Met een beter gevoel de boot in

whatsapp image 2022 10 26 at 8.46.59 pm.jpeg

27 oktober 2022

Decospan Menen - Knack Roeselare: 0-3

Setstanden: 23-25, 18-25, 19-25

Punten afsnoepen van de kampioen zat er in de eerste derby van het seizoen niet in, maar set 1 en een groot stuk van set 2 hebben de burger alvast wat moed gegeven voor de belangrijke bekerwedstrijd van zaterdag. Bovendien maakte kapitein Jelle Sinnesael zijn rentree.

Frank Depestele pakte uit met een verrassende basisopstelling, met Dermaux op de opposite, Kindt in het midden en Bille als libero. Het bleek een goede zet, want de thuisploeg ging goed mee en met Van de Velde aan de opslag ging het van 15-15 naar 19-15. De vernieuwde opslag van Coolman zaaide daarna niet voor het laatst onrust in de Meense receptielijn. In een ruk ging het naar 19-20. Menen klampte nog even aan, maar uiteindelijk trok Roeselare het laken naar zich toe met het kleinste verschil.

Ook in set 2 startte Menen goed. Knack bleef in het spoor dankzij een zeer vlot scorende Kukartsev. Bij 16-14 greep Vanmedegael na een misser van Tammearu naar een time-out. Het inspireerde de bezoekers om door te duwen naar 17-21. Hänninen haalde nog eens uit op de pipe, maar opnieuw Coolman aan de opslag bracht Menen in de verlegenheid. De zware 18-25 was wel niet helemaal naar het beeld van de eerste helft van de set.

Set 3 zou op nagenoeg dezelfde score eindigen, met dat verschil dat Knack meteen 3-8 uitliep. Met Sinnesael nu in de ploeg bleef Menen steken op dezelfde achterstand, waardoor Roeselare uiteindelijk een relatief eenvoudige 0-3 zege pakte.

Voor Menen is het nog even wachten op de eerste setwinst van het seizoen, maar dat komt wel. Als het er zaterdag ineens drie zijn, levert het meteen een ticket op voor de volgende bekerronde.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Dermaux, Van de Velde, Kindt, Capet, Hänninen, Bille (libero)
Kwamen in: Ocket, Sinnesael, Stuer, Vanneste


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?