Menen blijft in winning mood

16 december 2020

seppe 1608149560

Decospan Menen - Lindemans Aalst: 3-0

Setstanden: 27-25, 25-15, 25-23

We vroegen gisterenavond om bonuspunten. Een dag later kon Decospan Menen er maar liefst 3 bijschrijven na een sterke wedstrijd tegen Aalst. In het klassement springt Menen zo over Aalst naar plaats 3.

Never change a winning team. En dus koos Depestele voor Lankinen, Lapkov, Colson, Sinnesael, Rotty, Stuer en Bille als libero. Bij Aalst ook de verwachte starting 7 met Van Hoyweghen, Smidl, Vandevoorde, Wiltenburg, Lecat, Rybicki en Verstraete. Het commentaar bij de livestream was van Anshel Ver Eecke en Dries Heyrman.

Wie zaterdagavond nog nagels overhad na de spannende strijd in Limburg, kon in set 1 meteen weer aan de slag. Op één uitzondering na was de kloof nooit groter dan twee punten en beide teams deden samen maar liefst 9 keer haasje-over. Aan Meense zijde trok Rotty de goede lijn van zaterdag door, gesteund door Lapkov en de middentandem Sinnesael-Colson. Ook met de receptie was er niet veel mis, al was de opslagdruk van Aalst niet van het niveau van in de bekerconfrontatie. Na een punt van Colson en een misser van Rybicki kwam de thuisploeg 19-16 voor. Met Vandevoorde aan serve nam Aalst razendsnel weer over (19-20). Lapkov deed wat van hem verwacht wordt en hield Menen in de set, maar toch kreeg Lindemans de eerste twee setballen. Bij 25-25 trok Colson een muur op. De eerste setbal was daarna meteen de goede, want Rybicki ging in de fout. 27-25 en zoals wel vaker dit seizoen een setoverwinning met het kleinste verschil.

Aalst was van slag en zag Menen doorstomen naar 6-0 (na onder meer 2 aces van Colson). Alles lukte nu en na 8-1 en 16-7 was de set gespeeld. Het receptie- en aanvalspercentage van Lindemans zakte onder de 40%, terwijl dat van Menen rond de 60% draaide. Na 23 minuten stond dan ook de 25-15 op het scorebord.

De gevaarlijke derde set dan maar, en jawel Aalst krabbelde recht, maar liep niet ver weg. Menen bleef geconcentreerd spelen, Stuer en Bille veegden geregeld een bal van de vloer en Rotty, Lapkov en Colson bleven scoren op de momenten dat het nodig was. Decospan kon telkens twee punten uitlopen, maar Aalst toonde veerkracht en kwam een keer of 3 terug. Bij 24-22 kreeg Menen twee kansen op de eerste 3-0 van het seizoen. Eerst ging een lange rally nog naar Aalst, maar bij de tweede kans rondde Lapkov af voor het echt warm werd onder de voeten.

Knappe overwinning van Decospan Menen dat op deze manier een nieuwe stap zet naar de play-offs met 4. Zaterdag komt Leuven op bezoek, het enige team waar Menen dit seizoen niet van kon winnen.

Speelden voor Decospan Menen: Lankinen, Lapkov, Sinnesael, Colson, Rotty, Stuer, Bille (libero)
Kwamen in: Libert, Vanneste

Speelden voor Lindemans Aalst: Van Hoyweghen, Smidl, Vandevoorde, Wiltenburg, Lecat, Rybicki, Verstraete (libero)
Kwamen in: Oprins, Zoppelari, Van De Velde, D'heer

Star of the Game: Seppe Rotty

Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?