It's a wrap

Gilles Vandecaveye

07 mei 2024

Anderhalve week geleden is het ondertussen al dat Lowie Stuer de laatste bal van jaargang 2023-2024 op de Rekkemse vloer deponeerde. Stiekem beginnen we het al een beetje te missen. Tijd voor een laatste terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik naar het volgende.

Zoals we in de eerste nabeschouwing al schreven, werden alle vooropgestelde doelen zelfs na een tumultueus jaar behaald: een tweede bekerfinale op rij, de play-offs en een Europees ticket. Grote constante was het gebrek aan constante, maar door op het juiste moment te pieken, oogt de eindbalans toch positief.

Voortbouwen op wat goed was en corrigeren wat minder goed was. Dat wordt de taak van Julien Lemay in zijn debuutjaar. Hij kan daarvoor rekenen op zeven blijvers: Volleystar van het jaar Gilles Vandecaveye, middenmannen Jasper Verhamme en Arno Van de Velde, spelverdeler Thiemen Ocket, opposite Eliot De Vleeschhauwer, libero Yentl Bille en receptie-hoek Mathieu Vanneste.

Aan inkomende zijde komen Anshel Ver Eecke (op de libero) en Akseli Lankinen (aan de pas) terug. De drie andere nieuwkomers liggen ondertussen ook vast. Hun namen communiceren we heel binnenkort.

Bij de vertrekkers hebben Lowie Stuer, Basil Dermaux en Seppe Van Hoyweghen ondertussen een nieuwe bestemming gevonden. De kapitein gaat aan de slag bij Caruur Gent op de receptie-hoek. Seppe wordt dan weer de opvolger van Sander Depovere bij Knack Roeselare. Basil keert na een jaar revalideren terug naar zijn moederclub, waar hij de concurrentie zal aangaan met de Mexicaan Diego Gonzalez. We hadden graag nog wat langer kunnen genieten van de kwaliteiten van Basil, maar door zijn ijzersterke debuutjaar bij ons verscheen hij iets te nadrukkelijk op de radar van de Roeselaarse sportieve cel. Ondanks het vertrek van Simon Plaskie (Berlijn) en het afscheid van Sander Depovere zullen er zo met Seppe, Basil, Pieter Coolman, Matthijs Verhannemen en Seppe Rotty opnieuw vijf spelers met een verleden in Menen te spotten zijn bij de kampioen.

Nu onze sportieve cel het huiswerk rond heeft, is nog maar een deel van het werk in het tussenseizoen afgewerkt. De commerciële cel is alvast druk in de weer met het bezoeken van bestaande partners en potentiële nieuwe partners. Tegelijk geeft Spotdesign onze huisstijl een nieuwe look. En Julien is alvast begonnen met het plannen van de voorbereiding. Die zal trouwens al begin augustus starten, aangezien de eerste speeldag van de competitie al in het weekend van 21 september wordt afgewerkt. De week ervoor nemen we het zelfs al op tegen Knack in de Supercup.

En dan is er nog de sporthal. Het uitgangspunt blijft om de nieuwe competitie te starten in de vertrouwde zaal. In het atelier werden de voorbije maanden alle nodig voorbereidingen getroffen. De eerste concrete resultaten daarvan zullen nog deze maand te zien zijn. Om dan tegen het bouwverlof elke week vooruitgang te boeken.

(Stijn)


Vragen?
Sponsor worden?