Good vibes in Aalst

aalst menen

14 april 2022

Lindemans Aalst - Decospan Menen: 1-3

Setstanden: 18-25, 25-22, 18-25, 22-25

Ook bij het tweede bezoek aan Lindemans Aalst heeft Decospan Menen de volle buit gepakt. Na de 0-3 van midden februari werd het deze keer 1-3. Menen breit zo een mooi verlengstuk aan de overwinning tegen Maaseik en is zo weer een stap dichter bij de titelfinale. Daarvoor is morgen in eigen huis echter opnieuw een driepunter nodig. 

Decospan startte opnieuw met Mathieu Vanneste voor Simon Plaskie. De Loppemnaar zou bedanken door bijna de helft van alle recepties te pakken en ook aan het net pikte hij zijn graantje mee. De meeste aanvallende graantjes waren echter zoals wel vaker voor topscorer Lou Kindt en voor Mister Pipe en Star of the Game Seppe Rotty. Ook op de afspraak vanaf de eerste opslag: libero Lowie Stuer met meer dan één geslaagde defense.

Na een evenwichtig wedstrijdbegin kon Decospan een eerste kloofje maken bij 5-7 en 6-10 (killblock Sinnesael). Even later was de trein helemaal vertrokken richting 10-15, 13-18 en 14-21. Menen was nagenoeg foutloos, terwijl de thuisploeg te vaak in de fout ging (6 opslagmissers, 4 aanvalsfouten en 2 afgeblokte pogingen in deze set). Decospan hoefde zo zelf maar 13 keer te scoren (aan 72%), netjes verdeeld over Rotty (4 punten), Kindt (3) en Sinnesael, Andersen en Vanneste (2). De outserve op setbal van Vandevoorde was illustratief voor de foutenlast van Aalst.

Wanneer Aalst de eigen fouten kon beperken, kwam de thuisploeg in de wedstrijd. Overbeeke werd eerst nog afgeblokt door Vanneste (3-4), maar daarna was de Nederlander ontketend. Niet alleen fysiek (9 op 14 in deze set), maar ook verbaal, met bij 19-17 een gele kaart voor iets te onsportief vieren. Decospan putte er energie uit en knokte zich met twee scores van Kindt naar 19-19. Het dubbeltje viel uiteindelijk naar de kant van Lindemans dat kon afronden via Van De Velde (23-21), Rybicki (24-21) en Overbeeke (25-22).

Set 3 begon met vier reeksen: Aalst naar 5-2, Menen naar 5-7 (3 pipes op rij van Rotty), Aalst naar 8-7 en Menen naar 8-12 (5 fouten van Lindemans). Aalst was ondertussen weer in hetzelfde bedje ziek, terwijl Lankinen twee keer op rij de ingevallen Baetens mocht afblokken op positie 4 (9-15). Bij 11-18 mocht ook Rotty een blok zetten op zijn voornaamgenoot. Lankinen deed er het punt daarna nog een ace bovenop. Na de 16-21 van Overbeeke werd het dankzij de videochallenge 16-22 in plaats van 17-21 (Kindt op de vingertippen van het Aalsterse blok). Net als in de eerste set leverde een gemiste opslag setwinst op (18-25).

Set 4 zou tot halverwege de spannendste worden van de avond. Rybicki begon met een killblock op Kindt, maar sterke Lou toverde even later een magistrale legbal uit zijn hoed (6-5). Dat kunstje zou hij nog eens overdoen voor 13-13. Tussendoor was vooral Rotty succesvol en kon Andersen een knappe steekpas verzilveren. Bij Lindemans moest Rybicki met krampen naar de kant, en net dan duwde Decospan door. Rotty tweemaal van achter de driemeterlijn (13-14 en 14-17) en een door Akselinks doorziene freeball namen de zenuwen weg bij de opnieuw talrijk meegereisde Menense fans (16-20). Met Van Hoyweghen aan de opslag milderde Aalst nog tot 22-23, maar daarna was het aan Kindt om de kroon op het werk te zetten. Score voor 22-24 en ace voor 22-25.

Decospan Menen blijft zo met 6 op 9 in de running voor de titelfinale. Begin dit jaar waarschuwden we nog voor het vel en de beer in de aanloop naar de halve finale van de beker. Misschien moeten we dat deze keer maar niet doen...

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Andersen, Sinnesael, Rotty, Vanneste, Kindt, Stuer (libero)
Kwamen in: Plaskie, Dedeyne, Brems

Star of the Game: Seppe Rotty

(Stijn)


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?