Nothing to lose

img 3158

16 november 2022

We kijken er al maanden naar uit, en vanavond is het eindelijk zover: onze eerste thuiswedstrijd in de Champions League. En het is meteen een topaffiche! Met het Poolse Kedzierzyn komt namelijk de CL-winnaar van vorig seizoen op bezoek. Een sterrenensemble dat ons logischerwijs meerdere sterretjes zal doen zien, maar na het debuut in Trentino (3-0 verlies) kan Decospan Menen wel vrank en vrij spelen.

Laten we met het groene legioen elk gewonnen punt dan ook vieren alsof we een set hebben binnengehaald. Stel je voor! Vergeet je groene T-shirt van de finales (of een ander groen accessoire) niet.

Wat weten we over de tegenstander van vanavond?

  • Dat ze het in de eerste wedstrijd niet zonder moeite haalden van het Tsjechische Karlovarsko (3-1).
  • Dat ze niet alleen kwalitatief maar ook kwantitatief van een ander niveau zijn. Op de spelerslijst staan maar liefst 18 namen.
  • Dat twee spelers een verleden hebben in België. Adrian Staszweski en Twan Wiltenburg speelden respectievelijk 5 en 2 seizoenen bij Lindemans Aalst. Onze setter Seppe Van Hoyweghen speelde samen met allebei. Onze coach Frank Depestele was ploegmaat van Staszweski van 2015 tot 2018.
  • Dat ze vorig seizoen de Champions League-finale wonnen tegen Trentino. En ook het jaar ervoor waren ze de beste van Europa.
  • Dat Sam Deroo van 2015 tot 2019 voor Zaksa speelde.
  • Dat er nogal wat Poolse reservaties binnenliepen op de webshop. De green wall krijgt dus wat weerwerk.
  • Dat ze naast heel veel Polen als buitenlanders twee Amerikanen (libero Erik Shoji en middenman David Smith) en een Nederlandse middle blocker (Twan Wiltenburg) hebben.

Nog geen ticket? Bestellen kan via de button hieronder.


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?