Knack maat te groot voor Menen

knack

05 november 2019

Knack Roeselare - Decospan Menen: 3-1

Setstanden: 25-14, 25-18,19-25, 25-10

Nadat beide teams hadden verloren in zowel de vorige wedstrijd van de regulaire competitie als in de heenmatch van de 1/16 finale van de Beker van België mochten ze zich op zondagmiddag opmaken voor de eerste West-Vlaamse confrontatie in de EuroMillions Volley League.

Schiervelde was dan ook redelijk vol gelopen voor deze West-Vlaamse derby, waarin de thuisploeg zich geen verlies kon veroorloven en Decospan zoals gewoonlijk als underdog aan de wedstrijd kon beginnen.

Het werd meteen duidelijk in set 1 dat de thuisploeg de ambitie had om te winnen, want in een mum van tijd stonden we 6-2 in het krijt. Even konden we milderen tot 6-4, maar dan schakelde Knack Roeselare nog een tandje groter zodat ze verder uitliepen naar 16-8 en 20-8. Een onomkeerbare situatie voor Decospan dat deze keer nochtans niet ten onder ging in receptie, maar geen antwoord had in aanval. Kapitein Hendrik Tuerlinckx mocht de eerste set afronden met 25-14.

Net als in set 1 ging de thuisploeg gretig van start (5-2), maar een tweemansblok op Tuerlinckx zorgde voor 6-4. Vanaf dit moment ging het gelijk op tot 12-12, maar wanneer onze kapitein werd afgeblokt en daarbovenop nog een driemansblok werd gezet op Ver Eecke keken we terug tegen een 17-13 achterstand aan. De thuisploeg onder aanvoering van een ontketende Tuerlinck en de Griekse receptie-hoek Fragkos liep nog verder uit naar 24-18 en versierde zo een eerste setbal. Die wer mooi op de grond getimmerd door alweer Hendrik Tuerlinckx (25-18).

Depestele speelde alles of niets in set 3 en posteerde Colson op de opposite ten koste van De Vries. Deze wissel leek een goeie zet, want met Colson aan het net was het iedere keer punt voor Menen. Zo was het deze keer de thuisploeg die op achtervolgen aangewezen was (3-6). De thuisploeg vond geen gepast antwoord op de aanvallen van Martijn, waardoor Decospan verder uitliep naar 7-13. Wanneer de overige spelers van Decospan ook wat gerichter gingen serveren, wankelde de thuisreceptie. Bij 18-24 kreeg Menen een eerste setbal. De tweede was uiteindelijk de goede (opslagmisser Knack).

De thuisploeg was duidelijk niet aangeslagen door het verlies van set 3, want in geen tijd keek Decospan Volley Team Menen tegen een achterstand van 11-4 en 16-5 aan. Die achterstand kwam Menen niet meer te boven, waardoor de thuisploeg gemakkelijk kon afronden (25-10).

Komende woensdag spelen we de terugwedstrijd in de 1/4 finale van de beker van België tegen BDO Haasrode Leuven. Daarin moeten we eerst een 3-0 of 3-1 zien te behalen en daarna de golden set winnen om ons te plaatsen voor de halve finale.

Speelden voor Decospan Menen: Brems, Sinnesael, De Vries, Ver Eecke, Rotty, Colson. Libero: Bille / Ekstrand

Kwamen in: De Beul, Schouteten

(Pluto)


Vragen?
Lid of sponsor worden?