Net geen punten na plotwending

knack 1643874053

03 februari 2022

Knack Roeselare - Decospan Menen: 3-1

Setstanden: 25-16, 25-19, 33-35, 27-25

Decospan Menen was met vertrouwen afgezakt naar de Tomabelhal, maar zoals wel vaker had Knack Roeselare een meer dan degelijk plan klaar om niet het volgende slachtoffer te worden van de Meense brigade. In de hoofdrollen: de nieuwe Roeselaarse hoofdaanvaller Stijn Van Schie (aanvallend 71%) en good old Matthijs Verhanneman. Aan Meense zijde blonk vooral Lou Kindt uit, met 12 aanvalspunten in de gewonnen derde set.

Een kat in het nauw kan vreemde sprongen maken. Dat is wat Menen afgelopen zaterdag in Maaseik had gedaan. Steven Vanmedegael had zijn huiswerk gemaakt en wist wel hoe hij dat katje kon aanpakken: met zwaar serveerwerk, aanvallende topefficiëntie (scoringspercentage van 77% in set 2) en een sublieme Deroey in het achterveld. Menen kreunde in sets 1 en 2 onder de druk, youngsters Rotty en Plaskie werden aan banden gelegd en dat resulteerde in een snelle 25-16 en 25-19.

Een droge 3-0 hing in de lucht, maar de vechters van Decospan toonden alsnog hun ware gezicht. Na een reeks videochallenges werd bij 22-19 de remonte ingezet: score Kindt, killblock Kindt, score Rotty en killblock Rotty. Plots stond het 22-23. Wat volgde was een bloedstollend slot, met tal van setballen aan beide zijden. Die voor Knack werden keer op keer gered door sterke Lou. Na 43 (!) minuten kon Andersen met een ace uiteindelijk de Roeselaarse burcht ontwrichten.

Decospan was nu gelanceerd en kwam via een monsterblock van Plaskie op Verhanneman 8-10 voor. Daarna nam de thuisploeg over, maar groter dan één punt werd de kloof nooit. Een ace van Van Schie zorgde wel voor 23-21, maar Menen herstelde via Kindt (score) en Desmet (out). Bij 24-25 kreeg Decospan een kans om minstens een punt mee naar huis te nemen, maar Verhanneman (26-25) en een outaanval van Kindt beslechtten uiteindelijk het lot van de bezoekers.

Met het oog op de rematch nu zaterdag kan Menen zich vooral optrekken aan de laatste twee sets. Knack Roeselare weet dan weer dat hun niveau van sets 1 en 2 van het beste is dat we dit seizoen al zagen in de EuroMillions Volley League.

Startten voor Decospan Menen: Lankinen, Kindt, Sinnesael, Andersen, Rotty, Plaskie, Stuer (libero)
Kwamen in: Brems, Libert, Dedeyne, Vanneste

Startten voor Knack Roeselare: D'Hulst, Van Schie, Fasteland, Coolman, Verhanneman, Desmet, Deroey (libero)
Kwamen in: Depovere, Ahyi, Tammearu

Star of the Game: Matthijs Verhanneman

(Stijn)


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?