Na regen komt zonneschijn

img 6449

20 februari 2022

Iets minder dan een maand geleden stapelden zich donkere wolken op boven het Menense volleybal. Na enkele bewogen weken klaart de hemel nu op, want waar velen stiekem op hoopten, wordt nu werkelijkheid: Decospan Volley Team Menen gaat alsnog door op het hoogste niveau. Vers bloed voor de interne werking, hoopgevende sponsorsignalen, de opgeveerde beleving sinds de terugkeer van het publiek en de sterke positieve resultaten zorgen ervoor dat de club zich nu weer voldoende gewapend voelt om er de komende seizoen weer vol tegenaan te gaan.

Van noodkreet naar vreugdekreet

De redenen voor het afhaken op het hoogste niveau kwamen eind januari niet uit de lucht vallen. Ze waren even pijnlijk als herkenbaar, maar ze konden ook op begrip rekenen. Bij de eigen achterban, maar ook van de andere ploegen en spelers uit de EuroMillions Volley League kregen we hartverwarmende reacties. Die sympathie uit vele hoeken zette heel wat in beweging. Decospan Menen is sinds de eeuwwisseling een vaste waarde op het hoogste niveau en quasi de hele volleybalwereld wilde dat ook graag zo houden. Al snel boden nieuwe krachten hun hulp aan en achter de schermen – een jammere anonieme brief buiten beschouwing gelaten – werd volop gesproken over de alternatieve scenario’s. Deze week kwam een verder verblijf in Liga A als uiteindelijke scenario uit de bus. Toen dat nieuws gisterenavond na de 0-3 overwinning in Aalst aan de spelers werd meegedeeld, veranderde de noodkreet van eind januari in een vreugdekreet.

Veel brood op de plank

Is alles daarmee opgelost? Uiteraard niet. De komende maanden wordt het hard werken, maar dat zal voor de andere Ligaploegen niet anders zijn. De nieuwe krachten dienen te worden ingewerkt, de organisatie op punt gesteld en voor de sponsorcontacten wordt een versnelling hoger geschakeld. Het belangrijkste is dat er voor de spelersgroep nu zekerheid is over het voortbestaan van hun werkgever. Gezien de uitzonderlijke prestaties van de afgelopen weken bouwt de club vanzelfsprekend graag met zoveel mogelijk onder hen voort aan het vervolg van het Meense volleybalverhaal. De talrijke opkomst in de voorbije twee thuiswedstrijden sterkt ons ook in de overtuiging dat we volop op onze supporters als vurige achterban zullen kunnen blijven rekenen.

Ambities

Een van de voorwaarden voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau, was te kunnen blijven meespelen voor de prijzen. Dat lukt op dit moment zeer aardig, ook al blijven de barragematchen met het oog op de play-offs een ‘tricky’ horde. In ieder geval ligt met nog twee wedstrijden te gaan plaats 2 of 3 sinds gisterenavond vast, waardoor de huidige nummer 6 of 7 (momenteel Gent of Achel) midden maart de tegenstander wordt. In de resterende thuiswedstrijden wordt alvast volop de beleving heropgebouwd, te beginnen met de Tapas & Cocktailavond op zaterdag 26 februari. Naast boeiende gesprekken, getrommeld en supportersgezangen, valt dan wellicht bij velen ook een zucht van opluchting te horen.    


Vragen?
Sponsor worden?