Marin Dukic nieuwe receptie-hoek

marindukic

26 april 2023

Marin Dukic komt de komende twee seizoenen het mooie weer maken bij Decospan Menen. De 22-jarige receptie-hoek is net als de rest van de kern voor volgend jaar Belgisch, ook al speelde hij nooit eerder in ons land. Samen met Gilles Vandecaveye en Mathieu Vanneste moet hij voor receptionele stabiliteit en punten zorgen op posities 2, 4 en de pipe.

Marin is geboren in Antwerpen, maar speelde tot nog toe enkel in Frankrijk. Dit seizoen trad hij met Montpellier aan de in groepsfase van de Champions League (en daarna in de CEV Cup, met uitschakeling door Piacenza), de twee seizoenen ervoor was hij actief bij Nice (waarvan één jaar onder de hoede van oude bekende Ratko Peris).

Bij volleybalkenners doet de naam Dukic misschien een belletje rinkelen, want vader Dario Dukic heeft in ons land een verleden als speler bij Knack Roeselare, Zellik, Lennik, Antwerpen en Averbode. Sinds 2018 is hij trainer bij Saint-Quentin. In een ver verleden speelde hij ook een jaar samen met Frank Depestele in Lennik.

Op 22-jarige leeftijd maakt de rechtshandige Marin nu de overstap naar België, waar hij topvolleybal zal combineren met zijn studies kinesitherapie in Doornik. In Frankrijk maakte hij indruk met zijn vechtersmentaliteit, service en aanvallende kwaliteiten. Met zijn 194 cm zorgt hij ook voor de nodige blokhoogte op de hoek.

Personalia

  • Belg
  • 7 juni 2000
  • 194 cm
  • Receptie-hoek
  • Vorige clubs: Montpellier, Nice, Saint-Quentin, Nancy

Vragen?
Sponsor worden?