Lowie en Mathieu 2 jaar langer bij ons

mathieu lowie.jpeg

30 maart 2022

Na de contractverlengingen van Jelle Sinnesael en Frank Depestele blijven ook Lowie Stuer en Mathieu Vanneste onze club trouw. De libero en receptie-hoek tekenen allebei voor 2 jaar bij.

Het verlengde verblijf van zowel Lowie Stuer (26) als Mathieu Vanneste (23) moet ook de komende seizoenen zorgen voor een stabiele receptielijn en een betrouwbare aanvoer naar de spelverdeling. Zowel de libero als de receptie-hoek bewezen de afgelopen maanden meermaals hun meerwaarde in dat spelonderdeel.

Lowie is al het hele seizoen de vaste libero van Decospan Menen. In die rol blinkt hij week na week uit in receptie en zeker ook in defense. Met zijn 26 jaar en zijn verleden bij onder meer Knack Roeselare en Sète is hij ondertussen een van de meest ervaren spelers binnen de jonge groep (enkel Jelle Sinnesael en Leonis Dedeyne zijn ouder).

Mathieu moest van zijn kant lang opboksen tegen de zware concurrentie van zijn jonge collega's op de receptie-hoek. In de barrages tegen Achel kwam hij echter geregeld Simon Plaskie en Seppe Rotty aflossen en vorige zaterdag zag de Loppemnaar zijn sterke prestaties op training beloond met een plek in de basis tegen Knack Roeselare. 

Voor zowel Lowie als Mathieu worden het seizoen 2022-2023 en 2023-2024 hun vierde en vijfde jaar in Meense loondienst. Daarmee behoren ze tot de trouwere spelers van Decospan Menen. Lowie blijft zijn volleybalcarrière combineren met zijn job als podoloog, Mathieu studeert in juni af als leerkracht lager onderwijs.


Vragen?
Sponsor worden?