.

Startten voor Decospan Menen: Schouteten, De Vries, Sinnesael, Colson, Rotty, Ver Eecke, Ekstrand (libero)
Kwamen in: Libert, Brems, De Beul

(Stijn)


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?