Decospan bekert verder

img 3121

24 oktober 2019

D'Hondt Volley Oudenaarde - Decospan Volley Team Menen: 1-3

Setstanden: 22-25, 25-23, 18-25, 17-25

Na de winst tegen Waremme moest Decospan VT Menen op bezoek bij Volley D’Hondt Oudenaarde in het kader van de 1/8 finale van de Beker van België. Deze ploeg uit 1e Nationale mocht in principe geen struikelblok vormen voor een ploeg uit Liga A.

Coach Frank Depestele moest wel aan zijn basiszes van zondag sleutelen, want Seppe Rotty kwam de geblesseerde Zweed Linus Ekstrand vervangen op de receptie-hoek.

Al snel werd duidelijk dat het voor Decospan VT Menen geen gezondheidswandeling zou worden. De thuisploeg, geruggensteund door het thuispubliek, liep vlot uit naar 6-2. Even later stond het zelfs 11-7, niet in het minst omdat de receptie rammelde. Enkele fouten bij Oudenaarde later stond het 11-10 en nog even later 14-14. Met Martijn Colson in het midden en Jente De Vries op de opposite liep Menen verder uit naar 16-20. Na opnieuw enkele mindere recepties milderde de thuisploeg nog tot 20-21. Een dubbele wisselde wierp echter zijn vruchten af, waardoor set 1 met 22-25 werd gewonnen.

Ook in set 2 (met Wannes De Beul in de plaats van Martijn Colson) kwam Menen meteen op achterstand (3-0). Daarna namen de bezoekers over voor 4-8 en 10-13, maar een goed serverende thuisploeg klom opnieuw op voorsprong en kreeg bij 24-21 drie setballen. De derde was uiteindelijk de goede (25-23).

Ook in set 3 en 4 ging Oudenaarde fel van start, maar eenmaal de receptie op punt stond, vond spelverdeler Schouteten zijn aanvallers beter en beter. Youngster Seppe Rotty kon zich daarbij verschillende keren onderscheiden. Het leverde Menen een vlotte 18-25 en 17-25 op.

Schitterend was het niveau niet echt, maar het belangrijkste was de kwalificatie voor de kwartfinales. Daarin komt Menen uit tegen Leuven, dezelfde ploeg die zaterdag op bezoek komt in Vauban. Daarna trekt Menen eerst naar Leuven op woensdag 30 oktober. De terugwedstrijd staat gepland op 6 november.

Speelden voor Decospan Menen: Quentin Schouteten, Jelle Sinnesael, Jente De Vries, Anshel Ver Eecke, Seppe Rotty en Martijn Colson. Libero: Yentl Bille

Kwamen in: Maxim Libert, Kobe Brems en Wannes De Beul

Reactie Wannes De Beul:

"Typische bekerwedstrijd waarin we gedaan hebben wat we moesten doen: winnen, en vooral een opsteker naar zaterdag toe waarin we de confrontatie aangaan met Leuven, een niet te onderschatten opdracht. Natuurlijk hebben we het voordeel dat we thuisspelen in de Hel van Mijende en dat het ook de eerste thuiswedstrijd is van het nieuwe seizoen. Ik verwacht dan ook veel volk in de Hel."

(Pluto)


Vragen?
Lid of sponsor worden?