Menen pakt eerste overwinning in Waremme

jente 1571669684

21 oktober 2019

VBC Waremme - Decospan Volley Team Menen: 2-3

Setstanden: 21-25, 25-17, 24-26, 25-23, 9-15

Na de lange voorbereiding was het tijd voor het echte werk met de verplaatsing naar VBC Waremme, op papier een niet te onderschatten verplaatsing, maar toch deed Decospan Menen waarvoor ze gekomen waren: winnen en de nodige punten meebrengen naar Menen.

In set 1 bleef het lange tijd gelijk opgaan (4-4 & 7-7), maar eens we een tweepuntenkloof hadden (8-10), gaven we deze niet meer uit handen. Integendeel, we diepten onze kloof nog verder uit naar 13-18 en dit met een éénmansblok van onze kapitein Jelle Sinnesael. Voor het overige van de eerste set kwamen we niet meer in de problemen en bleven we onze opgebouwde voorsprong behouden (21-25).

In het begin van set 2 bleef het ook een tijdje gelijk opgaan (6-6 & 8-8), maar dan was het de beurt aan de thuisploeg om een vierpuntenkloof (12-8) te slaan en dit door enkele fouten bij onze Decospan-boys. Tijd voor onze coach om zijn spelers naar de kant te roepen en ze proberen weer op het goede spoor te krijgen. Niks hielp, integendeel een ontketende Abinet zorgde dat de thuisploeg nog verder uitliep (21-14). Wanneer we dan ook nog zelf een aantal aanvallende fouten lieten noteren, stonden de bordjes terug gelijk (25-17).

Zelfde spelscenario zoals in de voorgaande sets waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren (7-7 & 10-10). Het was wachten tot 15-17 voor we een eerste maal op voorsprong kwamen, dankzij Star of the Game Jente De Vries. Voorafgaand was er mooi verdedigingswerk van libero Yentl Bille. Toen iedereen bij een stand van 19-22 dacht dat we het vlot gingen halen, was verkeerd. De thuisploeg met alweer Abinet in de hoofdrol kwam nog terug tot 22-22, maar toen stokte het bij Waremme. Martijn Colson kon de receptie van de thuisploeg ontregelen en na een prima aanval van Jente De Vries stond het 22-24. Het werd toch nog 24-24, maar met een mooie ace van onze hoofdaanvaller kwamen we 1-2 voor.

Net zoals in de voorbijgaande 3 sets waren beide ploegen terug aan elkaar gewaagd in het begin van set 4 (4-4 & 8-8) en ook dit bleef zicht herhalen in de rest van set 4 waarin het nu de thuisploeg die het laken naar zich toetrok en zo een tiebreak moest beslissen wie de zege ging opstrijken (25-23).

In de beslissende tie-break drong de thuisploeg nog even aan, maar toen onze setter Quentin Schouteten en Jelle Sinnesael een blok plaatsten op Abinet was de veer bij de thuisploeg gebroken (6-8) en konden we vrij rustig de wedstrijd afwerken (9-15) en zo met het nodige vertrouwen en opgeheven hoofd uitkijken naar komende woensdag voor het bekertreffen tussen Dhondt Volley Oudenaarde en Decospan Menen.

Onze coach was tevreden over de inzet en de vechtlust van zijn ploeg, hij zag positieve zaken maar zag ook nog enkele werkpunten voor de komende weken, het zal iedere keer vechten worden op verplaatsing om de volle buit binnen te halen.

Startten voor Decospan Menen: Schouteten, Sinnesael, Colson, Ekstrand, Ver Eecke, De Vries, Bille (libero)

(Pluto)


Statistieken

Vragen?
Lid of sponsor worden?