Motor sputtert ook in Waremme

dsc 0981

03 november 2022

Waremme Volley - Decospan Menen: 3-1

Setstanden: 15-25, 26-24, 25-19, 25-19

Met het vallen van de bladeren verliest ook Decospan Menen na iedere match wat meer van zijn pluimen. Op bezoek bij Waremme verliep het in set 1 nochtans voortreffelijk, maar na nipt verlies in set 2 zakte de pudding genadeloos in elkaar. Amper enkele dagen na de kwalificatie voor de beker is het dus weer terug naar af.

Decospan startte met de ploeg die vorige zaterdag de eerste overwinning van het seizoen boekte. Yentl Bille mocht dus opnieuw als libero het veld op en Jelle Sinnesael ondervond geen reactie van zijn eerste volledige partij. Voor het overige de vaste namen: Van de Velde in het midden, Hänninen en Capet op de hoek, Kindt op de opposite en Van Hoyweghen aan de pas.

Na set 1 was er nog geen vuiltje aan de lucht: 15-25. Hänninen had dan al 7 punten achter zijn naam, de rest werd quasi cadeau gedaan door de thuisploeg: 5 opslagmissers, 6 aanvalsmissers en 3 keer afgeblokt.

Set 2 verliep veel evenwichtiger. Kindt scoorde 6 keer, zijn collega Schroeven deed nog een puntje beter. Waremme kreeg nu wel de eigen foutenlast naar beneden én trok 5 keer met succes een blok op. Na 24-24 duwden de Wawa's door naar setwinst en was alles te herdoen.

Het nipte verlies in set 2 zou het keerpunt van de wedstrijd worden. Bij Waremme kwam nu iedereen tot scoren, bij Menen moest het vooral van Kindt komen (7 op 12). Capet was een schim van zichzelf en noteerde over de hele wedstrijd slechts 5 punten. Na 25-19 dropte Frank Depestele met de moed der wanhoop Dermaux en Vanneste in de ploeg, maar ook zij konden het tij niet keren. Bij Waremme ontbond de uit Amerika teruggekeerde Lallemand helemaal zijn duivels met 10 punten in de laatste set.

 Na 4 speeldagen prijkt Decospan Menen met een troosteloze 0 op 12 op de laatste plaats. Dat is ver beneden de verwachtingen en de beker wordt zo alsmaar meer de laatste strohalm om het seizoen te redden. Zaterdag moet een absolute blamage vermeden worden op bezoek bij Berg-op Wijgmaal. In de halve finale wacht dan begin december wellicht ... Waremme. We kunnen enkel hopen dat een maand zal volstaan om het niveau gevoelig op te krikken.

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, Kindt, Sinnesael, Van de Velde, Hänninen, Capet, Bille (libero)
Kwamen in: Vanneste, Dermaux, Ocket

Star of the Game: Tim Verstraete


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?