Nog meer versterking uit de Franse competitie

Gregory Gempin Decospan Menen

16 mei 2024

De Marmara SpikeLigue – zo heet de Franse volleybalcompetitie – levert na Mathäus Jurkovics (Paris Volley) nog een tweede nieuwe speler: Grégory Gempin. Deze 23-jarige talentvolle Franse receptie-hoek komt over van AS Illac Volley.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Grégory – roepnaam ‘Greg’ – al vier jaar ervaring op het hoogste niveau bij onze zuiderburen. Eerst drie jaar bij Tourcoing, aan de zijde van – jawel – Julien Lemay en van die andere oude bekende, Julien Winkelmuller. Vorig seizoen belandde hij na een korte periode bij AS Cannes bij AS Illac Volley in de buurt van Bordeaux. Ook daar trof hij met Eldin Demirovic een oud-speler aan.

Toen Marin Dukic midden de playoffs de deur achter zich dichttrok, nam Julien Lemay contact op met zijn ex-ploegmaat om de resterende positie op de receptie-hoek in te vullen. De jonge aanvaller zag veel positieve signalen bij onze club en strijkt bijgevolg begin augustus in Menen neer.

De sterke punten van Grégory situeren zich hoofdzakelijk aan het net. Met zijn 199 cm kan hij zowel blokkerend als aanvallend goed uit de voeten, ook vanop de pipe. Hij is bovendien een echte teamplayer die met een grote motivatie de overstap maakt naar de Lotto Volley League. Talent heeft hij zeker ook, want hij doorliep alle jeugdrangen van de Franse nationale ploeg. Met de U22 won hij in 2022 zilver op het EK.

Personalia

  • Fransman
  • 30 januari 2001 (23 jaar)
  • 199 cm
  • Receptie-hoek
  • Rechtshandig
  • Vorige clubs: AS Illac Volley (2023-2024), AS Cannes (2023-2024), Tourcoing (2020-2023)

Deze aanwinst wordt meteen ook de speler met de meeste Instagram-volgers. Met 3.300 stuks doet hij zelfs beter dan onze club. Mocht je dat dus nog niet doen, volg je ons Instagram-account dan ook even?


Artikel Fan2BE Artikel Het Nieuwsblad

Vragen?
Sponsor worden?